Прашања до атеистите

• Креатор на темата Креатор на темата Дмт
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Секој атеист предлагам нека го погледне следното видео и нека размисли за говорот кој се збори во видеото:

Секој атеист предлагам нека го погледне следното видео и нека размисли за говорот кој се збори во видеото:

Пријателчево ти е ретардирано, прими го моето сочувство. :(

Објаснете ми веќе еднаш, ЗАШТО СЕ СИТЕ ФАКИН 4000 БОГОВИ НЕВИДЛИВИ???!!!

Точно така. Јас можам да ти пратам мал милион христијански видеа, каде свештеници ја "побиваат" науката со вистинитоста на својата "света" книга. Разликата меѓу убавите зборови тој што го зборува за Коранот во видеото и тоа што човекот како вид успеал научно да го докаже е тоа што во вториот случај имаме - материјален и опиплив доказ.

Ако се осврневме на Коранот и Библијата немаше да слези ни Алах ни Исус (како што не слегле до сега), ма колку и да верувавме во нив, не е ни важно, ниеден од нив досега не понудил готов производ - спејс шатл за да видиме со свои очи каква е Земјата.

Го измилиле научниците. Со многу труд и љубопитност за природните закони. И затоа сме сигурни каква е Земјата, сме ја виделе, благодарејќи на науката, не благодарејќи на некоја религиозна книга.

Што значи дека религијата е генијален мит, за класична манипулација со духовноста и узурпација на капацитетот на мозокот за политички цели. Единствен пат за осознавање на Универзумот е науката која е творба на човекот. И тоа е неприкосновен пат. Нема друг.

За овој да знае дека теоријата Биг Бенг постои, требало некој да ја докаже и пласира. Некој мозок. И негирањето од религиски лица на тие мозоци е класично уназадување на човештвото.

Религиските книги поседуваат страшна симболика. Во нив можеме да најдеме многу вистини и многу лаги, кои патем науката ги докажала како такви.

Овој човек на видеото ги знае овие работи благодарение на науката. Ако не постоеше таа тој сега ќе зборуваше за Невидливиот на небото, а не за креаторот на Универзумот. Think about it.

Брат... шо да ти кажам сеа ај?!.. Типов ми е ист као и некој поп сеа да застане и зборува како научниците грешат, и као демек редовно црквата ја чистат со џогер, наместо со кофа вода, и дека црквата ги има сите одговори.. ...

Тоа што ти веруваш во имамов (можеби грешам со верската титула, поправи ме) е твое лично право и твое лично убедување.. пред се убедување... кое и не значи дека е точно... ниту пак дека она што го говори он е нешто ептен јако и сеа ако треба сите атеисти малку да се запрашаат шо праат и зошто не веруваат и сл исл..
Можеби од морален аспект е фино да се погледа.. но само од морален аспект... Но, моралот е менлива категорија... така да... то ти је..

Иначе клипчево веќе неколку пати е ставано на подфорумов..

Затоа што не постојат... Измислица се на нашите мозоци...фантазија.. ете.. задоволен?

Пријателчево ти е ретардирано, прими го моето сочувство. :(

“gade“ Бог, е Еден и Единствен, нема 2, 3, 10, 100, 100, 4000 богови. Секој кој мисли дека има толку тој не е монотеист тој е многобожец, верува дека постои повеќе богови. Незнам дали си Атист поради што нов сум на форумот, но не е битно, јас нема да го прифатам одговорот од оној кој верува дека има повеќе богови.

“gade“ Бог, е Еден и Единствен, нема 2, 3, 10, 100, 100, 4000 богови. Секој кој мисли дека има толку тој не е монотеист тој е многобожец, верува дека постои повеќе богови. Незнам дали си Атист поради што нов сум на форумот, но не е битно, јас нема да го прифатам одговорот од оној кој верува дека има повеќе богови.

Прво, он не е Атеист, баш затоа што ти си нов на форумов..

Второ, ако не го прифаќаш одговорот дека некој верува во повеќе богови... Онда сети се малце предците на „твојата“ религија колку богови имале, пред да ја прифатат истата?
Впрочем, ако веруваш во Бог (еден), што ти пречат оние што веруваат во повеќе - од кај знаеш, може они на крај ќе испаднат во право, а не ти?!

Трето, Зашо бе као да сте од некој филм, сите вие религиозниве? Ви сметаат Атеисти и многубошци,, и секако оние шо зборат против вашата религија? Во што е проблемот?

Ова повеќе информација одколку прашање :)

"We shall unleash the Nihilists and Atheists, and we shall provoke a formidable social cataclysm which in all its horror will show clearly to the nations the effect of absolute atheism, origin of savagery and of the most bloody turmoil. Then everywhere, the citizens, obliged to defend themselves against the world minority of revolutionaries, will exterminate those destroyers of civilization, and the multitude, disillusioned with Christianity, whose deistic spirits will be from that moment without compass (direction), anxious for an ideal, but with out knowing where to render its adoration, will receive the true light through the universal manifestation of the pure doctrine of Lucifer, brought finally out in the public view, a manifestation which will result from the general reactionary movement which will follow the destruction of Christianity and atheism, both conquered and exterminated at the same time"
Ова случајно некако го најдов овде :)
Пазете се атеисти ако има трета светска војна :vozbud:

Ај не верувате во Господ не верувате не е битно и онака ќе горите во рајот:D... Туку едно прашање...
Што мислите за ова...
32423_451127898256993_1297606903_n.jpg

Ај не верувате во Господ не верувате не е битно и онака ќе горите во рајот:D... Туку едно прашање...
Што мислите за ова...
32423_451127898256993_1297606903_n.jpg
Мислам дека ептен би и го стаил. Ти?

Мислам дека ептен би и го стаил. Ти?
Не е по мој Фкус... да имаше малце повеќе мевце ондак да...:icon_lol:
Ама мислев за Фибоначи секвенцата што мислите... оти е сегде присутна во целата природа... од микрокосмосот до макрокосмост

Не е по мој Фкус... да имаше малце повеќе мевце ондак да...:icon_lol:
Ама мислев за Фибоначи секвенцата што мислите... оти е сегде присутна во целата природа... од микрокосмосот до макрокосмост
Мора дедо боже да ја стаил.
...а може и он би и го стаил.

Повели одговор на твоето едноставно прашање:

Никола Тесла и владиката Николај Велимировиќ беа многу добри пријатели кои често се среќаваа и разговараа за се, од аз до ижица.
Во една прилика владиката Николај го запрашал Тесла:
-„ Ајде кажи ми имењаче (како што пријателски се обраќале еден на друг) кога си толку голем стручњак за струја, дали таа твоја наука некогаш ќе открие начин за силата на струјата да може да се види со голо око?“
-„ Никогаш - рекол Никола Тесла - додека е светот и векот.“
На тоа Владиката Николај рекол:
-„ Па зошто тогаш народот бара да го види БОГ? Силата постои и кога не се гледа.“

Секако, и ова нема да те убеди бидејќи кога некој не сака да сфати нешто, секој напор на било која особа е само попусто губење на времето бидејќи со инка не се става. За оној кој не го зема фенерот во црна темнина само би рекол: „Прости му Господе, не знае што прави“.

Повели одговор на твоето едноставно прашање:

Никола Тесла и владиката Николај Велимировиќ беа многу добри пријатели кои често се среќаваа и разговараа за се, од аз до ижица.
Во една прилика владиката Николај го запрашал Тесла:
-„ Ајде кажи ми имењаче (како што пријателски се обраќале еден на друг) кога си толку голем стручњак за струја, дали таа твоја наука некогаш ќе открие начин за силата на струјата да може да се види со голо око?“
-„ Никогаш - рекол Никола Тесла - додека е светот и векот.“
На тоа Владиката Николај рекол:
-„ Па зошто тогаш народот бара да го види БОГ? Силата постои и кога не се гледа.“

Секако, и ова нема да те убеди бидејќи кога некој не сака да сфати нешто, секој напор на било која особа е само попусто губење на времето бидејќи со инка не се става. За оној кој не го зема фенерот во црна темнина само би рекол: „Прости му Господе, не знае што прави“.
Лоши паралели се единствениот арсенал на ирационалците.

Струјата, инаку, се мери, манипулира и употребува. Се чувствува, неретко слуша и, богами, гледа, околу прекинувачите (самоиндуцирана ЕМС изгледа се викаше).

Божества не постојат. Митолошка белетристика. Колку што постои Алах, толку постои и Саруман.

Или е анегдотата измислена (најверојатно) или Тесла бил издрогиран додека го сликале тука:

20090727-rpdbecub8cna6hupj22dchpc2f.png

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom