1. Се исто.
2. Не се исто.
3. Највероватно се а може и да не се.
4. Ќој ќе знае дали се или не се.
5. Немам поим дали се или не се.
И така натаму...
Хахахаха

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
1. Се исто.
2. Не се исто.
3. Највероватно се а може и да не се.
4. Ќој ќе знае дали се или не се.
5. Немам поим дали се или не се.
И така натаму...
Najsmesna rabota kaj tebe e koga gospod mi go sporeduvas so Brak jas pak ke te prasam ti pak ignoriraj i nedavaj odgovor. Vo Brakot ima i nevesrstva, lagi nepoverenje, i slicni pizdarii takviot brak kaj obicniot smrtnik zavrsuva so razvod no sto se slucuva koga vo brak e eden Pop i edna Popadika dokolku popadikata e od tie razvratni zjeni i go vara Popot dali popot smee da ja ostavi ili mora da ja drzi i pokraj se.. Dali ti boga go sporeduvas so vakviot brak Popski brak kade karele ebele mora da bidat zaedno ne e potsmev ova ova e iskreno prasanje kazjimi zosto nesmeat da se razvedat Popot i Popadikata dokolku ima nesoglasuvanje vo BrakotДесетина пати е објаснето и преобјаснето дека Светиот Дух не е Самиот Исус и дека Исус (Божјиот Син) не е самиот Татко (Јехова) и дека Таткото не е Самиот Исус. Но очигледно сосила се правите дека не читате или не разбирате.
Еве да ти поставам едно слично прашање: Дали во еден брак мажот и жената се едно исто? Дали мажот е самата жена?
Дали самиот Отец и Синот се исто ? Дали Отецот е самиот син ?
Ај, да бидам троа посериозен.
1. Отецот Е Бог и има Божествена природа (беспочетност, неограниченост, сезнајност и сл.)
2. Синот Е Бог, оти Е роден од Отецот и од Отецот ја наследува својата Божествена природа, иако Е роден, а раѓањето од Отецот се случило вон простор-времето.
3. Духот Свет излегува од Отецот и ја наследува својата Божествена природа од Отецот, иако излегува од Отецот, а излегувањето од Отецот се случило вон простор-времето.
Од наведеното, еве што е НЗС:
- се работи за три Бога,
- сите три Бога имаат своја/заедничка природа-Божјата.
Така, трите Бога, кои битисуваат во неразделна заедница, делуваат складно како Еден (не математички „1„, туку „единстено/заеднички„) Бог. Затоа, Бог е Троедин: Еден по суштина, со три лика: Отец и Син и Свет Дух.
Отецот не Е исто што и Синот; Синот не е исто што и Духот, Духот не е исто што и Отецот, Синот не Е исто што и Отецот, Духот не Е исто што и Синот.
Поедноставно објаснување-здравје!
Со ова сакаш да кажеш дека Отецот не е што и Синот но тие и двајцата имаат божество. Пак се враќаме на многубоштво.Не. Не.
Чорбаџија не се нервирај пријателе. Бог не му дал да разберат иако му кажуваш ,ова е она што вели Исус" СО УШИ СЛУШААТ А ГЛУВИ СЕ И СО ОЧИ ГЛЕДААТ А СЛЕПИ СЕ" му докажуваш на најпрост начин ама немуе дадено да разберат .Па неги давај своите бисери. позззз...Не. Не.
i sto sakas da kazis sega so ovaa?Десетина пати е објаснето и преобјаснето дека Светиот Дух не е Самиот Исус и дека Исус (Божјиот Син) не е самиот Татко (Јехова) и дека Таткото не е Самиот Исус. Но очигледно сосила се правите дека не читате или не разбирате.
Еве да ти поставам едно слично прашање: Дали во еден брак мажот и жената се едно исто? Дали мажот е самата жена?
Чорбаџија не се нервирај пријателе. Бог не му дал да разберат иако му кажуваш ,ова е она што вели Исус" СО УШИ СЛУШААТ А ГЛУВИ СЕ И СО ОЧИ ГЛЕДААТ А СЛЕПИ СЕ" му докажуваш на најпрост начин ама немуе дадено да разберат .Па неги давај своите бисери. позззз...
FIREFLY..Еден е бог а тоа е ИСУС ХРИСТОС .Ова најдобро ке го провериш во отковението на Јован каде Исус му се јавува на Јован и му кажува се што ке биде скоро.Прочитај ако толку сакаш да знаеш потрудисе и помолиго бог да ти даде мудрост да го разбереш зошто светото тројство е ПРЕМУДРОСТ што неможе никој да ја разбере ако Бог не му ја открие тајната. Ние веруваме така како што ти кажуваат а ако ти продолжиш да прашуваш и да ти објаснуваме ке се збуниш уште повеке верувај...поззз...Е сега те разбирам значи Татко и Син истите способности ги имаат. Е сега ова не асоцира на фамилија ?
--- надополнето ---
Со ова сакаш да кажеш дека Отецот не е што и Синот но тие и двајцата имаат божество. Пак се враќаме на многубоштво.
FIREFLY..Еден е бог а тоа е ИСУС ХРИСТОС .Ова најдобро ке го провериш во отковението на Јован каде Исус му се јавува на Јован и му кажува се што ке биде скоро.Прочитај ако толку сакаш да знаеш потрудисе и помолиго бог да ти даде мудрост да го разбереш зошто светото тројство е ПРЕМУДРОСТ што неможе никој да ја разбере ако Бог не му ја открие тајната. Ние веруваме така како што ти кажуваат а ако ти продолжиш да прашуваш и да ти објаснуваме ке се збуниш уште повеке верувај...поззз...
ЕВЕ ТИ ГО ОДГОВОРОТ ПРОЧИТАЈ И РАЗМИСЛИ ШТО ЗНАЧИ ОВАЈ ОДГОВОР НХА ИСУС " 8 Филип Му рече: „Господи, покажи ни Го Таткото, и доста ние.”Мене ако не ми дал Бог да разберам, тебе до ич. Јас ако сум слепа ти си два пати повеќе од тоа.
--- надополнето ---
Дај извади ми кај вика Исус дека е Бог од во Библијата кај го спомнува Светиот Дух како божество ?
toaa e nivnoto veruvanjee taka im kazale i taka ke si teraaat bes da pokazat malku razum za niv isus e bog se dodeka samiot isus ne im dokaze koje ,
kako ne mozat da svatt deka samiot isus vo mnogu citati od biblijata ja demantira negovata bogolikost evee eden citat matej 27-46-50-
Околу деветтиот час Исус извика со силен глас и рече: „Или! Или! Лама Савахтани!? - тоа значи: „Боже Мој, Боже Мој! Зошто си Ме оставил?”50 А Исус извика пак со силен глас и го испушти духот.
ovoj citat jasno kazuva i ja ignorira bogolikosta na isus ,, bideiki ako isus bil bog ne bi baral pomos od drug i ne bi dozvolil da dojde do toj stepen .
vistinskiot bog e cist od nedostaoci kako stoe nemoknosta, kakov sto bil isus sto nemal mok i baral spas , [/QUДобро пријателе повеќе нема да ти објаснувам тоа е моето верување ти си ја толкуваш библијата по твое а јас по мое нели ти реков а и сам знаеш дека "БОГ Е СЕМОЌЕН" ПА СЕ ВОПЛОТИ ВО ТЕЛОТО НА ИСУС ТОЈ Е И БОГ И ЧОВЕК ЗНАЧИ ОВДЕ КАДЕ ИСИС ВЕЛИ" БОЖЕ БОЖЕ МОЈ ЗОШТО МЕ ОСТАВИ" ТОА ГО ВЕЛИ ЧОВЕЧКАТА ПРИРОДА ВОНЕГО. Зошто не ми одговори: ЗОШТО ИСУС НЕ ГО ПОПРАВА ТОМА КОГА МУ ВЕЛИ " MОЈ ГОСПОД И МОЈ БОГ'?