Прашање за Христијанството III

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
Од будистичка страна нема богови и нема што да се докажува......
. Зошто на пр. медитација и јога се ѓаволова работа (и то пази интересно на христијанскиот ѓавол).... итн.

А кој те излажа дека од будистичка страна нема бог?

Добро бе човек.....те читам и ти се чудам! Со сила се правиш мутав, или стварно толку ти сече?
Има многу богови во кои луѓето веруваат! Тоа е поентата, а не дека и тој верува во нив!
Смешно симпатични сте ми кога си притрчувате напомош.[DOUBLEPOST=1395428742][/DOUBLEPOST]
Абе детуле не туку ми препишувај од википедија, пробај да го разбереш тоа што го пишува. Отсуство на верување или неверување во богови е атеизам. Убаво ти пишува во тоа што си го копирал. Седни и прочитај убаво. Каде јас напишав дека верувам во постоење на било кој бог? Што се правиш паметен? А дека си имало има и има богови тоа е факт што не можеш да го негираш. Си пишува во книгите. Може и ниеден да постоел навистина? Те буни тоа “има“? Па прашај ги тие што ги пишувале книгите и што веруваат во различни богови.
Еве кај рече ’има многу Богови и стојам на тоа’’

Смешно симпатични сте ми кога си притрчувате напомош.[DOUBLEPOST=1395428742][/DOUBLEPOST]
Еве кај рече ’има многу Богови и стојам на тоа’’
Абе детуле не туку ми препишувај од википедија, пробај да го разбереш тоа што го пишува. Отсуство на верување или неверување во богови е атеизам. Убаво ти пишува во тоа што си го копирал. Седни и прочитај убаво. Каде јас напишав дека верувам во постоење на било кој бог? Што се правиш паметен? А дека си имало има и има богови тоа е факт што не можеш да го негираш. Си пишува во книгите. Може и ниеден да постоел навистина? Те буни тоа “има“? Па прашај ги тие што ги пишувале книгите и што веруваат во различни богови.
А и биди си муслиман и натаму.

Смешно симпатични сте ми кога си притрчувате напомош.
Смешното во случајов е што се инаетиш (или уште пострашно - не капираш) за нешто кое е прилично јасно...

А и биди си муслиман и натаму.
Само ова ти остана нели. -многу ниско.

Но целта е постигната кој има очи и ум, нека чита што пишува навидум Атеист ’има многу Богови и стојам на тоа’ и како се бори ем Атеист да остане ем да стои на тоа што го пишал.Уште пред оваа дискусија реков дека оној што неверува во Божјото посоење е во перманентно колебање. Ти го докажа тоа.
Втората цел е да се замислиш ова останува на тебе.
Поздрав.

haha eve se nasmeav za (zoran)
PS-Pismen sum dzabe se macis da lektoriras...

Eve da ne se zbunis de ...Dali "bog" ja\go stovirl\a Satanata?

Да, Бог го створи(л) ангелот Деница, кој по отпаѓањето од Божјата близина, стана ѓавол (клеветник) и сатана (противник Божји).
Ангелите, бидејќи се бестелесни, немаат своја полова припадност.

Само ова ти остана нели. -многу ниско.

Но целта е постигната кој има очи и ум, нека чита што пишува навидум Атеист ’има многу Богови и стојам на тоа’ и како се бори ем Атеист да остане ем да стои на тоа што го пишал.Уште пред оваа дискусија реков дека оној што неверува во Божјото посоење е во перманентно колебање. Ти го докажа тоа.
Втората цел е да се замислиш ова останува на тебе.
Поздрав.
Што кажа бе жити се. Кој има очи, виде, за кои и какви богови зборувам, но тоа е шпанско село за тебе. А во кои богови јас верувам исто се гледа. Замисли се ти (успут и цело христијанство) до каде си.

Да, Бог го створи(л) ангелот Деница, кој по отпаѓањето од Божјата близина, стана ѓавол (клеветник) и сатана (противник Божји).
Ангелите, бидејќи се бестелесни, немаат своја полова припадност.
кој го создал отуѓувањето? кој е творец на несогласување, отпор, бунт... ете на почеток си бил бог лебдеел онака вечен совршен... дали и тогаш постоеле тие атрибути или покасно се создале и кој ги создал. Во време кога бил бог и само ангели и не постоела идеја на клевета и неприателство, како настанале тие. На ангелот му текнало дека можел да се бунтова и биде алчен и зол или алчноста и злото веќе постоеле?

кој го создал отуѓувањето? кој е творец на несогласување, отпор, бунт... ете на почеток си бил бог лебдеел онака вечен совршен... дали и тогаш постоеле тие атрибути или покасно се создале и кој ги создал. Во време кога бил бог и само ангели и не постоела идеја на клевета и неприателство, како настанале тие. На ангелот му текнало дека можел да се бунтова и биде алчен и зол или алчноста и злото веќе постоеле?

Највероватно...

Највероватно...
Кои и какви се шансите да Каин, подоцна “носителот на светлината“, да бил создаден да биде бунтовник!? Нели, религијата без зло не би била толку интересна!

Кои и какви се шансите да Каин, подоцна “носителот на светлината“, да бил создаден да биде бунтовник!? Нели, религијата без зло не би била толку интересна!

Си ги побркал поимите...Каин не исто што и светлоносецот.

Си ги побркал поимите...Каин не исто што и светлоносецот.
Па не е, но дали бил создаден да се бунтува? На латински „носачот на светлината“ или “светлоносецот“ се вика Луцифер, а ако не се лажам во паганството тоа всушност било одно од имињата на Венера!
Која е разликата помеѓу Каин и Луцифер? Пред и потоа!:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom