Прашања и одговори

• Креатор на темата Креатор на темата back_rest
  • Време на започнување Време на започнување
Дали може да се конкурира на два различни факултети во ист ден?

Треба да се дадат оригинал документи од Средно т.е. свидетелства и диплома кога конкурираш , со фотокопирани неможе само оригинал ти треба така да неможеш да конкурираш.

мислам дека може на 2факултети во ист ден
само на едниот оригинали а на другиот
копии заверени на нотар
...

А дали изводот треба да биде оригинален при запишување во прва година или може копија заверена на нотар, зашто сепак друго е свидетелство нема да ти треба, ама извод можи ќе ти затреба некаде?

А дали изводот треба да биде оригинален при запишување во прва година или може копија заверена на нотар, зашто сепак друго е свидетелство нема да ти треба, ама извод можи ќе ти затреба некаде?

грл_грл извод е најмал проблем одиш во полициска станица поднесуваш пријава и истиот ден ти го дават и тамо незнам колку се плаќаше 100-200 дн. Во конкурсот сигурно ви пишува дали оригинал свидетелства треба , за извод не се секирај

Изводот мора оригинал мислам. Ако ти затреба друг извод ќе си извадиш нов :)
И не треба да биде нов извод(она што го трубат не постар од 6 месеци).

грл_грл извод е најмал проблем одиш во полициска станица поднесуваш пријава и истиот ден ти го дават и тамо незнам колку се плаќаше 100-200 дн. Во конкурсот сигурно ви пишува дали оригинал свидетелства треба , за извод не се секирај

Изводот мора оригинал мислам. Ако ти затреба друг извод ќе си извадиш нов :)
И не треба да биде нов извод(она што го трубат не постар од 6 месеци).
Фала ви на одговорите и на двајцата, сепак не бев сигурна и да не згрешам прашав. Инаку и јас знам дека нема врска тоа 6 месеци, само треба да ти биде македонски, а јас дека имав уште од кога сум родена југословенски извод, морав да се снаоѓам да вадам нов :)

. Инаку и јас знам дека нема врска тоа 6 месеци, само треба да ти биде македонски, а јас дека имав уште од кога сум родена југословенски извод, морав да се снаоѓам да вадам нов :)
Нема везе тоа, и на мојот пишуваше мислам СР Македонија, зашто си е уште од тогаш па немав никакви проблеми.

Нема везе тоа, и на мојот пишуваше мислам СР Македонија, зашто си е уште од тогаш па немав никакви проблеми.
Да, ама еднаш во средно ќе ме вратеа за малку, па да не одам на ризик си извадив нов.

Не знам дали некој ќе го види прашањево ама ај да се обидам. Ме интересира дали воопшто постои виша медицинска школа и ако да дали има таква у Скопје?

Не знам дали некој ќе го види прашањево ама ај да се обидам. Ме интересира дали воопшто постои виша медицинска школа и ако да дали има таква у Скопје?
Мислам дека не, знам дека во Битола имаше порано, а и што ќе ти е виша, и онака гледаш дека не ги признаваат многу, ако си решил медицина подобро заврши си факултет отколку виша

Постои во Битола сигурно, а и во Скопје лани мислам имаше конкурс на медицински за логопеди, физиотерапевти и медицински сестри. Сепак, провери си, не сум сигурен.

Ај ќе си прашам јас, иако мислам дека го знам одговорот. Треба изводот да НЕ е постар од 6 месеци или нема врска?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom