парва
errorhead
- Член од
- 12 јуни 2014
- Мислења
- 4.605
- Поени од реакции
- 24.567
Ке цитирам едно американскога генерала од WW2 и ке кажу само кратко и јасноИмав некој здравствени проблеми.Дојдов до работ,вербата во Бога ми даде сила.Тогаш сватив дека не сум толку силен како шо мислев дека сум.Има некој работи шо нашиот разум не може да ги свати.Може само да ги осетиш .Предходно бев агностик,ама добив шамара од животот.Не си ни свесен колку лесно можит чоек да заминит од овај свет.Најголемата можност шо ти ја дава Христијанството е борбата против своето его.Ако го победиш своето его имаш можност да ја победиш својата мрачна страна.Јас не се сметам себе си за совршен Христијанин ама се борам да станам,а со тоа и подобар чоек.
"NUTS".
Тој што си се излечија нема никакфу врску сс бога.А тија што не се излечиела, а имале вербу и се молиле?
Како хороскоп сте, ако ви погоди едно значи тачно е, а ако не ви погодило двеста, значи десило се.
Значи ти си тј што си се борија протиф болест и ти си си сам на себе бог, верба у тебе и сплет на околности гу победило тфоју болест.
А не тфоја верба и некој креатор кој глава незнае куде му е на сфи стране пд превише работе.
Де бе, што битие ке беше тој да глеа и слуша сфе и да помага или да одмага.
Ако е толко семоќан што не ни докаже на цел сфет дека постои и готовот.
А не да праќа пророци, месије, да праи чуда за кои нема никакаф доказ него само прераскажување од колено на колено.
И зашто бе не добиеф шамар сфи неверници, агностици, атеисти и слично, него само ти?
И па не ми докажа дека постои бог.
Не се ни потруди, ја се барем потруди.
И да, сфесан сам колко лсно може човек да га снема, па тој е живот, чиста случајнос и испреплетеност на миљон фактори, што лични што од околину.
Не ми се веруе дека јоште не сфатисте дека и Христијантфо е едно обично учење како и сфи религие, на кои поента им е да стфориф некој идол на кое ви ке му се потчинуете.
Имајте сфое ја, имајте вербу у себе, а не у нешто недокажано!