ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Mortisha
  • Време на започнување Време на започнување
Не сум сигурен дека на факултет има по заебана професорка од Таскоска. На колку луѓе им има направено проблеми, поготово со прегледување на испити и внесување на оцени. Со Асреруд бар знаеш на што си. Еве јас на пример уште немам оцена во електронско кај тасковска, а го положив уште пред скоро 3 години.
А каде може да се проверува електронско?? Инаку за Тасковска се шушка дека имала тешка болест е сега најверојатно рак али не сум сигурен така се зборува по факсот ја нема на предавања а за Гроздановски незнам бидејќи не ми предава тој економика туку Стојков, е сега кај него како е подобро да полагаш испит усно или писмено ??

А каде може да се проверува електронско?? Инаку за Тасковска се шушка дека имала тешка болест е сега најверојатно рак али не сум сигурен така се зборува по факсот ја нема на предавања а за Гроздановски незнам бидејќи не ми предава тој економика туку Стојков, е сега кај него како е подобро да полагаш испит усно или писмено ??
На е-студент треба да се логираш и од таму предмет по предмет да си провериш што и како е внесено. Се случува и погрешна оцена да стават, т.е. во индекс една, а во електронско друга.

може ли некој да каже како е на испити кај Гроздановски(Економика) Бачовска(Социологија) Тасковска(Вовед) и Поповска(историја)?

од претходните години се положували полесно да ни кажат како било?

може ли некој да каже како е на испити кај Гроздановски(Економика) Бачовска(Социологија) Тасковска(Вовед) и Поповска(историја)?

од претходните години се положували полесно да ни кажат како било?
Кај Гроздановски не е тешко, иако сите зборат дека кај него најтешко се поминува на испит. Ти дава 4 прашања на испит, односно 4 лекции и раскажувај се што знаеш. Ја добро поминав кај него.
Кај Бачовска ја коа полагав се полагаше усно и добиваш 3 прашања од кои едното беше за законодавна постапка, си праиш концепт и одговараш, ама одма после мене генерацијата шо беше знам дека писмено полагаше така да за писмено не знам како е.
Тасковска... не знам шо да кажам, научи ја книгата и моли се :D
Ако ги прегледува тестовите Спасов, тогаш добро ќе поминете зошто е баш океј и фер човек.

Каков тип на прашања се паѓаат на испитот финансово право?

Иначе гледам Бојан не напишал за испитот кај Поповска па ќе пишам јас.Нешто слично ко испитот на Гроздановски само што мислам дека беа повеќе прашања.Ако сакаш повисока оценка тогаш спреми се за многу пишување.

Каков тип на прашања се паѓаат на испитот финансово право?

Иначе гледам Бојан не напишал за испитот кај Поповска па ќе пишам јас.Нешто слично ко испитот на Гроздановски само што мислам дека беа повеќе прашања.Ако сакаш повисока оценка тогаш спреми се за многу пишување.
Финансово имаш 4 типа на прашања, 10тина со заокружување, па после идат 4-5 прашања со набројување/дополнување, па 3 прашања со дефинирање и последното ти е есејско (пример мене ми беше данок на имот ако добро се сеќавам).

Финансово имаш 4 типа на прашања, 10тина со заокружување, па после идат 4-5 прашања со набројување/дополнување, па 3 прашања со дефинирање и последното ти е есејско (пример мене ми беше данок на имот ако добро се сеќавам).
И најбитното од се,дали има прашања за исотириски развиток на тоа и тоа,______ пред осамостојувањето на РМ,по осамостојувањето.....?
Фала ти! :)

И најбитното од се,дали има прашања за исотириски развиток на тоа и тоа,______ пред осамостојувањето на РМ,по осамостојувањето.....?
Фала ти! :)
Кaј мене у групaтa немaше тaкви прaшaњa aмa у другaтa групa у прaшaњaтa зa дoпoлнувaње знaм имaше нештo у стилoт "тoј и тoј зaкoник е дoнесен _________ гoдинa"

Sent from my LG-D620 using Tapatalk

Кaј мене у групaтa немaше тaкви прaшaњa aмa у другaтa групa у прaшaњaтa зa дoпoлнувaње знaм имaше нештo у стилoт "тoј и тoј зaкoник е дoнесен _________ гoдинa"

Sent from my LG-D620 using Tapatalk

Претпоставувам за побитните закони се работи,се прифаќа.Тие лекции со историски развитоци ептен не ги можам.

Ако може информација за полагање на Историја на праве кај Мелина Гризо. Како се полага, дали е тешко (со оглед на тоа што има обемен материја) и кавко е оценувањето?
Исто така добро ќе дојде и информацијата како да се спремам за испитот?
Фала однаперд :)

Ајде колеги некој искуство да каже за испит МЈП од пред сесија кај сашо и татијана писмено. Каков тип на прашања даваат? На кои теми да обрнам повеќе внимание? Дали даваат случаи? Фала однапред. :)

Ајде колеги некој искуство да каже за испит МЈП од пред сесија кај сашо и татијана писмено. Каков тип на прашања даваат? На кои теми да обрнам повеќе внимание? Дали даваат случаи? Фала однапред. :)
jas koga polagav pred 2 godini,testot imase 5 prasanja,1 prasanje se pagase za tie karakteristikite na drzavite ( na pocetokot od knigata),potoa se pagase prasanje obavezno za pacta sunt servanta,za eden od mirnite nacini na resavanje na sporovite,za jus in bello i jus ad bello, i pagase definicija za edna od vidovite nadleznost (personalna,teritorijalna).Vprocem,togas ceo vreme samo ovie 5 vida prasanja se pagaa ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom