Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ме интересира зошто Иса а.с (Исус) не направил статуа и не рекол да се обожава во времето негово ? Туку од после народот си правел статуи и се молел на нив. Зошто во негово време не било направена ни 1 статуа негова ?
Зошто не му рекол на својот народ направете моја статуа и да се молите на статуата ?
Здраво, Ал Каеда.Ме интересира зошто Иса а.с (Исус) не направил статуа и не рекол да се обожава во времето негово ? Туку од после народот си правел статуи и се молел на нив. Зошто во негово време не било направена ни 1 статуа негова ?
Зошто не му рекол на својот народ направете моја статуа и да се молите на статуата ?
Оооо срцка тебе ќе те Турчам јас милум или силум:love1:
Здраво, Ал Каеда.
Никој не се моли на статуа, како што ти во твојава провокација* инсинуираш.
Кога некој се моли, се моли на едниот Господ Бог Исус Христос, па стоел пред статуа, на плажа или во авион...се едно.
*која не е никакво прашање од твој интерес, туку бедна провокација, според која и соодветно ќе бидеш третиран/а.- слично како твоите пештерски другарчиња, дојдени тука од Авганистан или Арабија.
Јас само прашав зошто Исус не направил во времето негово статуа и не рекол да се обожава. Не гледам никаква провокација во тоа, ај поубо и јас да се повлечам и ќе прашам некој друг за Христијанството бидејќи тука не може да ми се одговори како што треба, одма со напаѓање почнувате. Поздрав :smir:
П.С не знам ни зошто воопшто е отворена оваа тема.
Јас само прашав зошто Исус не направил во времето негово статуа и не рекол да се обожава. Не гледам никаква провокација во тоа, ај поубо и јас да се повлечам и ќе прашам некој друг за Христијанството бидејќи тука не може да ми се одговори како што треба, одма со напаѓање почнувате. Поздрав :smir:
П.С не знам ни зошто воопшто е отворена оваа тема.
FireFly, не рекол да се направи статуа која треба да се обожава.Не рекол.Рекол дека треба да се слави Бог и никој друг!
Христијаните преку статуите, иконите му се приближуваат на Бога, на Исус и на Црквата. Црквата е место каде се молиме на Бога! Без разлика дали имало статуи, икони...И да ги нема, ние пак се молиме на Бога!
А зошто Исус за нас претставува Бог, тоа многу пати ти го објаснија многу покомпетентни од мене! Твојата вера и светата книга ти налагаат тоа да не го прифатиш и јас делумно те разбирам. Но, пробај да сфатиш во што ние веруваме и што значи тоа за нас, како што јас сфаќам,што значи твојата вера за тебе!
Прашав и во темата прашања за Исламот па и овде-конкретно за стариот и новиот завет-чуму бог да праќа пророци???
Зошто избегал од Градината и ги оставил адам и ева??
На мојсие...ентитетот бог му се претставува како Растение(ДРВО) има овде некоја (ко)релација со јаболкото на знаењето??
Fire fly до кај сте со тројството ?Го расклопивте и истражувавте
![]()
Исто и мое извинување до Чорбаџијата ако претерав некогаш и пристрасно одговарав. Поздрав
Хехе не ми објаснува кои се разликите помеѓу Бог и Исус.