Прашање во врска со математика или странски јазик за матурата.

• Креатор на темата Креатор на темата Oblivion
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
За да ја положиш матурата по македонски јазик потребни се 40 поени, тка кажа министерот на А1:smir:
Скалата ќе со составит од ко ќе се прегледет сите тестој, па врз основа на резултатите ќе се прајт скалата.

Помина што помина македонски, па сега имаме неколку сати да поправиме муабет за математика/англиски јазик. Иначе јас полагам математика. Се шо имате проблем од математика, постирајте тука, ќе ги решиме сите проблеми, пошо мислам дека сум во идеална форма:pipi:

ajde angliski dajte gi formite za pisuvanje na pismo,pokana,flaer i drugite

да, ај кој ги има примерите англиски за формите на пишување :smir::smir::smir:

Скалата ќе со составит од ко ќе се прегледет сите тестој, па врз основа на резултатите ќе се прајт скалата.

Помина што помина македонски, па сега имаме неколку сати да поправиме муабет за математика/англиски јазик. Иначе јас полагам математика. Се шо имате проблем од математика, постирајте тука, ќе ги решиме сите проблеми, пошо мислам дека сум во идеална форма:pipi:

Aj vazi ke te prasam ama do vecer dodeka da resam nekoja zadaca... pozz

Знае ли некој како се прави invitation и iformation leaflet? Го имало тоа на матурата мината година, а јас за такво нешто првпат слушам. Може ли некој да ми каже кои се правилата?

Друго прашање: Како е правилно?
Do you know what is the biggest building in the world?
Do you know what the biggest bulding in the world is?

http://www.matura.gov.mk/data_files/state_graduate/mk/0134_primeri- ANGLISKI.pdf
Примерите од пишување од минатата година за англиски.Разгледајте
Пишување ви носи 50 проценти од вкупните бодови , т.е секој текст носи по 25 бода.
А пак овие ќе се и оваа година?
Знае ли некој како се прави invitation и iformation leaflet? Го имало тоа на матурата мината година, а јас за такво нешто првпат слушам. Може ли некој да ми каже кои се правилата?

Друго прашање: Како е правилно?
Do you know what is the biggest building in the world?
Do you know what the biggest bulding in the world is?
Некако тоа повеќе ми одговара. А и наместно biggest - tallest? :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom