Muki-20
Маркетинг и финансиски консултант
Секој атеист предлагам нека го погледне следното видео и нека размисли за говорот кој се збори во видеото:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Секој атеист предлагам нека го погледне следното видео и нека размисли за говорот кој се збори во видеото:
Објаснете ми веќе еднаш, ЗАШТО СЕ СИТЕ ФАКИН 4000 БОГОВИ НЕВИДЛИВИ???!!!
Пријателчево ти е ретардирано, прими го моето сочувство.
“gade“ Бог, е Еден и Единствен, нема 2, 3, 10, 100, 100, 4000 богови. Секој кој мисли дека има толку тој не е монотеист тој е многобожец, верува дека постои повеќе богови. Незнам дали си Атист поради што нов сум на форумот, но не е битно, јас нема да го прифатам одговорот од оној кој верува дека има повеќе богови.
Мислам дека ептен би и го стаил. Ти?Ај не верувате во Господ не верувате не е битно и онака ќе горите во рајот... Туку едно прашање...
Што мислите за ова...![]()
Не е по мој Фкус... да имаше малце повеќе мевце ондак да...Мислам дека ептен би и го стаил. Ти?
Мора дедо боже да ја стаил.Не е по мој Фкус... да имаше малце повеќе мевце ондак да...
Ама мислев за Фибоначи секвенцата што мислите... оти е сегде присутна во целата природа... од микрокосмосот до макрокосмост
Лоши паралели се единствениот арсенал на ирационалците.Повели одговор на твоето едноставно прашање:
Никола Тесла и владиката Николај Велимировиќ беа многу добри пријатели кои често се среќаваа и разговараа за се, од аз до ижица.
Во една прилика владиката Николај го запрашал Тесла:
-„ Ајде кажи ми имењаче (како што пријателски се обраќале еден на друг) кога си толку голем стручњак за струја, дали таа твоја наука некогаш ќе открие начин за силата на струјата да може да се види со голо око?“
-„ Никогаш - рекол Никола Тесла - додека е светот и векот.“
На тоа Владиката Николај рекол:
-„ Па зошто тогаш народот бара да го види БОГ? Силата постои и кога не се гледа.“
Секако, и ова нема да те убеди бидејќи кога некој не сака да сфати нешто, секој напор на било која особа е само попусто губење на времето бидејќи со инка не се става. За оној кој не го зема фенерот во црна темнина само би рекол: „Прости му Господе, не знае што прави“.