- Член од
- 6 јули 2009
- Мислења
- 491
- Поени од реакции
- 16
Кажи поточно за каква литература се работи и што конкретно ти треба..Од кај можам да најдам литература за Педагошки факултет (одделенска настава)?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Кажи поточно за каква литература се работи и што конкретно ти треба..Од кај можам да најдам литература за Педагошки факултет (одделенска настава)?
јас :helou::helou::helou:Znajt nekoj mn dobro angliski na forumov?
Истата институција е, само што ние, во Македонија, според Уставот,Парламентот, го нарекуваме Собрание. :smir:може некој да ми каже што е разликата измеѓу парламент и собрание :kesa::kesa::kesa:
....
![]()
Истата институција е, само што ние, во Македонија, според Уставот,Парламентот, го нарекуваме Собрание. :smir:
Истата институција е, само што ние, во Македонија, според Уставот,Парламентот, го нарекуваме Собрание. :smir:
Парламентарна демократија е нашиот систем. А собраниски има во Полска, Швајцарија, Јапонија и (мислам) Франција. Таму уствари претседателот е главен и ги избира членовите на Владата, учествува и е активен на седниците на Владата, разрешува министри, но покрај тоа си постои и Премиер кој си ги врши стандардните премиерски должности.И мене ова ме интересираше ама еве сеа го одговори.А добро нели републиките се делат на: претседателски,парламентарни и собраниски.Сега ме интересира која е разликата меѓу парламентарна и собраниска република.
Помош од областа на сметководството :nesvest:
Дали некој знае да ми ја објасни постапката кога книжиме од класа 4 префрлање на класа 5? :kesa: