Прашања до Сатанистите

• Креатор на темата Креатор на темата Aleksandar Nevski
  • Време на започнување Време на започнување

Дали сметате дека Окултизмот е еден вид Сатанизам?

• Да

Гласови: 23 35,9%
  • Не

Гласови: 26 40,6%
  • Незнам

Гласови: 16 25,0%

• Вкупно гласачи
    64
10 strani troll muabeti, so isklucok na 10tina mislenja sto apsolutno ne se dovolno za saglam diskusija.
I? Sho prajme sega? Da baram katinar ili?
Намерно или не темава ќе отвори доста прашања кои што вреди да бидат разгледани. Од друга страна што ти вреди ред без дискусија...

Намерно или не темава ќе отвори доста прашања кои што вреди да бидат разгледани. Од друга страна што ти вреди ред без дискусија...
Zatoa ne ja zakluciv/izbrisav, tuku pobarav vase mislenje :)
Se nadevam vo dobar pravec kje zamine diskusijava.
Kje vidime.

Zatoa ne ja zakluciv/izbrisav, tuku pobarav vase mislenje :)
Se nadevam vo dobar pravec kje zamine diskusijava.
Kje vidime.

Ако сметаш дека има мислења кои се тролачки или оф-топик, избриши ги, нека остане содржината што сметаш дека е релевантна. Лично мислам дека не мора да се затвора темава (не се уште барем).

Хм, да, не е битно кои се, нели, ама битно е дека од нив кажаното се “уклапа„ во Твојот свијетоназор.

За мене е многу битно кои се тие луѓе: по презимињата се гледа од кај доаѓаат, а сигурно е дека не се дел од Црквата, така да...
Значи вистината зависи од презимето на оној што ја соопштува.....видиш, ова да умрев немаше да го знам.
А зашто се заклучоци а не просто читање на напишаното? На што е заснована сигурноста од тие „заклучоци„?
На нешто кое тебе никогаш не ти било познато, нешто кое се вика логика.

Зарем си сериозен,шала беше тоа.
Ако мислиш дека алудирав на некој твој одговор,не алудирав. Туку некако чудна коинциденција ми дојде со еврејскиве букви и сатанизмов .. :)

Значи вистината зависи од презимето на оној што ја соопштува.....видиш, ова да умрев немаше да го знам.

Не брзај со умирањето, оти по него доаѓа една многу страшна работа...[DOUBLEPOST=1402086436][/DOUBLEPOST]
На нешто кое тебе никогаш не ти било познато, нешто кое се вика логика.

Светите Оци толкуваат не по овосветовна логика, туку со благодатната енергија од Духот Свет, што за Тебе е бааги туѓа работа...

Не брзај со умирањето, оти по него доаѓа една многу страшна работа...
Немој друг пат вака пред спиење, кошмари ќе имам.
Светите Оци толкуваат не по овосветовна логика, туку со благодатната енергија од Духот Свет, што за Тебе е бааги туѓа работа...
Не се колни ќе ти поверувам. И што протолкуваа твоите свети оци? Како ѕвездата деница еднаш е паднат ангел друг пат Исус лично?

Модератору, барај катинар, овие се изедоа на секое ниво... :)
Да беше ова гладијаторски ринг, ќе имаше крв на сите страни на подфорумов „Религија“...

И што протолкуваа твоите свети оци? Како ѕвездата деница еднаш е паднат ангел друг пат Исус лично?

Не, туку размишљаа, размишљаа, размишљаа и конечо дојдоа до логичен заклучок дека два субјекти можат да бидат еден субјект.
Како?
Не е битно, битно е дека е тоа логично...

Не, туку размишљаа, размишљаа, размишљаа и конечо дојдоа до логичен заклучок дека два субјекти можат да бидат еден субјект.
Како?
Не е битно, битно е дека е тоа логично...
Не ми одговори:
И што протолкуваа твоите свети оци? Како ѕвездата деница еднаш е паднат ангел друг пат Исус лично?

Знае ли некој нешто за Џон Милтон?
Знам дека напишал една книга за пеколот и рајот т.е. падот на ангелите и одразот на рајот.
http://wol.jw.org/mk/wol/d/r102/lp-mc/2007683
Ова го земав од страната на Јеховините сведоци. :)

Дали секташите со сатанистички карактер, на крајот, кога ќе им догори свеќата требе да си „теглат“ куршум?

Милтон секогаш ќе биде сметан за „сатанист“ од христијаните... и некои литературни критичари...

Во дијалозите (или монолози) на Сотоната и неговите велможи, како што ги нарекува своите другари „жални по падот“ самиот Милтон, може да се забележи голема разлика во однос на истите кога зборуваат анѓелите на Адам и му раскажуваат причини и последици - напросто речено : го нема тој жив дух кој што го краси делото на Милтон, Lost Paradise или Загубениот Рај.

Говорот на Сотоната може да те крене до бунтовност, има свој дух...

Да не знае некој каков е ставот на Сатанизмот према одмаздата ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom