- Член од
- 19 март 2011
- Мислења
- 18.984
- Поени од реакции
- 40.197
Ти одговорив. Зарем не прочита?
Ne. Upotrebi duhovna logika?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ти одговорив. Зарем не прочита?
Ne. Upotrebi duhovna logika?
Малоумниот неможе да свати како може некој да не верува во господ.Којзнае како те трпат дома и во друштвото(ако воопшто го имаш).п.с. Малоумниот мисли дека Бог не постои.
@ Human
И јас го дискутирав ова со една професорка, и таа ми викаше демек одма откако ќе умреле им се судело
Ја мислам дека го чекаат судниот ден, бар така е нагласено во Куран & Библија. И таа ме праша,“а што праваат тие души док не дојде судниот ден“, ... валјда чекаат на шалтер негде :/
@ Human
И јас го дискутирав ова со една професорка, и таа ми викаше демек одма откако ќе умреле им се судело
Ја мислам дека го чекаат судниот ден, бар така е нагласено во Куран & Библија. И таа ме праша,“а што праваат тие души док не дојде судниот ден“, ... валјда чекаат на шалтер негде :/
А по што била професорка таа? По теологија?
Зошто Бог го создал светот ?
Зошто Бог го создал светот ?
Дали во христијанските учења или записи постои поимот tzaddikim, tzaddik (праведни души, Tzadik identifies a person who has killed out the desires of the lower mind.) или истиот постои само во Кабалата? Спомнат е Заветот со Аврам, но таму не можев да најдам некој текст за тие праведни души. Мислам дека и Исус негде го сметаат за една од тие души (или погрешно сум разбрал) претставен како човек, како еден од тие праведни чисти души. Можи и да нема врска со прашања до христијанството, но ме интересира дали постои ова учење и каков став има христијанството по ова.