Прашања за Христијанството II

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Хаха да, тоа ќе беше наредно прашање до Мики1 дали сите тие знаења и записи од традиционалното билкарство што ги поседува црквата (а воопшто не ги споделува со рајата) датираат од памтивек, или се обновуваат и се користат навистина во реалноста.

Ама скептичен сум во однос на потврдниот одговор.
Јас сум сигурен во негативниот одговор

Едно прашање до христијаните, што бил Исус, христијанин или јудеец?

По својата човекова природа, Он Е јудеец, а по својата Божествена природа, Он е Син Божји.

Двојната природа и двојната волја Христова, обединети се во ипостасната заедница, која ја именуваме како „Господ Исус Христос„.

По својата човекова природа, Он Е јудеец, а по својата Божествена природа, Он е Син Божји.

Не само што е син Божји, туку е и Бог лично, татко на самиот себе, и истовремено сам на себе син.:vozbud:

Кога е се вака убаво и логично објаснето, како може некој да не верува???

:cuc:

Ние сме господ, значи се што постои е наша творба, вклучително и господ

Двојната природа и двојната волја Христова, обединети се во ипостасната заедница, која ја именуваме како „Господ Исус Христос„.
Господ и Бог не е исто? Значи ние треба да веруваме ем во Господ - Исус ем во Бог - творителот на сѐ?

Господ и Бог не е исто? Значи ние треба да веруваме ем во Господ - Исус ем во Бог - творителот на сѐ?
Ем во човекот, творитолот на се’?

чекај остај го човекот нека се искаже да видам како размислува :) ме интересира до каде би одела човековата глупост...:cautious:
до бесконечност можеби? According to Einstain

до бесконечност можеби? According to Einstain
Не, кај другите народи нема да биде бесконечно, тоа само кај Македонецот ќе тера до бескрај. Иначе во прилог на ова, најдов едно видео на Јутјуб каде на нашата државна телевизија било кажано дека Господ Бог им проговорел на Македонците и им рекол дека од Македонската раса настанале сите други.... :palmface:. И поради тој испад Бугарите убаво не изрезилија на интернетот..

Абе, исто е, ама не е баш најисто. Стотици страни низ подфорумов се испишани со истото малоумно тврдење кое сликовито прикажано изгледа вака:

trinity.png

Не само што е син Божји, туку е и Бог лично, татко на самиот себе, и истовремено сам на себе син.:vozbud:

Ц,ц,ц...Ка да читам некој муслиман....Ц,ц,ц....:tapp:
--- надополнето: Aug 24, 2011 2:55 PM ---
чекај остај го човекот нека се искаже да видам како размислува :)

А можеш да гледаш? Да не си „видовит„?
--- надополнето: Aug 24, 2011 2:56 PM ---
ме интересира до каде би одела човековата глупост...:cautious:

Еве, ја ја глеам туѓата глупост, уште пред глупиот да се искаже до крај....Немој, не се труди, жив Ти мајка...Не оди „до крај„.

Ц,ц,ц...Ка да читам некој муслиман....Ц,ц,ц....:tapp:
--- надополнето: Aug 24, 2011 2:55 PM ---

А можеш да гледаш? Да не си „видовит„?
Можеби сум Господ - Бог во електронска варијанта! Поклони ми се чедо мое!!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom