POWER-MKD
Per aspera ad astra
- Член од
- 1 март 2008
- Мислења
- 4.763
- Поени од реакции
- 645
Епа правен де, на кој другОколу логиката ми кажа, :pos2: , нешто околу смеровите?

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Епа правен де, на кој другОколу логиката ми кажа, :pos2: , нешто околу смеровите?
Јас сум матурант, и се двоумам дали да се запишам на правен факултет. Учам правен смер.
Според вас, кој смер е најдобар?
За новинарите си во право, нив ги третираат ко избркани од домаЗависи што те интересира...Правен смер секако ти нуди најмногу можности, е сега за лесно-тешко не зборувам ништо, уште ни еден семестар немам поминато, ама не е така едноставно како што кажуваат, на колоквиум ќе заокружиш и ајт пријатно. Политичките студии колку што можев да им видам од книгите е најинтересен смер, ама нема леб со тоа кај нас, а новинарите колку што ми се прикажува никој не ги рецка на факултет. Се не се, пак правен смер е најрационален избор :/
Ако си завршил 3 год. на правен си запишуваш некои од мастерите што се понудени кај правниот смер, ако си завршил политички од тој мастер.За новинарите си во право, нив ги третираат ко избркани од дома
А иначе у врска со политичкиве, ко што разбрав имаш после исти можности за мастер без разлика дали си завршил политички или правни!
Колеги ми треба помош околу една информација. Заклучно со 10 јануари завршуваат вторите колоквиуми. Испитите се закажани за 11, 14, 20 и 25 јануари... Сето тоа е ок само не ми е јасно... Ако положам втор колоквиум, а го немам положено првиот, кога ќе го полагам поправниот 1 колоквиум ? Значи социологија прв колоквиум паднав, вториот ми е на 24 , а испитот на 11. Поправниот кога би требало да биде, ако го положам вториот ? Имате вакво искуство ?
За новинарите си во право, нив ги третираат ко избркани од дома
А иначе у врска со политичкиве, ко што разбрав имаш после исти можности за мастер без разлика дали си завршил политички или правни!
Кога ќе е испитот, тогаш ке си полагаш поправен колоквиум. Си бираш, или цел испит или поправен 1 колоквиум.
Списоците со студентите кои имаат право да полагаат на вторите колоквиуми и испитите со помалку од 7 кредити ќе бидат објавени на 21.12.2010 година. Студентите кои нема да ги има на списоците за полагање ќе можат да реагираат на 22 и 23.12.2010 година до 13:00 часот. Дополнување на списоците за полагање пред започнување на испит нема да има
Е КАДЕ СЕ ТИЕ СПИСОЦИ????(веќе е 22) ДА НЕ ТРЕБА ДО ФАКС ДА ОДИМЕ ?????