Прашања за Христијанството II

Статус
Затворена за нови мислења.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Ај што знаете што било, та и што ќе биде знаете мајката....
Знаеме....
Црквата има се‘ што е потребно за спас, вклучувајќи го тука и погледот во иднината...

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.134
Поени од реакции
12.112
Тоа е Христово ветување, а она кое Он го ветува, тоа Он и го исполнува...
Точно... еве се е исполнето. Уште малку и скоро се.
Не е дојдено времето нели... иако брзо ќе биде... но се мери изгледа во божјо време... секундата не ја мери тој со преминување на електрон од една во друга орбита на цезиум.
Оф... надеж и вера врзано со Вистина не оди!
Само покажува колку не е ништо исполнето од ветеното на избрканиот лажен месија во тие времиња.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Вие рамни сте на бог па тоа да знаете?
Не...
--- надополнето: 1 август 2012 во 11:41 ---
Одлично, ќе чекаме да дојде и ќе го видиме сите, и ќе видиме што ќе прави, дотогаш ни ти ни никој друг не знаете ни дали ќе дојде, ни што ќе прави
Знаеме...

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.134
Поени од реакции
12.112
Без лаги. Вие верувате и се надевате... А тоа нема врска со знаење!
Ако тоа за вас е вистина, тогаш подобро е побрзо да доаѓа тој ваш спасител бидејќи ако почека, тешко дека и тој ќе може да ве спаси.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Без лаги. Вие верувате и се надевате... А тоа нема врска со знаење!
Веруваме за да знаеме, веруваме за да разбереме..

А јас сум 100% убеден дека Ти лично, ништо не знаеш, освен она кое „некој друг„ веќе го подготвил како готова информација, која Ти лично ја земаш „здраво за готово„, небаре таа информација е чисто Твој емпириски наод...

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.134
Поени од реакции
12.112
Благодарам што одвојуваш време освен за твојот бог, да коментираш со надеж и вера каков сум јас како бог :)
На колена кога зборуваш со мене... за да не го осетиш љубовниот гнев од моето битисување!:mad:
Ова во стилот на твојот бог!

Не оди тоа „ВЕруваме за да знаеме“. Треба да смениш: Учиме и критикуваме и се надградуваме за да знаеме и разбериме! Така се доаѓа до мудрост.
А да ми верглаш со верувам верувам верувам... тоа покажавме дека не оди. Само убаво и романтично звучи за „бедните по дух“ кои вредат да бидат спасени додека другите... ма нека страдаат. Според вас...
Или со вас или... нема братство и единство на човештвото.

П.С. Добро велам јас дека имате вие прво разединетост за разбирањето на Христос помеѓу разните цркви што ги имате, па потоа муслиманите, па истокот... Решете ги тие проблеми со ЗНАЕЊЕ па потоа пробајте си ја верата врз другите.

liberij

ТЕРИРЕМ
Член од
3 април 2012
Мислења
2.037
Поени од реакции
1.018
Не верувам во тоа.? Никој не дошол да го спасува човекот а и нема ниту да дојде некој однадвор да не поправи. Но, тоа е друга приказна, не е за овде, на тема христијанство...
Не веруваш!?:rolleyes:
А ако некој го познае, мислам дека ќе биде познаен само за да биде распнан по втор пат, овој пат снимен со дигитлани камери за да остане запаметено за да не се градат догми во иднина. Се си бидува кога се зборува за религии и верувања...
Елементарна култура е да не се извртува нешто што не се познава, да не се пренесуваат личните конфузии..., дозволете Христијаните на Христијанска тема да го пренесат ова учење што поавтентично, како вие на вашите теми, без разлика колку да ви е одбивно, лажно...:)

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Не веруваш!?:rolleyes:

Елементарна култура е да не се извртува нешто што не се познава, да не се пренесуваат личните конфузии..., дозволете Христијаните на Христијанска тема да го пренесат ова учење што поавтентично, како вие на вашите теми, без разлика колку да ви е одбивно, лажно...:)
Елементарна култура кај христијани? Права реткост е тоа.
Елементарна култура е и да не се навредува соговорник, но нејсе, не си стигнал до таму во христијанското учење.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.134
Поени од реакции
12.112
Дозволено е... јас лично никому ништо не забранувам. Дозволено е да се коментира на секој пост... секој со своето верување/знаење. Ако не е според православната логика, и протестантите според вас го извртуваат и не го познаваат вистинското учење... Иако не знам кое вистинско веќе 700+ страници...

Христијаните да го пренесат учењето поавтентично ни велиш... затоа јас реков да си ги решите внатрешните проблеми во ова учење, бидејќи ве има премногу учења за тој Христос кој што верувате дека знаете дека ќе дојде, и не знаеме кое е тоа автентично учење.

Која школа/верување е најавтентично од христијанските мал милион цркви?
Мене ни е ми одбивно вашето учење (православно), само го критикувам вашето излагање кое е нели, автентично... :)
Сите сме овде да учиме...

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Елементарна култура кај христијани? Права реткост е тоа.
Елементарна култура е и да не се навредува соговорник, но нејсе, не си стигнал до таму во христијанското учење.
A демек атеистите ја имале таа елементарна култура:)
Тоа е подлабоко од системите на верување, и скоро да нема врска со истите....се учи со милиони години.

liberij

ТЕРИРЕМ
Член од
3 април 2012
Мислења
2.037
Поени од реакции
1.018
Дозволено е... јас лично никому ништо не забранувам. Дозволено е да се коментира на секој пост... секој со своето верување/знаење. Ако не е според православната логика, и протестантите според вас го извртуваат и не го познаваат вистинското учење... Иако не знам кое вистинско веќе 700+ страници...
Не зборувам за забрана, туку култура, од страна на нехристијаните, за да бидеме попрактични...
И протестантите се декларираат за Христијани, како православните, римокатолиците...
Оној што вистински го интересира, фер е да ги слушне поавтентично овие конфесии па макар и да се конфорнтираме меѓу себе, од што повеќе би се согледале можните вистини сеедно кај кого и да се реални.:)

Христијаните да го пренесат учењето поавтентично ни велиш... затоа јас реков да си ги решите внатрешните проблеми во ова учење, бидејќи ве има премногу учења за тој Христос кој што верувате дека знаете дека ќе дојде, и не знаеме кое е тоа автентично учење.

Која школа/верување е најавтентично од христијанските мал милион цркви?
Искрениот барател на Вистината и покрај многуте разлики во учењата, со Божја помош, доаѓа до одговор.(y)

Мене ни е ми одбивно вашето учење (православно), само го критикувам вашето излагање кое е нели, автентично... :)
Сите сме овде да учиме...
Не е проблем критиката, туку начинот.
Критиката треба на набљудувачот да му помогне, а не дополнително да го збуни, во оваа насока е мојата реакција.:)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.134
Поени од реакции
12.112
Ако некој читател се збуни што е што на темава заради нашите „нехристијански“ коментари и „збунувачки прашања“ измешани со вашите одговори, мислам дека е фер да не ни доаѓа и да ја чита темава.
Мене лично многу ме интересира и ги читам сите, и како вие се препукувате меѓу вас во врска со Исус, и во врска со верата и во врска со црквата...

Реков јас секој коментира во свое светло... дури и да се коментира погрешно, битно е да не се навредуваме намерно...
Прашања има за христијанството колку сакаш и луѓето прашуваат и се скептици и истражуваат и се заинтересирани... сега нивно е како ќе го прифатат вашето објаснување овде... ако тоа не ти е фер... навистина, извини.

Член од
12 јули 2011
Мислења
89
Поени од реакции
25
Точно... еве се е исполнето. Уште малку и скоро се.
Не е дојдено времето нели... иако брзо ќе биде... но се мери изгледа во божјо време... секундата не ја мери тој со преминување на електрон од една во друга орбита на цезиум.
Оф... надеж и вера врзано со Вистина не оди!
Само покажува колку не е ништо исполнето од ветеното на избрканиот лажен месија во тие времиња.
Можеме да знаеме дека Враќањето на Господ Исус Христос е набрзо преку знаците, за кои Тој ни најави дека ќе се случуваат во Последните Времиња, а кои навистина се случуваат и тоа масовно! Многу повеќе од било кога.
Досега многу пати постирав линкови за знаците во светот (војни, гласови за војни, прогон на Христијаните, знаци на небото и земјата, зголемување на злото во светот, отпад од верата во Исус Христос, итн). Овојпат, би сакала да искоментирам малку за знаците "соништа и визии."
Дали знаете дека Бог во денешно време континуирано испраќа и од овие другиве знаци (сонови и визии)? Да, и јас сум една од нив, - но во значително поголема мера ги имаат и други Христијани, со кои сум во постојан контакт...
Бог го Излева Светиот Дух на сите кои искрено го бараат и очекуваат.
Заедничка карактеристика ни е огромната љубов и силна вера во Христа, Кого го очекуваме и за Кој сме сигурни дека ќе си го Одржи Ветувањето кое ни го Даде.. Библијата, инаку содржи над 1500 пророштва, од кои повеќе од 2/3 се веќе исполнети. Зошто - ова е за оние кои се потпираат на здравата логика, - би се сомневале дека и тие кои преостануваат не би се исполниле?

Повеќе за сведоштвата на Христијаните и за нивните искуства -како Бог комуницира со нив имате на страната:
http://end-times-prophecy.com/blog/?p=3235
--- надополнето: 1 август 2012 во 15:21 ---
На истата страна има и линк до една прекрасна книга, - „Свадбената Вечера на Јагнето“ (на англиски). Ако не сте одлучиле каква книга да си понесете на одмор - еве ви можност! Па и да не е за одмор - задолжително прочитајте ја. Наменета е за искрените верници - Христијани!
Книгата е објавена во повеќе различни формати за преземење, - и што е најважно -бесплатна е!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom