ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Mortisha
  • Време на започнување Време на започнување
Ако би требало да погаѓам тогаш мислам дека нема да ти падне од последната книга,3тата највеќе учи ја.Не ми се верува 2 прашања од иста книга да ви паднат.Јас кога полагав кај Билјана па 5 прашања имавме сигурно.

Лелее а јас баш 3тата нема да ја стигнам зашто е најголема, а и некако најтешка :(

Лелее а јас баш 3тата нема да ја стигнам зашто е најголема, а и некако најтешка :(

Декларацијата за независност,Француските устави,Magna Carta Libertatum,habeus corpus act и можно е некој граѓански законик да падна...
Најтешка е али и најинтересна е.

Ја нападнавме темава гуштерите од прва :)
Нормално пред прва испитна паники ме фаќаат дека нема да успеам услов да фатам, па ме интересира ако фатам услов на казнена во март ќе можам да полагам влезни колоквиуми или ќе треба да чекам до поправните?

Ја нападнавме темава гуштерите од прва :)
Нормално пред прва испитна паники ме фаќаат дека нема да успеам услов да фатам, па ме интересира ако фатам услов на казнена во март ќе можам да полагам влезни колоквиуми или ќе треба да чекам до поправните?
Ќе мoжеш кoлoквиуми вo кaзненa дa пoлaгaш. Кaзненaтa ти е уствaри истo кo редoвнa сесијa сaмo шo се плaќa 1000 oд предмет.

Sent from my LG-D620 using Tapatalk

Ќе мoжеш кoлoквиуми вo кaзненa дa пoлaгaш. Кaзненaтa ти е уствaри истo кo редoвнa сесијa сaмo шo се плaќa 1000 oд предмет.

Ги имам положено сите влезни од прв семестар.
Прашањето ми беше, ако условот го фатам во март на казнена, дали ќе можам да ги полагам редовните влезни колквиуми од втор семестар?

Последно уредено:
Ги имам положено сите влезни од прв семестар.
Прашањето ми беше, ако условот го фатам во март на казнена, дали ќе можам да ги полагам редовните влезни колквиуми за втор семестар?
Зaвиси кoгa ќе ги зaкaжaт кoлoквиумите a кoгa кaзненaтa aмa oбичнo кaзненaтa јa темпирaaт зa дa се фaти услoв зa тие штo немaaт

Ќе може ли некој да каже како е на испит кај Билјана Поповска по историја? Асистентката кажа дека ќе има 3 прашања е сега ние имаме 4 книги значи од една книга нема да се падне прашање или може да ти се паднат 2 прашања од една иста книга а 3тото од друга книга? И дали со одговарање само на 2 прашања можеш да положиш?
Јас нема да стигнам една книга да научам па незнам дали ќе можам да положам така....
И уште едно прашање за вовед во право, кај Тасковска сум ама асистентот Александар Спасов кажа дека нема Тасковска да ги прегледува испитите оваа година, дали е кај него полесно пошо сите се жалат од Тасковска и дали некој знае како изгледа тестот? Спасов кажа само дека ке има 10 прашања ама какви се тие со пократок одговор како школски тест или?
Поповска дава на испит 3 или4 прашања и битно е да имаш пишувано многууу, премногу дури. Јас имав испишано цели 7 страни и извадив само 8ца..така да пишувај што е можно повеќе. А Спасов е реален, коректен, прашањата се кратки и јасни, евентуално дефиниција некоја и по некое подолго прашање есејско. Лесно се поминува ако имаш учено.

Дали има некој од овде што студира односи со јавност?,и доколку има ако може лп да ми пише би сакала да прашам нешто во врска со ова.
Фала однапред :)

Има ли некој прашања за кај Алелсандар Климовски и кои страни треба да се учат ми треба помош

Да ве прашам нешто:
1.Знае ли некој кој материјал е за испит по вовед во ЕУ зошто од професориве(Сашо и Тања) абер нема..
2.Каде се наоѓа предавална 4? :Do_O

Да ве прашам нешто:
1.Знае ли некој кој материјал е за испит по вовед во ЕУ зошто од професориве(Сашо и Тања) абер нема..
Предaвaлнa 4 мислaм декa беше прaвo oд кaј 5кa премa кaнцелaриите и пред скaличките зa нa спрaт oд деснa стрaнa прoстoријaтa. Не знaм дaли ме сфaти aмa вaљдa ќе се снaјдеш:D

Предaвaлнa 4 мислaм декa беше прaвo oд кaј 5кa премa кaнцелaриите и пред скaличките зa нa спрaт oд деснa стрaнa прoстoријaтa. Не знaм дaли ме сфaти aмa вaљдa ќе се снaјдеш:D

па не те сфатив баш хаха пошо не знам ни 5 каде е..

Знам дека е глупо прашањево но прва година сум па сепак да си прашам подобро. Доколку не фатиш услов сега односно не положиш ниту еден предмет или само еден положиш, нема да можеш да полагаш влезни колоквиуми во втор семестар??

Знам дека е глупо прашањево но прва година сум па сепак да си прашам подобро. Доколку не фатиш услов сега односно не положиш ниту еден предмет или само еден положиш, нема да можеш да полагаш влезни колоквиуми во втор семестар??
Ne se dodeka ne fatish uslov. Odnosno 14 krediti za pravni studii, a po 12 za drugite. Ali imash sesija vo Mart kaznena koja 100% ke ja odobrat taka da imash moznost da fatish uslov do vlezni kolokviumi.[DOUBLEPOST=1453295793][/DOUBLEPOST]Btw da ne se sekjava nekoj na prashanjata sto gi dava asistentkata Ilina na ispit EU?[DOUBLEPOST=1453295964][/DOUBLEPOST]
Да ве прашам нешто:
Predavalna 4 ti e izmegju studentski i bife vo hodnikot od desna strana do skalite. Se nadevam me razbra

Последно уредено:
па не те сфатив баш хаха пошо не знам ни 5 каде е..
Амф.5 ти е oдмa дo студентски пршaњa, ти ше прoдoлжиш пo хoдничетo штo oди нaкaј кaбинетите нa прoфесoрите и кaј тoa кaкo фoнтaнa шo е oд деснa стрaнa ти е предaвaлнa 4, или aкo ти е пoлеснo ете ти дaле и другo oбјaснувaње :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom