MIKI1
Поставувач на неодговорени прашања.
ne ja citam biblata, ni imam namera da ja procitam nekogas.
Нема проблем, затоа и постои полесна литература...
--- надополнето: 14 јуни 2012 во 12:35 ---
ajde pozdrav
Поздрав и од мене.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
ne ja citam biblata, ni imam namera da ja procitam nekogas.
ajde pozdrav
Како да бидам сигурен дека она што Дамаскин го пишувал пред 1400 години не е негова измишљотина или само претпоставки?На пример, Св. Јован Дамаскин, во неговата книга „Точно толкување на православната вера„.
Тие толкувања се веродостојни, без сомнение,. оти тие толкувања се прифатени од Црквата и се дел од црковниот катихезис/учење.
[
Како да бидам сигурен дека она што Дамаскин го пишувал пред 1400 години не е негова измишљотина или само претпоставки?
Кои се тие свети отци од пред негово време?Дамаскин живеел во 7-от и 8-от век, а не пред 1400 г.
Дамаскин не пишувал „измишљотина„ ниту претпоставки, оти Дамаскин редовно се повикува на Светите Оци прд неговото време.
И дека оние кои ги прифатиле неговите толкувања само подпаднале под негово влијание оти можи Дамаскин бил пофакман од нив, а овие како по припрости?
Ми преостанува само слепо да си верувам, м?
Немој да бидеш неодговарач на поставени прашања. Одговори ми убаво како што убаво те прашав. Благодарам.Ај кажи ми, како Ти лично, успеваш да не потпаднеш под нечие и некое влијание?
Како лично се проверува верата?Не, Ти преостанува да одбереш: можеш да веруваш и верата лично да ја провериш, а можеш и да не веруваш.....
covece, lugjeto nemozat preku lugje da dojdat do gospod i do tocni podatoci za nego.Дамаскин живеел во 7-от и 8-от век, а не пред 1400 г.
Дамаскин не пишувал „измишљотина„ ниту претпоставки, оти Дамаскин редовно се повикува на Светите Оци прд неговото време.
Кои се тие свети отци од пред негово време?
Од кај им е идејата на гореспоменатите дека бог пред да ја створи земјава, луѓето, животинките и др. се самоозненцувал (или како и да беше) ?Ги има бааги на број: Августин, Јован Златоуст, Григориј Ниски, Василиј Велики, Климент Александриски и др.
Која е таа книга без автор која е директно од господ?covece, lugjeto nemozat preku lugje da dojdat do gospod i do tocni podatoci za nego.
covekot ima um koj e sposoben da pravi samo greski i samo da pretpostavi. i sekoj ima razlicni mislenja za bog.
nego na covekot mu treba kniga koja nema avtor koja e direktno od gospod, so fakti! jasno ti e sto sakam da kazam?
Немој да бидеш неодговарач на поставени прашања. Одговори ми убаво како што убаво те прашав. Благодарам.
А има таква?covece, lugjeto nemozat preku lugje da dojdat do gospod i do tocni podatoci za nego.
covekot ima um koj e sposoben da pravi samo greski i samo da pretpostavi. i sekoj ima razlicni mislenja za bog.
nego na covekot mu treba kniga koja nema avtor koja e direktno od gospod, so fakti! jasno ti e sto sakam da kazam?
Како лично се проверува верата?
Од кај им е идејата на гореспоменатите дека бог пред да ја створи земјава, луѓето, животинките и др. се самоозненцувал (или како и да беше) ?
Пред да створи се‘ што е видливо и невидливо, Бос се созерцувал самиот себе.
Ту мајката... бог а немал чорапи!![]()
Електрониката и нејзината минијатуризација, даваат можности за произведување на технички „направии„, со кои лесно може да се контролира секоја човекова единка. За да се постигне широк ефект за еден таков потфат, најбитно е на луѓето да им се накалеми свест за наводната потреба од поедноставување на живеењето, така што, како што тековно и може да се види, „сивата еминенција„, која владее со Светов, не‘ удебува дека парите не мораме да ги носиме со себе, оти можеме да плаќаме безготовински, преку кредитни картички. Денес, постојат картички за се‘ и сешто, почнувајќи од биометриски пасоши, лични карти, возачки дозволи, платежни картички, ваучери за „мобиљки„ или интернер-врска и сл.
Финтата е во тоа, да сите овие начини на идентификација и плаќање, се поедностават до ниво‘ од една единствена картичка за секојдневна и секаква употреба, но и таа ќе биде само преодна фаза кон она што следи: а тоа е чипувањето на секој граѓанин на Светов, оти само така ќе можеме да купуваме и/или продаваме. Кој нема да го прифати чипувањето, ќе биде отпадник од општеството и ќе биде надвор од државниот/општествениот систем. Оправдувњаето за чипувањето е „логично„: кој го има чипот всаден под кожата, не ќе може да го изгуби, како што тоа би можело да се случи со универзалната картичка и наводно, никој не ќе може да злоупотреби туѓ чип.
А сето тоа, во согласност со Откроевнието Јованово, во 13.16-17.
Чипивањето, по некое мое сеќавање, започнато е уште 1996 г. се разбира, наивно, со чипување на куќните миленичиња, а од 2000-та, постојат и поединци и нивни фамилии, со име и презиме, кои свесно го прифаќаат чипување, убедени во неговата корисност.
Не, Ти преостанува да одбереш: можеш да веруваш и верата лично да ја провериш, а можеш и да не веруваш....
Како и да е, тоа е Твој избор.