Прашања и одговори

Член од
8 април 2010
Мислења
1.182
Поени од реакции
281
Дали може да се конкурира на два различни факултети во ист ден?
Треба да се дадат оригинал документи од Средно т.е. свидетелства и диплома кога конкурираш , со фотокопирани неможе само оригинал ти треба така да неможеш да конкурираш.

Член од
13 декември 2008
Мислења
1.085
Поени од реакции
156
мислам дека може на 2факултети во ист ден
само на едниот оригинали а на другиот
копии заверени на нотар
...

girl_girl

пловам на асфалт
Член од
13 јуни 2010
Мислења
913
Поени од реакции
132
А дали изводот треба да биде оригинален при запишување во прва година или може копија заверена на нотар, зашто сепак друго е свидетелство нема да ти треба, ама извод можи ќе ти затреба некаде?

Член од
8 април 2010
Мислења
1.182
Поени од реакции
281
А дали изводот треба да биде оригинален при запишување во прва година или може копија заверена на нотар, зашто сепак друго е свидетелство нема да ти треба, ама извод можи ќе ти затреба некаде?
грл_грл извод е најмал проблем одиш во полициска станица поднесуваш пријава и истиот ден ти го дават и тамо незнам колку се плаќаше 100-200 дн. Во конкурсот сигурно ви пишува дали оригинал свидетелства треба , за извод не се секирај

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.325
Поени од реакции
15.577
Изводот мора оригинал мислам. Ако ти затреба друг извод ќе си извадиш нов :)
И не треба да биде нов извод(она што го трубат не постар од 6 месеци).

girl_girl

пловам на асфалт
Член од
13 јуни 2010
Мислења
913
Поени од реакции
132
грл_грл извод е најмал проблем одиш во полициска станица поднесуваш пријава и истиот ден ти го дават и тамо незнам колку се плаќаше 100-200 дн. Во конкурсот сигурно ви пишува дали оригинал свидетелства треба , за извод не се секирај
Изводот мора оригинал мислам. Ако ти затреба друг извод ќе си извадиш нов :)
И не треба да биде нов извод(она што го трубат не постар од 6 месеци).
Фала ви на одговорите и на двајцата, сепак не бев сигурна и да не згрешам прашав. Инаку и јас знам дека нема врска тоа 6 месеци, само треба да ти биде македонски, а јас дека имав уште од кога сум родена југословенски извод, морав да се снаоѓам да вадам нов :)

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
. Инаку и јас знам дека нема врска тоа 6 месеци, само треба да ти биде македонски, а јас дека имав уште од кога сум родена југословенски извод, морав да се снаоѓам да вадам нов :)
Нема везе тоа, и на мојот пишуваше мислам СР Македонија, зашто си е уште од тогаш па немав никакви проблеми.

girl_girl

пловам на асфалт
Член од
13 јуни 2010
Мислења
913
Поени од реакции
132
Нема везе тоа, и на мојот пишуваше мислам СР Македонија, зашто си е уште од тогаш па немав никакви проблеми.
Да, ама еднаш во средно ќе ме вратеа за малку, па да не одам на ризик си извадив нов.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.746
Не знам дали некој ќе го види прашањево ама ај да се обидам. Ме интересира дали воопшто постои виша медицинска школа и ако да дали има таква у Скопје?

girl_girl

пловам на асфалт
Член од
13 јуни 2010
Мислења
913
Поени од реакции
132
Не знам дали некој ќе го види прашањево ама ај да се обидам. Ме интересира дали воопшто постои виша медицинска школа и ако да дали има таква у Скопје?
Мислам дека не, знам дека во Битола имаше порано, а и што ќе ти е виша, и онака гледаш дека не ги признаваат многу, ако си решил медицина подобро заврши си факултет отколку виша

Јунајтед

Indifferent
Член од
5 јануари 2009
Мислења
3.974
Поени од реакции
1.622
Постои во Битола сигурно, а и во Скопје лани мислам имаше конкурс на медицински за логопеди, физиотерапевти и медицински сестри. Сепак, провери си, не сум сигурен.

Член од
16 ноември 2007
Мислења
3.641
Поени од реакции
3.266
Ај ќе си прашам јас, иако мислам дека го знам одговорот. Треба изводот да НЕ е постар од 6 месеци или нема врска?

Kajgana Shop

На врв Bottom