Прашања за Христијанството II

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
.

Словото БОЖЈЕ е всушност Вистинската Светлина, Којашто е поважна дури и од сонцето, бидејќи без Словото БОЖЈЕ не би било нити сонцето!

Се’ - и сонцето - сведочи и упатува на Совршената Вистина!

.

usa_bryce_canyon_reise_reisen_urlaub_sonnenaufgang_sunrise.jpg

Знаеш ли колку сонца има во универзумов?

Без гајле, не знам ни јас. Одговорот е: повеќе од едно.

Знаеш ли колку сонца има во универзумов?

Важно е дека Словото БОЖЈЕ - преку Кое е се’ создадено - е Едно и единствено!

Сваќаш?

.

Спирос бе друже, не мораш да пишуваш со црвени букви. Само ме мотивираш да не прочитам што пишува.

Простими, но неможам поинаку!

Што мислиш (?) каква е таа енергија во тебе која има одбојност од црвената боја?

Поздрав

п.с. Во која боја најпојќе би сакал да пишувам и зошто?
.

Сваќам само не те разбирам:

Ако нашето сонце е поставено да управува со светлината која според тебе, постоела и пред него и е поважна... со која светлина управуваат останатите сонца?

Сваќам само не те разбирам:

Ако нашето сонце е поставено да управува со светлината која според тебе, постоела и пред него и е поважна... со која светлина управуваат останатите сонца?

Сите сонца, сета светлина и се’ во створениот свет е само сенка од Словото БОЖЈЕ, преку Кое е се’ створено!

Разбираш?

Покрај се’, ве сакам! :)

.

Ти си брат перфектен трол. И ние те сакаме! :)

Да му се невиди, не може човек да ти каже ни дека те сака :)

Кога некој ме овбинува за спам, за трол, ... тој навредува, но покрај тоа го љубам во Името на БОГА, Кој чудесно сите ги победува!

.

Кога некој ме овбинува за спам, за трол, ... тој навредува, но покрај тоа го љубам во Името на БОГА, Кој чудесно сите ги победува!

.
Нормално дека ги победува кога е семоќен. И јас да сум семоќен и јас ќе ги победувам.

Ве заеба сите...ви кажа дека ве љуби, психологија није зајебанциа...

Он: Зошто бог не го уништи нечестивиот и своите деца му ги предава него после смртта...

.

...

Он: Зошто бог не го уништи нечестивиот и своите деца му ги предава него после смртта...

Не ги слушајте лажгите на лукавиот, бидејќи злоупотребата на слободната волја е таа којашто му ги полни рацете на нечестивиот. Додека Совршениот БОГ дури и Својата првороденаи најљубена Мудрост Ја отелотвори во Исус Христос - и Ја жртвуваше - за да ги ослободи сите заробени и заслепени чеда од канџите на лукавиот.
Сите, коишто доброволно ќе ја прифатат и нема да Ја одфрлат скапоцената Крв и Тело на Неговата спасителна Мудрост!

Проштевањето - патот до небото

.

.

Дали БОГ е семоќен ?

Неговата Моќ и Мудрост е безкрајно повеќе дури и од човековото ограничено сваќање на поимот се’моќност и мудрост!

Исус, ги погледна и им рече: „За луѓето тоа не е можно, но за Бога се’ е можно.”

(Ев. Матеј 19:26)

.

Инаку - според Светото Писмо - новиот ден во овој свет почнува со заоѓањето на сонцето и трае до зајдисонце. Значи: еден ден = ноќо-дени
Ако денот е дено-ноќие, како тогаш првиот ден е создадена земјата, а четвртиот ден сонцето? 4 дена не постоело сонце, што значи 4 дена немало дено-ноќие односно денови, но сепак поминале 3 дено-ноќија за да дојде до креирање на сонцето. Како поминале тие дено-ноќија без да има сонце?

Ако денот е дено-ноќие, како тогаш првиот ден е создадена земјата, а четвртиот ден сонцето? 4 дена не постоело сонце, што значи 4 дена немало дено-ноќие односно денови, но сепак поминале 3 дено-ноќија за да дојде до креирање на сонцето. Како поминале тие дено-ноќија без да има сонце?

Деновите на ТВОРЕЦОТ и деновите на творбата не се исти! (2 Петар 3:8)

.

Деновите на ТВОРЕЦОТ и деновите на творбата не се исти! (2 Петар 3:8)
Што е разликата меѓу деновите на творецот и творбата? Ден како што и самиот кажуваш во светото писмо е ноќо-дени (дено-ноќие). Творецот има свое сонце за дено-ноќие или? (бидејќи дено-ноќие и според самото писмо е циклусот на ден и ноќ) Како може да постои дено-ноќие без сонце, па дури и кај творецот?

.

Ако обрнеш малку поголемо внимание ќе видиш дека така кажувам само за ноќо-дението во овој свет !

Повели и обрни внимание дека БОЖЈАТА Реч е Светлина пред секоја друга светлина, дури и пред онаа којашто е создадена пред сонцето!

Во чие срце вистински изгреала Вечната Светлина БОЖЈА, Која што е пред секој друг ден и битие, таму постои само уште еден единствен ден: празникот на вечниот (шабат) спокој !

Инаку - според Светото Писмо - новиот ден во овој свет почнува со заоѓањето на сонцето и трае до зајдисонце. Значи: еден ден = ноќо-дение.

Живото Слово БОЖЈЕ (БОЖЈАТА Жива Реч) е Вистинска Светлина во Која е Совршената Вистина и е пред секоја друга светлина !

Повели, погледај ги - и размисли, за - првите три стиха во Светото Писмо:

Во почетокот *Бог ги создаде небото и земјата.
Земјата беше безоблична и празна; и имаше темнина над бездната; *Духот Божји лебдеше над водата.
И Рече *Бог: "Нека биде светлина!" И би светлина.

(Битие 1:1-3)

038.704.383.jpg

.

златко, отвори го срцето и запознај Го вечното Слово БОЖЈЕ - Кое што е Вистинската Светлина БОЖЈА и коешто Совршениот БОГ за спасение на сите Го отелотвори во Исус Христос - и Тоа потполно ќе те ослободи од власта на лажната (заслепувачка) светлина, којашто е “богот на неверниот свет“, кој се преправа во ангел на светлината лажејќи и заведувајќи против Евангелието на Вистината БОЖЈА !

.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom