MIKI1
Поставувач на неодговорени прашања.
Ај што знаете што било, та и што ќе биде знаете мајката....
Знаеме....
Црквата има се‘ што е потребно за спас, вклучувајќи го тука и погледот во иднината...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ај што знаете што било, та и што ќе биде знаете мајката....
Точно... еве се е исполнето. Уште малку и скоро се.Тоа е Христово ветување, а она кое Он го ветува, тоа Он и го исполнува...
Вие рамни сте на бог па тоа да знаете?
Одлично, ќе чекаме да дојде и ќе го видиме сите, и ќе видиме што ќе прави, дотогаш ни ти ни никој друг не знаете ни дали ќе дојде, ни што ќе прави
Без лаги. Вие верувате и се надевате... А тоа нема врска со знаење!Знаеме...
Мене не ме засегаат религиите... .
Ах, не е генијален, но добро е за духот далеку од догмата.Имај пријатен ден...
Жива среќа што не си уникатен на Земјава, со ваков генијален став...
Без лаги. Вие верувате и се надевате... А тоа нема врска со знаење!
Благодарам што одвојуваш време освен за твојот бог, да коментираш со надеж и вера каков сум јас како бог....
Не веруваш!?Не верувам во тоа.? Никој не дошол да го спасува човекот а и нема ниту да дојде некој однадвор да не поправи. Но, тоа е друга приказна, не е за овде, на тема христијанство...
Елементарна култура е да не се извртува нешто што не се познава, да не се пренесуваат личните конфузии..., дозволете Христијаните на Христијанска тема да го пренесат ова учење што поавтентично, како вие на вашите теми, без разлика колку да ви е одбивно, лажно...А ако некој го познае, мислам дека ќе биде познаен само за да биде распнан по втор пат, овој пат снимен со дигитлани камери за да остане запаметено за да не се градат догми во иднина. Се си бидува кога се зборува за религии и верувања...
Елементарна култура кај христијани? Права реткост е тоа.Не веруваш!?
Елементарна култура е да не се извртува нешто што не се познава, да не се пренесуваат личните конфузии..., дозволете Христијаните на Христијанска тема да го пренесат ова учење што поавтентично, како вие на вашите теми, без разлика колку да ви е одбивно, лажно...![]()
Дозволено е... јас лично никому ништо не забранувам. Дозволено е да се коментира на секој пост... секој со своето верување/знаење. Ако не е според православната логика, и протестантите според вас го извртуваат и не го познаваат вистинското учење... Иако не знам кое вистинско веќе 700+ страници...
A демек атеистите ја имале таа елементарна култураЕлементарна култура кај христијани? Права реткост е тоа.
Елементарна култура е и да не се навредува соговорник, но нејсе, не си стигнал до таму во христијанското учење.
Не зборувам за забрана, туку култура, од страна на нехристијаните, за да бидеме попрактични...Дозволено е... јас лично никому ништо не забранувам. Дозволено е да се коментира на секој пост... секој со своето верување/знаење. Ако не е според православната логика, и протестантите според вас го извртуваат и не го познаваат вистинското учење... Иако не знам кое вистинско веќе 700+ страници...
Искрениот барател на Вистината и покрај многуте разлики во учењата, со Божја помош, доаѓа до одговор.Христијаните да го пренесат учењето поавтентично ни велиш... затоа јас реков да си ги решите внатрешните проблеми во ова учење, бидејќи ве има премногу учења за тој Христос кој што верувате дека знаете дека ќе дојде, и не знаеме кое е тоа автентично учење.
Која школа/верување е најавтентично од христијанските мал милион цркви?
Не е проблем критиката, туку начинот.Мене ни е ми одбивно вашето учење (православно), само го критикувам вашето излагање кое е нели, автентично...
Сите сме овде да учиме...
Ако некој читател се збуни што е што на темава заради нашите „нехристијански“ коментари и „збунувачки прашања“ измешани со вашите одговори, мислам дека е фер да не ни доаѓа и да ја чита темава.
Точно... еве се е исполнето. Уште малку и скоро се.
Не е дојдено времето нели... иако брзо ќе биде... но се мери изгледа во божјо време... секундата не ја мери тој со преминување на електрон од една во друга орбита на цезиум.
Оф... надеж и вера врзано со Вистина не оди!
Само покажува колку не е ништо исполнето од ветеното на избрканиот лажен месија во тие времиња.