ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Mortisha
  • Време на започнување Време на започнување
Dobro be luge so e ova so rasporedot,donka u studentski prasanja da ne go praela???
Za treta godina praven smer ima raspored samo za 1 I 2 grupa a za 3 I 4 grupa nisto ko da ne postojat!!
Baska gleam za prva godina namesto sociologija staile rimsko hahah ke bide interesno u ponedelnik OPST HAOS :)
Споени се групите, прочитај малце што пишува на огласна табла :D
Како и да е стварно глупо е шо ги споиле групиве...

Право на друштва подобро е кај Гелев или Климовски?И меѓународно јавно право Петрушевска или Фрчковски?
Вторава година апла се преполови,од 4 групи во прва сеа сме само 2.

Ако може да ми кажете нешто повеќе за д-р проф. Томислаф Гроздановски по економика и за проф. Билјана Поповска по историја ? Какви се на предавања, на испити, оценки ово оно ?

Ако може да ми кажете нешто повеќе за д-р проф. Томислаф Гроздановски по економика и за проф. Билјана Поповска по историја ? Какви се на предавања, на испити, оценки ово оно ?

Кај Гроздановски е најстегнато.На пример кај Стојков мислам дека повеќето оцени беа 8,9 и 10 а кај Гроздановски преовладуваа 6,7(далеку од тоа дека во таа групата на Стојков имаше појаки студенти).Кај Гроздановски искрено премногу досадни ми беа предавањата,првите две не ги седев за разлика од вторите две на асистентката каде беа поинтересни.Билјана Поповска не се замара со ништо,дури ја мрзеше и да ми се потпише за оцена и ме натера да дојдам следен ден иако мислам дека стварно ништо не правеше во кабинет.Доста често филмови ќе ви пушта асистентката.

Кај Гроздановски е најстегнато.На пример кај Стојков мислам дека повеќето оцени беа 8,9 и 10 а кај Гроздановски преовладуваа 6,7(далеку од тоа дека во таа групата на Стојков имаше појаки студенти).Кај Гроздановски искрено премногу досадни ми беа предавањата,првите две не ги седев за разлика од вторите две на асистентката каде беа поинтересни.Билјана Поповска не се замара со ништо,дури ја мрзеше и да ми се потпише за оцена и ме натера да дојдам следен ден иако мислам дека стварно ништо не правеше во кабинет.Доста често филмови ќе ви пушта асистентката.
тАКА И СИ МИСЛЕВ. КАКО МОЖАМ ДА СМЕНАМ ГРУПА ? ИЗВОДЛИВО ЛИ Е НЕКАКО ?

Предавањата на Гроздановски не да беа досадни...:D Повеќето чекавме Шапкова да дојде, поубаво објаснува она (а и поубава е за гледање :D). За испит, ми кажаа неколку колеги дека се испонашал, не им дал ни увид на тестовите а убедени се дека имаат макар за положување. Кај Кандикјан и Стојков многу полесно се поминува, бар од тоа што слушнав.

Иначе за ова со групиве, ваљда само за предавања прават така, да се заштеди на простор. Дали ќе доаѓаат и двајцата професори не знам. (поверојатно ми е само асистентот/асистентката да доаѓа :D) Е сега дали ќе може да се бира кај кој професор да се полага, и тоа не знам, ќе видиме, има време. :D Ако веќе има бирање, единствено можам да бирам меѓу Каракамишева и Марика Ристовска за Политички системи и Петрушевска или Георгиевски Сашо за МЈП.

Право на друштва подобро е кај Гелев или Климовски?И меѓународно јавно право Петрушевска или Фрчковски?
Вторава година апла се преполови,од 4 групи во прва сеа сме само 2.
Bitch please кај мене на предавање идевме по 4-8 души, ко на консултации да сум отишол а не на предавање :ROFLMAO:

А смена на професори, пример сакам да го сменам Гроздановски со Стојков. Можно ли е ?
Ако мислиш на тоа да останеш во истата група ама само професорот да го смениш, не може така.
Или ќе ја менуваш групата и ќе ти предаваат професорите од новата група или ќе си останеш у старата група и ќе ти предаваат тие што ти се сеа.

А смена на професори, пример сакам да го сменам Гроздановски со Стојков. Можно ли е ?

Ако имаш врски можно е,зашо сигурно имаше некои што сменија професор без притоа и да сменат група.

Dobro be luge so e ova so rasporedot,donka u studentski prasanja da ne go praela???
Za treta godina praven smer ima raspored samo za 1 I 2 grupa a za 3 I 4 grupa nisto ko da ne postojat!!
Baska gleam za prva godina namesto sociologija staile rimsko hahah ke bide interesno u ponedelnik OPST HAOS :)

Студентите од 2 и 3 година на правни студи од 1 и 2 група ќе посетуваат настав заедно као прва група и од 3 и 4 група ќе посетуваат настав заедно како 2 група. Затоа нема за 3та и 4та група. :)

Дечки ако може да ми кажете кога е прв академски час за политички науки

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom