Прашања и одговори

• Креатор на темата Креатор на темата back_rest
  • Време на започнување Време на започнување
moze li nekoj da mi kaze/objasne koga koristeme PASSE COMPOSE a koga IMPARFAIT ...somebody??? :)

Помош од областа на сметководството :nesvest:
Дали некој знае да ми ја објасни постапката кога книжиме од класа 4 префрлање на класа 5? :kesa:

Passe compose ти е уствари минато свршено време а Imparfait минато несвршено, значи првото се користи дејства во минатото кои знаеме дека завршиле а другото за минати дејства на кои не им го знаеме крајот. Слично во англискиот јазик е односот на обично и continous време. Continous секогаш посочува дејство во траење кое не е завршено

Znajt nekoj mn dobro angliski na forumov?
јас :helou::helou::helou:

Дајте интересен наслов за тема за проектна задача математика......

Едит: Гледам дека имало посебна тема за проекти :kesa:

Питагора и теорема, Талес и теорема, ПИ-Лудолфов број, реални броеви... Ако сакаш уште нешо, кажи

ima nekoj nesto za KOMPARACIJA i GRADACIJA da mi dade??????? mi treba itno :uvo::uvo::uvo:

Никаде неможам да најдам веб страна за студии по инжинеринг на животна средина и ресурси. Дали некој студира за ова или било каква познавања за овој факултет се добредојдени. Колку студенти се прима, што се учи?

Дали има некој линк за постдипломски студии кај нас, дали има некаде информации ова она...

може некој да ми каже што е разликата измеѓу парламент и собрание :kesa::kesa::kesa:
:tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp: ....:P

може некој да ми каже што е разликата измеѓу парламент и собрание :kesa::kesa::kesa:
:tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp: ....:P
Истата институција е, само што ние, во Македонија, според Уставот,Парламентот, го нарекуваме Собрание. :smir:

Истата институција е, само што ние, во Македонија, според Уставот,Парламентот, го нарекуваме Собрание. :smir:

И мене ова ме интересираше ама еве сеа го одговори.А добро нели републиките се делат на: претседателски,парламентарни и собраниски.Сега ме интересира која е разликата меѓу парламентарна и собраниска република.

И мене ова ме интересираше ама еве сеа го одговори.А добро нели републиките се делат на: претседателски,парламентарни и собраниски.Сега ме интересира која е разликата меѓу парламентарна и собраниска република.
Парламентарна демократија е нашиот систем. А собраниски има во Полска, Швајцарија, Јапонија и (мислам) Франција. Таму уствари претседателот е главен и ги избира членовите на Владата, учествува и е активен на седниците на Владата, разрешува министри, но покрај тоа си постои и Премиер кој си ги врши стандардните премиерски должности.

Помош од областа на сметководството :nesvest:
Дали некој знае да ми ја објасни постапката кога книжиме од класа 4 префрлање на класа 5? :kesa:

Знам како се книжи ама незнам како можам убаво да ти објаснам :toe:

Дали некој може да ми најде нешто за СУШЕЊЕ НА КИРАМИКА...ИНФОРМАЦИИ ОКОЛУ ПЕЧКИТЕ и сл. ми треба за проект...фала ви однапред и ако можете на ПП да ме известите...јас барав ама никако да најдам :kesa: :smir: позз:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom