Прашање во врска со Државна матура по македонски

• Креатор на темата Креатор на темата AleksandarT
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ах леле, граматика благе везе неам :vozbud: А од оваа литературата наваму па по нешто знам бериЌат :helou:... Мислам дека ќе поминиме сите и ќе се снајдиме утре на полагањето, па до толку не сме улај да не напишиме ништо :):smir:

Поздрав, фала и со среќа на сите утре што ќе полагаат државна матура :smir::helou:
Се читаме после испитот, со коментари како поминавме, само се молам да се паднат некој тестоари шо носат прирачници во нив и да ги извадат по масите :D:D:D :helou::helou:

Со среќа утре на сите, да ви се погодат прашањата, да препишите се ако имате можност и нормално сите да имаме 5 ки ма да за мене тоа е скоро невозможен настан оти сум тапа за литературите и пишувањето, а зборот моја не знам каков збор е.:nesum:

Со среќа утре на сите, да ви се погодат прашањата, да препишите се ако имате можност и нормално сите да имаме 5 ки ма да за мене тоа е скоро невозможен настан оти сум тапа за литературите и пишувањето, а зборот моја не знам каков збор е.:nesum:

Ццц...присвојна заменка е!
Абе матуранти, додека седевте и кукавте тука, можевте да си доучите тоа што сте пропуштиле.
И матурата воопшто не е тешка...ако сте си научиле се, целосно е во склад со програмата.
Ајде, кршете нога утре.

Ццц...присвојна заменка е!
Абе матуранти, додека седевте и кукавте тука, можевте да си доучите тоа што сте пропуштиле.
И матурата воопшто не е тешка...ако сте си научиле се, целосно е во склад со програмата.
Ајде, кршете нога утре.

Хаха, фала за утехата, ама кој е тој што има научено СЕ ?
А и 400 страни се, не е мала работа, јас во 4 години неам толку учено :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud: ај п0з. :helou::smir:

Уште некој ако сака да ми ја напише формата на ПИСМО ? Во книгава од каде што учев само тоа е испуштено.:toe:

па во прирачникот и учебникот од втора пишува дека е присвојна заменска придавка :toe::toe::toe:

јеби га живот:toe:
На пр. точно да ти било прилог за начин а јас мислев дека е придавка.
точно
поточно
најточно
Башка има машки женски род еднина множина, ама ај разбери се

ЗППЗ - заменска придавка со присвојно значење

па добро де ја на скратено :pipi:
иначе во тестот не знам од кој месец во клучот пишуваше дека моја е ПРИСВОЈНА ЗАМЕНКА
вајда и тоа и тоа е точно

јеби га живот:toe:
На пр. точно да ти било прилог за начин а јас мислев дека е придавка.
точно
поточно
најточно
Башка има машки женски род еднина множина, ама ај разбери се

епа може да биде и тоа и тоа
на пр: таа ја напиша задачата точно- како ја напиша(прилог за начин)
на пр: тоа е точен саат-каков саат ( у ваков случај е придавка)
Сфакаш?

Си велам оти сфаќам, ај шо сака нека биди јас одам на спиење. Со среќа утре, уште еднаш

Со среќа и од мене до сите, па се читаме утре после испитот сите весели.

Aj i ja da recam: SO SREKA NA SITE, SE DA NAPISITE! se citame posle ispit

Повежбајте уште малку Жалби, Молби, Соопштенија.
Другото е гола вода.

Можеби овие се темите за есеј за денешната матура(мислам една од нив)...Неофицијално:

1. Што е за младите модерно облекување?
2. Во секое семејство постои генерациски јаз
3. Правата на човекот произлегуваат од неговите обврски

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom