ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Mortisha
  • Време на започнување Време на започнување
Ајде едно прашање до студентите што више прошле низ 9тиот семестар (со опционите предмети):
Ги разгледувам засега сите предмети понудени на листава, и прстенот ми се стесни на 6-7 од нив, ме интересира некој дали има искуство притоа и какво со било кој од долунаведениве предмети:
1. Осигурување
2. Прекршочно право и прекршочна постапка
3. Потрошувачко право
4. Социологија на семејството
5. Реторика и правна аргументација
6. Судско право
7. Судска медицина

Дечκи дали знаете што најчесто се паѓа на есеј администρативно, што даваат највеќе? Од многу голема помош би ми било, уште есеј ми фали за да положам. Асистентот ρече на цел матеρијал, ама тоа е пρемнгоу опшиρно незнам на што да обρнам повеќе внимание, дали на теоρија или пρаκтичен дел.

Ако може информација ќе ми биде од голема корист :)
Што најчесто прашува на усно Стварно право Тина ,Родна или новава што е . Треба да одговарам усно не дека нема да поминам материјалот ама ќе ми биде од помош од прилика на што да обрнам внимание , законот или ?

Пипол тенк ју вери мач

One does not simply ask such questions..Помини све темелно ако сакаш 100% да положиш и тоа со добра оценка.Ти можеш и само со учебник да поминеш да кажеме,али тоа е веќе руски рулет.:icon_mrgr:

One does not simply ask such questions..Помини све темелно ако сакаш 100% да положиш и тоа со добра оценка.Ти можеш и само со учебник да поминеш да кажеме,али тоа е веќе руски рулет.:icon_mrgr:

Абе дај не ме заебава :icon_lol: ј не ми треба мене цела оценка да полагам и тако то ,туку ми фалат поени па треба да ме допраша усно . Да научам темелно било најубаво ју донт сеј бро :eek::D

Абе луѓе треба да пријавиме полагање на колоквиуми?Уште пишува дека е активна јунска сесија, а не септемвриска.Друго што ме буни на распоредон за полагање колоквиуми пишува број на прашања 30/70, а јас треба само на 15 да полагам бидејќи само прв колоквиум треба да го преполагам.Ај ве молам кажете нешто помагајте не сум многу искусна со овие поправниве:cool::P

Абе луѓе треба да пријавиме полагање на колоквиуми?Уште пишува дека е активна јунска сесија, а не септемвриска.Друго што ме буни на распоредон за полагање колоквиуми пишува број на прашања 30/70, а јас треба само на 15 да полагам бидејќи само прв колоквиум треба да го преполагам.Ај ве молам кажете нешто помагајте не сум многу искусна со овие поправниве:cool::P
Овој пат изглеа не треба да се пријавуваат колоквиуми, а за тоа 15 прашања мислам дека оваа сесија не може да се преполага само прв или само втор колоквиум туку мора двата заедно :/

Луѓе кога почнуваат обично предавањата и кога се уплаќа прва рата партиципација за трет семестар? :)

Луѓе кога почнуваат обично предавањата и кога се уплаќа прва рата партиципација за трет семестар? :)
Треба да има распоред на страната и соопштение за запишување зимски семестар.

Dali tie sto ke zapisat master vo Oktomvri i onie sto ke zapisat Januari gi polagaat ispitite vo isto vreme?

Колку што памтам, тие што лани запишаа мастер во Јануари, полагаа во казнена предметите од зимскиот семестар (тој што го пропуштија) и им требаше 2/4 за да имаа услов после со нас да ги полагаат предметите од летниот семестар...

Колку што памтам, тие што лани запишаа мастер во Јануари, полагаа во казнена предметите од зимскиот семестар (тој што го пропуштија) и им требаше 2/4 за да имаа услов после со нас да ги полагаат предметите од летниот семестар...
Така е , лани беше така за на мастер , бидејќи тие што се запишаа во Јануари едноставно немаа време да полагаат во Јануарска сесија поради тоа што некои предмети се полагаа и во Декември а останатите предмети се полагаа во Јануари а студенти на мастер во Јануари запишани немаа време да полагаат а мислам и немаа ниту право да полагаат тогаш . Ама мислам дека кога запишаните студенти од Јануари полагаа испити во казнена сесија во Март тие не плаќаа по 1 500 денари од испит туку тие беа ослободени од плаќање на надомест за полагање во казнена сесија , а оние кои беа запишани на мастер во Октомври без разлика дали полагале предмети во Јануарска сесија ако сакаа да полагаат или преполагаат предмет во казнена сесија во Март мораа да плаќаат по 1 500 денари од испит . Да условот беше да имаат положено 16 кредити најмалку од 7 семестар за да можат да полагаат предмети од 8 семестар .

Дали дур учиме мастер можиме да стажираме за тоа време и тоа да ни се брои за полагање правосуден?

Луѓе, дали знаете од тие што сме примени оваа година на факултет кога треба да се уплати прва рата и нормално земање на индекс и такви ствари?
Конретно за Студии по новинарство, ма да мислам дека се е и секаде исто.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom