Атеист
Дежурен Шаман
Сакаш така да играш? ОК. кажи ми ти Муслиман си или Јудаист?Остај кој што пишувал кажи Атеист или Политеист се реши ли веќе?
И не си слеп, читај под аватарот.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Сакаш така да играш? ОК. кажи ми ти Муслиман си или Јудаист?Остај кој што пишувал кажи Атеист или Политеист се реши ли веќе?
Sorry za off topik:Остај кој што пишувал кажи Атеист или Политеист се реши ли веќе?
Јас сум Православен Христијан.Сакаш така да играш? ОК. кажи ми ти Муслиман си или Јудаист?
И не си слеп, читај под аватарот.
Ако си православен сврти го другиот образ, и послушај си ги зборовите на Исус (бар така ви пишува во библијата) со каков аршин мериш со таков ќе ти мерат. Не се понашај ко муслиман или јудаист (око за око....ти текнува)Јас сум Православен Христијан.
Ако си тоа што пишува под аватарот, зошто пишуваше дека има многу Богови? зошто користиш туѓи верувања во кои ти не си согласен?
Навистина нешто глумиш или не читаш што пишувам. Грчката и Римската митологија не ги пишував јас. Ведите не ги пишував јас...... Египпетстската митологија не ја пишував јас........ и тн да не ги редам сите. Има ли во нив богови???? Или за праски и суви сливи пишува?
’’Не. Бог не е еден’’Ако си православен сврти го другиот образ, и послушај си ги зборовите на Исус (бар така ви пишува во библијата) со каков аршин мериш со таков ќе ти мерат. Не се понашај ко муслиман или јудаист (око за око....ти текнува)
Ало франкфурт. Читај што пишувам. Не се прави на тошо.
Зошто ги негираш другите богови? Ќе докажеш ли дека не постојат хиндуистичките богови?
Сето тоа е напишано од мене ама ти не знаеш да го прочиташ. Пет годишно дете досега ќе разбереше. Има и црвенкапа и пепелашка и супермен итн. во книгите. Или и тоа ќе го негираш?’’Не. Бог не е еден’’
’’твоето негирање на илјадници други богови сем твојот, не значи дека не постојат’’
’’Остај ме мене што сум. Реков Многу богови има и стојам на тоа што го реков’’
Сето ова е напишано од тебе Атеист нели.
За разлика од тебе јас се обидувам да ја разјаснам контрадикторноста во христијанството за оние кои имаат таков проблем.Чекај сега....ти за мене тврдиш дека сум контрадикторен, а кога се работи за тебе тогаш другите треба едноставно да прифатат дека "казнувам" во библијата не е казнувам, туку нешто друго, ама поради тоа што тие немале очи и уши да чујат и видат, не го гледаат тоа а ти го гледаш?!![]()
И ова го извртуваш, зборев за твоето однесување, а не за телема.На темата за телема ми велиш да не ја христијанизираме темава, ама затоа на оваа не ти е проблем да телемизираш! Нормално, ништо од ова не е контрадикторно нели.
Твојата онтологија се базира на УМ, затоа се навредуваш(во ниеден момент немам таква намера, не гледам зошто ваква фрустрација), мене лично не ми е проблем ограниченоста, бидејќи е природно, реална и суетата е непотребна.Контрадикцијата е во твојот ограничен ум!
Незнам дали има, но како твоја интерпретција и тоа како има. Но за тоа на таа тема, овде е христијанство.[DOUBLEPOST=1395349282][/DOUBLEPOST]Нема контрадикција во телемата, објаснето е детално и јасно, да може и дете да го разбере тоа!
Од христијанска перспектива нема, што не е јасно? Нема што да се докажува.Зошто ги негираш другите богови? Ќе докажеш ли дека не постојат хиндуистичките богови?
Така де, од христијанска перспектива. Од хиндустичка страна вашиот бог не постои и нема што да се докажува. Од будистичка страна нема богови и нема што да се докажува...... од не знам која исто..... итн.Од христијанска перспектива нема, што не е јасно? Нема што да се докажува.
И ти ли си уште еден „интелектуален калап“? Нема потреба да одговориш.Sorry za off topik:
Klasika....Malku u tesno i odma vrtenje za 180 %. Sea ke pocne i poezija da recitira.Ist kalap so Iberij i Mico nas.
Па истото прашање го поставуваш.Така де, од христијанска перспектива. Од хиндустичка страна вашиот бог не постои и нема што да се докажува. Од будистичка страна нема богови и нема што да се докажува...... од не знам која исто..... итн.
Тогаш зошто ги негирате другите богови. Зошто на пр. медитација и јога се ѓаволова работа (и то пази интересно на христијанскиот ѓавол).... итн.
Така де, од христијанска перспектива.
Шо ви е бе другари нешто не сакате да читате? Или читате само што ви сака и како што вас ви чини?И ти ли си уште еден „интелектуален калап“? Нема потреба да одговориш.[DOUBLEPOST=1395349710][/DOUBLEPOST]
Па истото прашање го поставуваш.
Од хиндустичка страна вашиот бог не постои и нема што да се докажува. Од будистичка страна нема богови и нема што да се докажува...... од не знам која исто..... итн.
Тогаш зошто ги негирате другите богови. Зошто на пр. медитација и јога се ѓаволова работа (и то пази интересно на христијанскиот ѓавол).... итн.
И што разјасни? Кој има очи и уши да гледа? Православните? Протестантите? Католиците, Баптистите.....? И ако има, врз основа на што може да тврди дека баш неговите "очи" и "уши" функционираат исправно за разлика од останатите?За разлика од тебе јас се обидувам да ја разјаснам контрадикторноста во христијанството за оние кои имаат таков проблем.
Мене не ме познаваш, телемата па воопшто, тогаш како ќе судиш за моето однесување или за телемата?И ова го извртуваш, зборев за твоето однесување, а не за телема.
Онтологијата не е категорија која може лично - индивидуално да се интерпретира како нечија особина. Со оглед на тоа, таа неможе да биде "моја", "твоја" или било чија.Твојата онтологија се базира на УМ, затоа се навредуваш(во ниеден момент немам таква намера, не гледам зошто ваква фрустрација), мене лично не ми е проблем ограниченоста, бидејќи е природно, реална и суетата е непотребна.
Незнам дали има, но како твоја интерпретција и тоа како има. Но за тоа на таа тема, овде е христијанство.
Незнам бе другар еве читај.Шо ви е бе другари нешто не сакате да читате? Или читате само што ви сака и како што вас ви чини?
Значи они се у право со нивната вистина, ние со нашата, како што велиш, „христијански ѓавол“, капиш?Така де, од христијанска перспектива. Од хиндустичка страна вашиот бог не постои и нема што да се докажува. Од будистичка страна нема богови и нема што да се докажува...... од не знам која исто..... итн.
Не ПОГРЕШНИ, вас ве прогласуваме за САТАНИСТИ, ама тоа вие го примате како комплимент. Голема е разликата во поимањата, нели?И што разјасни? Кој има очи и уши да гледа? Православните? Протестантите? Католиците, Баптистите.....? И ако има, врз основа на што може да тврди дека баш неговите "очи" и "уши" функционираат исправно за разлика од останатите?
Мене не ме познаваш, телемата па воопшто, тогаш како ќе судиш за моето однесување или за телемата?
Онтологијата не е категорија која може лично - индивидуално да се интерпретира како нечија особина. Со оглед на тоа, таа неможе да биде "моја", "твоја" или било чија.
Да имаш различна интерпретација незначи по дифолт да ги прогласиш останатите за погрешни ...Значи Големото Дело е едно, Иницијацијата е една, Наградата е една, макар колку различни и да биле симболите во кои е завиткано Неизговорливото. Liber LXI
Многу бе тоа “вистини“. Ќе да никој не е во право. Спремајте за нови “универзални богови“ што ќе важат за сите.Незнам бе другар еве читај.
Значи они се у право со нивната вистина, ние со нашата, како што велиш, „христијански ѓавол“, капиш?
Калигула си го прогласи магарето за сенатор, колку што тој проглас имаше врска со вистината, толку и вашиов ќе има.Не ПОГРЕШНИ, вас ве прогласуваме за САТАНИСТИ, ама тоа вие го примате како комплимент. Голема е разликата во поимањата, нели?