Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Дан имат некој информација какви писма би можело да се паднет? Мислам дека 3 требеше да се пишет
А ќе имало ова година од оние текстовине шо беа и долу прашање во врска со текстот?? Не мислам на оние текстови од книги, туку тие лани шо беа на крајот од тестот.
Не се жалете, ко ништо се полага македонски, повеќе беа од општа култура прашања, најмногу имаше правопис и едначење по звучност. А не знам зошто ви викаат дека болдираните дела не треба... лани се паднаа прашања и од нив.....
А за пишување се паѓа есеј, писмо и соопштение и сл.
Единствено што не зезнаа е што рекоа дека македонски се мине со 30%, а на крај испадна дека границата била 40%, па се случи некој со перцитилен ранг 74% да има оценка 4, а друг со 93% исто така да има 4.
40% од тестов да ти е точен за 2ка или 40% паѓет? Мислам дека ова второво е многу. А отприлика како беа границите за поединечниве оценки? Или не се знајт то?Не се жалете, ко ништо се полага македонски, повеќе беа од општа култура прашања, најмногу имаше правопис и едначење по звучност. А не знам зошто ви викаат дека болдираните дела не треба... лани се паднаа прашања и од нив.....
Единствено што не зезнаа е што рекоа дека македонски се мине со 30%, а на крај испадна дека границата била 40%, па се случи некој со перцитилен ранг 74% да има оценка 4, а друг со 93% исто така да има 4.
Не се жалете, ко ништо се полага македонски, повеќе беа од општа култура прашања, најмногу имаше правопис и едначење по звучност. А не знам зошто ви викаат дека болдираните дела не треба... лани се паднаа прашања и од нив.....
Inace ako moze da pise nekoj sto polagal matematika ili so ke polaga kako se sprema so itn.