Ipsissimus
P.I.
Со избегнувањето на одговорот, не си го избегнал и незнаењето на одговорот.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Со избегнувањето на одговорот, не си го избегнал и незнаењето на одговорот.
Мики во првите 6 дена беше создадено злото, затоа што поим ЗЛО постоеше.Let3,
еве тебе никој ништо не ти забранува, ниту мислењето и пак не можеш да измислиш точен одговор.
Е ми, оти така?...
Дрвото е дрво, т.е. дрвото е растение, не е зло; не мешај баби и
жаби, туку врати се на моето прашање и смисли одговор на истото.
Да те потсетам; во кој ден Бог го створи злото и во кој стих од Писмото е тоа запишано?
Мики во првите 6 дена беше создадено злото, затоа што поим ЗЛО постоеше.
Исто ко да прашаш цитат во кој ден е создадена крушата?
не е спомнато во библијата но сите дрва се создадени во првите 6 дена без да се именува јаболко, круша авокатдо гејфрут лимон слива дрво на познавење на добро и ЗЛО.....
нема стих дека госпот ја создал крушатаЗначи Let3, според твојата премудрост, злото е создаддено затоа што постои поимот „зло„?...
А што мислиш, дали дупката е дупка или не е дупка?
И да, стварно, во кој ден е створена крушата? Дај ми стих.
нема стих дека госпот ја создал крушата
исто ко шо нема стих да бог ја заменл саботата со неделата...исто како што нема стих во кој Бог го создал злото.
исто ко шо нема стих да бог ја заменл саботата со неделата
дај да го видиме стихозборко нашаИма, ама не си го видел.
ни стих каде се укинува заповед да не се цртаат слики и прават идоли и да им се клања
дај да го видиме стихозборко наша
али ко сме кај стихови имаме стих од Исус каде им ветува на луѓето пред 2000 години дека ќе го доживеат неговото повторно враќање и доаѓањето на кралството божје...
па и тој стих иако го има како стих испадна дека е лага
Значи мики има стих кој не се поштова има стих кој е лага а има и работи кои и без стихови ги прават христијаните
Мики заповед да не се црта ни она шо е на земја ни на небо ни да се прават кипови и идоли и да им се клањаТаа Заповед не е заменета и со ова не кажуваш ништо ново...
Одговорот мене ми е ептен по мерак пошто Исус не се врати како шо ветил и Исус не донесол со соОдговорот веќе ти е даден, ама не ти е по мерак, оти одговорот ти вели дека си во криво.
Мики заповед да не се црта ни она шо е на земја ни на небо ни да се прават кипови и идоли и да им се клања
Мики да се почитува Саботата како ден божји
Мики да се воздржува од јадење на забранети јадења
То се госпот стиховито го кажа али стиховито Он не го откажа
Во врска со прашањето, имам што да кажам: не го знаеш одговорот на прашањето.
Гле‘аш колку е едноставно....[DOUBLEPOST=1470723885][/DOUBLEPOST]
Ако малку ја знаеш историјата од Русија, ќе видиш дека Украина не постои како историски поим во времето од покрстувањето на русите, односно времето кога Русија, т.е. Москва, станува третиот Рим, по однос на прашањето на верата рисјанска. Постои „Киевска Русија„, каде националноста „украинец„ е непозната.
Не постои битна разлика меѓу источните словени: руси, белоруси и украинци.
Украина има мал миљон внатрешни поделби, по секој можен основ, кои се натрупани историски во минативе 300-400 г., а таму каде се имаат замешано Папите, како што е западниот дел од денешна Украина, таму имаш една веќе видена злоба и раздвојување во еден и ист народ; така, покатоличените украинци станаа најголемите руски непријатели, слично како што покатоличените хрвати се ем први комшии, ем при непријатели на србите.
Основањето нова помесна Црква се случува под закрила од некоја веќе постоечка Црква. Така, не е проблем тоа што уркаинците сакаат да бидат дел од Московската патријаршија, исто како што не е проблем ако некој народ сака своја помесна Црква.
Финската, јапонската и кинеската Црва се‘ уште се под влијание од РПЦ, и тоа за тие Цркви не е проблем: штом тие помесни Цркви станат доволно духовно дораснати, ќе стекнат своја автокефалност.[DOUBLEPOST=1470724059][/DOUBLEPOST]
Ако, убо, памти си шо сакаш, а мене потсети ме во кој мој пост го имам напишано овој противречен став...со линк, нормално.
Повеќето мајќи се молат на православни икони за нивните деца да се вратат живи и здрави од војната, но тие се убивани од друга православна нација, Руска!![]()
Русија е вештачка ствар.
SpaceTraveler
скрати од фантазирањево, кое, дури од тебе, многу е па дај прејдни и посочи ни живи случаи каде едни православни убивале други православни, но во името Божјо, а не во своето.
Ќе можеш? Јас велам дека не можеш.[DOUBLEPOST=1470760468][/DOUBLEPOST]
Види во мојот пост по горе...