Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Вовед во право или Филозофија на право?Може некој да ми каже Астеруд отприлика какви прашања дава на испит, што поточно бара?![]()
може некој да ми каже кои прашања се најчести на испит кај Гроздановски,економика?
Шапкова кажа дека ќе се паѓаат по две прашања од книга. За прва книга кажа дека ќе има едно прашање од темите што се до микроекономиа, прва втора трета глава, и едно прашање од делот за микроекономика. Втора книга не знам како е поделена, уште не сум стигнал до таму.може некој да ми каже кои прашања се најчести на испит кај Гроздановски,економика?
Пред 4 гoдини јa кoa пoлaгaв кaј Мишo беше oкеј. Пoстaвувa 3 прaшaњa, дaвa време зa кoнцепт aкo сaкaш дa си нaпрaвиш и пoсле збoриш. Акo имaш мaксимум пoени oд aктивнoст и aкo те зaпaмтил немa шaнси дa пaднеш.Колеги јас сакам да ве прашам дали некој од вас има полагано со презентација кај Бачовска ? Ни даваше презентации и ни спомна нешто во врска со оценувањето но не ја разбравме баш...и како е на испитот по Историја кај Мишо..?![]()
А кај Гризо како е? Некои hints? Историја на право.Пред 4 гoдини јa кoa пoлaгaв кaј Мишo беше oкеј. Пoстaвувa 3 прaшaњa, дaвa време зa кoнцепт aкo сaкaш дa си нaпрaвиш и пoсле збoриш. Акo имaш мaксимум пoени oд aктивнoст и aкo те зaпaмтил немa шaнси дa пaднеш.
Мoже нештo е сменетo, aмa јa кoa пoлaгaв вaкa беше.
Sent from my LG-D620 using Tapatalk
Пoјмa неaм не ми предaвaлa oнa :/А кај Гризо како е? Некои hints? Историја на право.
И другите ако знаете.
Бачовска со презентација испод 7ца не си без разлик колку лошо си ја испрезентирала. Едноставно не бута никого. А за Мишо многу коректен професор но строго оценува и бара многу знаење. Без едно прашање не поминуваш. Поставува 3 прашања имаш време за концепт но знае да исцеди со подпрашања.Колеги јас сакам да ве прашам дали некој од вас има полагано со презентација кај Бачовска ? Ни даваше презентации и ни спомна нешто во врска со оценувањето но не ја разбравме баш...и како е на испитот по Историја кај Мишо..?![]()
Бачовска со презентација испод 7ца не си без разлик колку лошо си ја испрезентирала. Едноставно не бута никого. А за Мишо многу коректен професор но строго оценува и бара многу знаење. Без едно прашање не поминуваш. Поставува 3 прашања имаш време за концепт но знае да исцеди со подпрашања.
Пред 4 гoдини јa кoa пoлaгaв кaј Мишo беше oкеј. Пoстaвувa 3 прaшaњa, дaвa време зa кoнцепт aкo сaкaш дa си нaпрaвиш и пoсле збoриш. Акo имaш мaксимум пoени oд aктивнoст и aкo те зaпaмтил немa шaнси дa пaднеш.
Мoже нештo е сменетo, aмa јa кoa пoлaгaв вaкa беше.
Sent from my LG-D620 using Tapatalk
Кај Астерду спреми го убаво предметот . Прашањата се конкретни и сака конкретни одговори. Од тие 10 јас колку што памтам 2 беа само есејски така повеќе што треба да пишуваш. Иначе многу е строга во оценување. На писменото претежно не става повеќе од 8 и претежно сака да става меѓу оцени за да одиш на усно допрашување. За усно знае да исцеди со прашања но ако знаеш коректна е во оценување. Тие што бевме со 8ци на усно допрашување ни стави 10ки.Бачоска рече дека сакала овој предмет да биде релаксиран и некој малку да знае сепак нема да падне бидејќи несакала да падне некој,една недела пред испит рече дека ке имаме консултации за тоа што треба да учиме за испит.
П.С. доколку ти има предавано Астеруд вовед во правото може и за тоа да ми кажеш како е? За 6 и 7 полагаме писмено за повисока усно сега ме интересира какви се прашањата општи или е тешко? Ќе имало 10 прашања..[DOUBLEPOST=1452454104][/DOUBLEPOST]
Благодарам мн
Јас пројдов со презентација, ниту презентирав, ниту ја беше прегледала, ми стави 7 ца. Само ја отвори на час, прогледа да не има технички грешки се потпиша на неа и толку.Колеги јас сакам да ве прашам дали некој од вас има полагано со презентација кај Бачовска ? Ни даваше презентации и ни спомна нешто во врска со оценувањето но не ја разбравме баш...и како е на испитот по Историја кај Мишо..?![]()