DBack
gloveless
- Член од
- 19 декември 2007
- Мислења
- 5.372
- Поени од реакции
- 2.557
И зошто пак ми цитираш од англискиот превод. Дали оти таму зборот зло, ти одговара на твоите сатанистички толкувања? Оти кај нашиот превод не е преведено зло, него има друг збор. Можеби и на јапонски ќе ми цитираше доколку таму би бил искористен некој позначителен збор.
Абе, верник еден неразбран, доста више ми се качиш на врат. Ако сакаш да збориш - збори. Не туку кукај и се јадај наоколу. Мислам дека на никого не му се интересни твоите кукумјавки. Лично, ама ич не ми смета што ми се рајцаш, дури и ми е симпатично, ама ја труеш темава и ја гасиш дискусијата. Знам дека така ќе си пораат, ама таква моќ на овој форум ти немаш. Јеби га.
Ова е тема за дискусија. Ти не дискутираш. Дали ме разбираш? Ти си, друже, тотално аут на темава. Де, опрај се малку.
Ти цитирам од верзијата на Крал Џејмс, пошто таа е основата од која се правени сите останати современи преводи. Ако треба нешто да се цитира, тогаш тоа е KJV. Ова, како верник, треба да си го знаеш. Да знаев хибру или старогрчки, ќе ти цитирав од нив.
На ова прашање, освен манипулаторот Чорбаџија и од-тебе-многу-почитуваниот-ГУРУ-за-православието Мики1, никој друг верник не се произнесол, вклучувајќи ве и тебе и оној со подвоената личност и 40 никови. Ако се сметаш за способен да изаргументираш некаква позиција по прашањето, јас со големо задоволство ќе ја прочитам и ќе и обрнам должно внимание. Ако не - сиктер! Сори, али сиктер!
) А да не зборуваме за некој кој е семоќен бог. Јас ве сакам ама ке ве казнам ако не правите како што ви кажувам. И како некој обичен човек може да се издигне над бог. Или што е проблемот пати од комплекс? "Ви се лутам на сите што се правите паметни, зошто јас не сум ви го дозволил тоа." Ако бог е љубов, каква е таа љубов која е условена со барања. Вие навистина никогаш во живот не сте сакале како што треба тогаш (не зборам за сексуални врски, зборам за врска меѓу двајца која се заснова исклучиво на потреба, сакање и радост да го видиш исполнет и среќен секој ден, безразлика дали вчера тој ти „збрцал нож во грб“ - ова е во кратки црти
)