Прашања за Исламот III

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
Што вели исламот штом веќе се забранети сексуални односи пред бракот и влезе во брак со маж со слабо фи а она е незадоволна од фито и сака поголемо бидејќи не може да дојде до врхунски момент за време на сексот со тој маж дали смее да се разведе од мажот и дали мора да ја наведе причината за разводот во бракоразводната парница?Или евентуално ако стапи во брак со дисфункционално фи кое ретко се случува да профункционира.Итн.

Што вели исламот штом веќе се забранети сексуални односи пред бракот и влезе во брак со маж со слабо фи а она е незадоволна од фито и сака поголемо бидејќи не може да дојде до врхунски момент за време на сексот со тој маж дали смее да се разведе од мажот и дали мора да ја наведе причината за разводот во бракоразводната парница?Или евентуално ако стапи во брак со дисфункционално фи кое ретко се случува да профункционира.Итн.
За брак е потребно малку повеќе од функционално фи. Што е со карактерот? Како ќе знаеш дали некој карактерно ти одговара или не, ако не си поминал одредено време во врска со него? Или можеби за муслиманите брачен партнер е нешто како купување на кола или куќа?

Тргни настрана Арабија/Иран/,говорам за ислам а не за уредувања кои имаат траги на ислам.
Не постои таква држава со тотално и целосно шеријатско уредување.
Моментално во тие држави не се знае ни кој што е,ни зошто е убиен,ни зошто е убиена....немаш нити допирна точка со самиот шеријат.

Како се живеело во Иран 1979

iran1.jpg

Владимир Б. | 24 јул. 2013 во 19:00
Сподели:1000
email.png

Пред да биде исламска република, Иран наликувал на модерна западна држава. Жените не се покривале, мини здолништата биле многу популарни, едноставно се што било ИН на западот било и во Иран.
На 1 април 1979 година, Иран е прогласен за исламска република, со што биле наметнати правилата на облекување и однесување.
Меѓутоа, во периодот на династијата Пехлави, во оваа 18-та по големина држава во светот, која има повеќе од 70 милиони жители, се живеело потполно различно.

http://365.com.mk/85624/kako-se-ziveelo-vo-iran-1979

Сеа е сто саат. И алкаеда ги слушам како пеат, или се дерат,ватева...
Мене ме занима дали вие алахови робои ќе одобрите ако ја на пример рокнам, да речеме, криднс клирвотер ривајвл у 5 саат сабајле исто ко алкаеда децибелажа?
А?
Знам дека џандарите би ми дошле одма, али ме занима дали вие би одобриле таков еквилибриум?
А?

Овие на сликиве сигурно се некои ептен стари ергени.Како нашиве ергени што земаат млади жени од Албанија,со годините упола од нивните;)!

vasiot najgolem problem e so ne pravite razlika pomegju shiiti i suniti.
shiitete se izmislena sekta ne se muslimani.
pravi muslimani se sunitite
omaraza pomegju shiiti si suniti e golema. dokaz e Sirija Iran Irak
procitaj si drugar nemoj da pagjas vo vakvi prikazni propagandi od lugjeto sto go mrazat islamot!

vasiot najgolem problem e so ne pravite razlika pomegju shiiti i suniti.
shiitete se izmislena sekta ne se muslimani.
pravi muslimani se sunitite
omaraza pomegju shiiti si suniti e golema. dokaz e Sirija Iran Irak
procitaj si drugar nemoj da pagjas vo vakvi prikazni propagandi od lugjeto sto go mrazat islamot!

Така е,сум читал и имам сватено дека дури и на Балканов има разлики од муслимани до муслимани.Бекташите,дервишите и еден куп други исламски секти.Добро ќе беше да бевте поделени само на две шиите и сунити,но имало и други.

Дали овој цитат е точен:

"Muhammad said, ‘You are commanded to carry out jihad against the unbelieving infidels until they submit to Islam' " (Qur'an 47:4)

Сакате да го прифатат исламот?
А какво мислење имаш/имате за тие пријатели што го одбиваат и не го прифаќаат исламот и си остануваат во својата веросисповест?
Јас имам слушнато нешто за Џихад!

можеш да се свртиш ама шиите нема да бидат муслимани и толку.

Што вреѓаш? Емоциите тешко се контролираат? Ако постиш Рамазан месец, тогаш расипа пост и абдест и свети заштити.

Шиите за суните не можат да се муслимани исто како суните што не се за шиите. Исто како што за православните христијани католиците се на малку настранет пат а овие имаат ПРАВО-СЛАВНИ, исто како што за католиците протестантите се залутани...

Зошто ти и твоите браќа со вера не ги оставите луѓето да си одберат што е најдобро за нив? Зошто толку се плашиш кога некој ќе изнесе став кој не се вклопува во идиличната слика за исламот која ти од петни жили се обидуваш да ја создадеш, и тоа прилично неуспешно?

Ти реков,тоа е прашање за христијаните.
Јас не го знам прописот за тоа што треба да му се направи на некој ако го навредува христијанството.

Сега да бидеме на чисто. Ако прописот рисјански е да бесат секој што го навредува рисјанството (впрочем таков и е, Dark Ages, и за поситни работи беселе) ти не би имал ништо против да го крцнат вехабијава ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom