Прашања и одговори

• Креатор на темата Креатор на темата back_rest
  • Време на започнување Време на започнување
ОК, незнам кај да прашам, па еве овде.
Превод на англиски ми требит, конкретно како би превела Благодарница?

me interesira dali znaete dali iam stipendii za postdiplomci i kade da se obratam za da podetalni informacii

ок, може ја сум слепа, ама стварно не можам да најдам програма за математика основно ниво на matura.gov.mk ...најдов за сите општообразовни предмети, од филозофија до биологија и хемија и сите, ама за математика не можам да најдам...:toe:

ок, може ја сум слепа, ама стварно не можам да најдам програма за математика основно ниво на matura.gov.mk ...најдов за сите општообразовни предмети, од филозофија до биологија и хемија и сите, ама за математика не можам да најдам...:toe:

http://www.bro.gov.mk/podracje/ispiti/Drzavna matura/MATEMATIKA-drzavna matura-osnovno nivo-2007.pdf

Еве ја :helou:

Знае ли некој дали постои средно училиште во Македонија за безбедност.Не верувам дека има..се распрашувам подолго време...ама сепак секој обид вреди??

Знае ли некој дали постои средно училиште во Македонија за безбедност.Не верувам дека има..се распрашувам подолго време...ама сепак секој обид вреди??

ноуп... нема

Туку ја иам прашање?

Сакам да запишам втор факс. и Имам дилема.

Бизнис - Администрација

или

Хотелиерство и менаџмент

---------------------------------
да подобјаснам.
Бизнис и администрација ме интересира, пошо од секогаш сум сакала да се занимавам со документи, нешто да зависи од мене, тоест да управувам нешто. И со оглед на тоа шо со оваа специјалност може да се работи во различни фирми и области од економијата, е перспективно.

Хотелиерство и менаџмент затоа шо ме бива за организации, сакам убав ентериер и да гледам задоволни клиенти. Тоест да управувам нешто од кое директно ке го глеам резултатот.
Но со оваа проф може да се работи само во угостителството и туризмот, кое никако не е лошо.

Дали може некој што учи економија да ми подобјасни дали учат премногу теорија и математика и дали е занимливо.

Исто и за менаџерите, хотелиерите... каква материја се изучува? тенк ју

Здраво на сите.............
Дали некој ќе ми објасни се околу државната матура што како се полага што се треба многу ми е битно јас незнам што да правам прв пат полагам државна матура и незнам како е како се полага интерни екстерни предмети проектна задача како се брани какви се писмените делови со дополнување и заокружување или.. ако може некој да ми објасни ве молам

Здраво на сите.............
Дали некој ќе ми објасни се околу државната матура што како се полага што се треба многу ми е битно јас незнам што да правам прв пат полагам државна матура и незнам како е како се полага интерни екстерни предмети проектна задача како се брани какви се писмените делови со дополнување и заокружување или.. ако може некој да ми објасни ве молам

Прво без паника. Не е толку тешко и ужасно како што кажуваат професорите. На екстерните тестови т.е македонски и англиски (математика) ве чуваат професори од други школи , мада и тоа не е нешто проблем може да ти се погоди некоја добра па да се утепаш од препишување али тоа потешко. Македонски ке си земеш ке си учиш од таа една книга што е за матура се има во нејзе ја од таа учев и извадив 3 за мене солидно бидејќи 4 години спиев на часовите по мак. Тестот колку што памтам се состои од прашања на заокружување , мислам имаше и прашање на кој мора да напишеш цел одговор и има есеј да напишеш има дадено одреден број на зборови кој мора да ги исполниш така да во ниеден случај немој да напишеш помалку или повеќе, ааа ке заборавев има и уште нешто да се пишува мене ми падна извештај и за тоа имаше колку зборови треба да содржи сл. Ја имав одбрано англиски , и имаше на заокружување претежно , имаше исто така мене ми падна писмо и есеј да напишам.
А и тоа што е се на заокружување се префрла во шифрарник.
Интерните предмети се мн лесни професорите би требало да ви дадат , прашања одприлика кој ке паднат за да ги научите и бидејќи ве чуваат ваши професори се прават повеке малверзации од што можеш да замислиш.
Проектната задача прва се откачува , се брани пред тестовите неколку дена или више. Многу е лесно , има комисија составена од тројца професори , кај мене беше двајца од предметот по кој праев проект и еден неутралец. Ке ти постават по некое прашање од од проектот и толку.
Се надевам колку толку ти помогнав нешто.

Мислам имаш и на страната за министерство примери од тестовите од лани.

Koki-cair благодарам многу за одговорот многи се нервирам за ова се ми е измешано незнам од каде ќе почнам Фала

E lugje ve molam ako znae nekoj lokacija na izdavachka kukja Evro Kult 2000 vo Skopje neka mi kaze. Stvano mi treba. Fala mn. :salut:

Koki-cair благодарам многу за одговорот многи се нервирам за ова се ми е измешано незнам од каде ќе почнам Фала

Без нервози , сите ќе поминете не е толку страшно. Па најпрво мислам треба да почнеш со проектната задача, валда знаеш како т.е најди шаблон од некој што праел одприлика како треба да изгледа зашо ја не памтам како беше на која страна идеше користена литература и сл.
После ке почнеш да си учиш од овие екстерниве кој ти е послаба точка , мене ми беше мак. а англиски без учење извадив 5 али англиски бајаги знаев. А интерните валда си одбрал некои што ги знаеш и во согласност со факсот на кој планираш да се запишеш.За тие како што ти кажав 100 посто сум сигурен дека ќе ви дадат прашања.

П.С Заборавив во претходниот пост да ти пишам дека македонски есејот , извештаите и др. што може да падне има во таа книгата што ти ја кажав како да изгледаат.

Не знаев каде да го постирам ова, па го постирав тука. Се надевам дека ќе ми помогнат оние кои знаат.

Ми требаат решенијата на овие задачи од ПМФ, смер Биохемија.

1302201036.jpg

Благодарам однапред.

Здраво ..
ако некој може да ми помогне..?
Што е Сензор?
Поделба на Сензори:
Елетрични
неелктрични

Проток
Мерен претворувач на проток
user_online.gif

Како е можно истовремено да се запишат и да се студираат два факултети?

Здраво ..
ако некој може да ми помогне..?
Што е Сензор?
Поделба на Сензори:
Елетрични
неелктрични

Проток
Мерен претворувач на проток

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom