Па кој знае кој е бог?-Исус не е бог туку божји син,алах не е име на господ туку на арапски алах значи господ,во будизмот буда не е господ(со оваа религија не сум запознаен па исправете ме ако грешам

)буда бил пророк ама незнам дали ги учел да веруваат во господ,мисалм дека ги учел како да живеат да си помагаат итн..
Според мене не постои,а зошто мислам така читајте:
1.Религијата е измислена од човекот,кога човек ќе се роди остави го во планина ќе се однесува како секое живо суштество:Ќе бара храна,вода партнер за оплодување и др.
2.Луѓето уште во праисторијата оставиле белег за нивното постоење,а тие белези датираат од пред 10,20 илјади години а според библијата светот е стар 6 илјади години(според други свети книги незнам,немам читано)..
3.Постоеле живи суштества и пред човекот,на пример диносаурусите.Што значи господ не го создал светот и светот е постар од 6000 г.
4.Теоријата на Чарлс Дарвин.мислам дека сте запознаени со неа и не морам да ја објаснувам.
5.Луѓето бидејќи не можеле да си ги објаснат природните појави,си создавале богови со натприродни на кои им давале натприродни сили,од првин богови им биле сонцето месечината и др..а потоа почнале да ги опишуваат со лик на човек...Кога почнале да се занимаваат со земјоделство тиа мислеле дека ако му се помолат на сонцето тоа ќе им помегне нивните посеви да не ги уништи некоја друга природна сила.......некои и жртви им принесувале..
6.Сите луѓе тврделе дека земјата е плоча,па дури и црквата,кога научниците кажаа дека таа има облик на топка тие ги убиваа бидејќи црквата во средниот век крадеше пари убедувајќи ги луѓето дека земјата е со облик на плоча,дека земјата е центарот на светот...
мислам дека ова се доволно докази за тоа дека бог не постои

.