ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Mortisha
  • Време на започнување Време на започнување
Може некој да ми каже Астеруд отприлика какви прашања дава на испит, што поточно бара? :)

може некој да ми каже кои прашања се најчести на испит кај Гроздановски,економика?

може некој да ми каже кои прашања се најчести на испит кај Гроздановски,економика?

Сигурно знаеш веќе али ќе спомнам и јас дека по 2 прашања дава од секоја книга.Без 3 прашања напишани не ни очекувај дека ќе положиш,барем таков беше критериумот пред 2 години,во меѓувреме може и испитот и критериумот да се сменил.Најчести прашања кај него не ми се верува да има туку ги менува почесто зошто он ми е професор кој највеќе се замарал во регуларноста и текот на испитот.Невработеност,инфлација,некакви фактори знам дека имав,монопол,олигопол,еластичност.Вакви прашања даваше.Графиците научи ги,носат дополнителни поени сигурно.Како и да е 10 пати повеќе ќе се измачите вие што сте кај Гроздановски отколку тие кај Стојков што се.

Шапкова кажа дека ќе се паѓаат по две прашања од книга. За прва книга кажа дека ќе има едно прашање од темите што се до микроекономиа, прва втора трета глава, и едно прашање од делот за микроекономика. Втора книга не знам како е поделена, уште не сум стигнал до таму.

Колеги јас сакам да ве прашам дали некој од вас има полагано со презентација кај Бачовска ? Ни даваше презентации и ни спомна нешто во врска со оценувањето но не ја разбравме баш...и како е на испитот по Историја кај Мишо..? :)

Колеги јас сакам да ве прашам дали некој од вас има полагано со презентација кај Бачовска ? Ни даваше презентации и ни спомна нешто во врска со оценувањето но не ја разбравме баш...и како е на испитот по Историја кај Мишо..? :)
Пред 4 гoдини јa кoa пoлaгaв кaј Мишo беше oкеј. Пoстaвувa 3 прaшaњa, дaвa време зa кoнцепт aкo сaкaш дa си нaпрaвиш и пoсле збoриш. Акo имaш мaксимум пoени oд aктивнoст и aкo те зaпaмтил немa шaнси дa пaднеш.
Мoже нештo е сменетo, aмa јa кoa пoлaгaв вaкa беше.

Sent from my LG-D620 using Tapatalk

Пред 4 гoдини јa кoa пoлaгaв кaј Мишo беше oкеј. Пoстaвувa 3 прaшaњa, дaвa време зa кoнцепт aкo сaкaш дa си нaпрaвиш и пoсле збoриш. Акo имaш мaксимум пoени oд aктивнoст и aкo те зaпaмтил немa шaнси дa пaднеш.

А кај Гризо како е? Некои hints? Историја на право.

И другите ако знаете.

Бачовска со презентација испод 7ца не си без разлик колку лошо си ја испрезентирала. Едноставно не бута никого. А за Мишо многу коректен професор но строго оценува и бара многу знаење. Без едно прашање не поминуваш. Поставува 3 прашања имаш време за концепт но знае да исцеди со подпрашања.

Ај да си прашам:
1. Македонска историја кај Ина Додовска како оди, лесно или? Што прашања поставува, односно за што поконкретно?
2. Политичка социологија кај Илиевски и Милена, како е, лесно е? Знае некој/а што поставуваат како прашања?

Бачовска со презентација испод 7ца не си без разлик колку лошо си ја испрезентирала. Едноставно не бута никого. А за Мишо многу коректен професор но строго оценува и бара многу знаење. Без едно прашање не поминуваш. Поставува 3 прашања имаш време за концепт но знае да исцеди со подпрашања.

Бачоска рече дека сакала овој предмет да биде релаксиран и некој малку да знае сепак нема да падне бидејќи несакала да падне некој,една недела пред испит рече дека ке имаме консултации за тоа што треба да учиме за испит.
П.С. доколку ти има предавано Астеруд вовед во правото може и за тоа да ми кажеш како е? За 6 и 7 полагаме писмено за повисока усно сега ме интересира какви се прашањата општи или е тешко? Ќе имало 10 прашања..[DOUBLEPOST=1452454104][/DOUBLEPOST]

Благодарам мн

Бачоска рече дека сакала овој предмет да биде релаксиран и некој малку да знае сепак нема да падне бидејќи несакала да падне некој,една недела пред испит рече дека ке имаме консултации за тоа што треба да учиме за испит.
П.С. доколку ти има предавано Астеруд вовед во правото може и за тоа да ми кажеш како е? За 6 и 7 полагаме писмено за повисока усно сега ме интересира какви се прашањата општи или е тешко? Ќе имало 10 прашања..[DOUBLEPOST=1452454104][/DOUBLEPOST]

Благодарам мн
Кај Астерду спреми го убаво предметот . Прашањата се конкретни и сака конкретни одговори. Од тие 10 јас колку што памтам 2 беа само есејски така повеќе што треба да пишуваш. Иначе многу е строга во оценување. На писменото претежно не става повеќе од 8 и претежно сака да става меѓу оцени за да одиш на усно допрашување. За усно знае да исцеди со прашања но ако знаеш коректна е во оценување. Тие што бевме со 8ци на усно допрашување ни стави 10ки.

Јас пројдов со презентација, ниту презентирав, ниту ја беше прегледала, ми стави 7 ца. Само ја отвори на час, прогледа да не има технички грешки се потпиша на неа и толку.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom