Прашања до атеистите

• Креатор на темата Креатор на темата Дмт
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
И дали ја сметаш Земјата за рамна плоча (ова мислам дека ми го одговори со не)?

1. Земјата не е рамна, не е плоча, тоа го знаеја чак и старите елини.
2. Земјата не е рамна, не е плоча, тоа Црквата никад не го кажала.
3. Дека Земјата е плоча, тоа ни бабите мои покојни, никад не го кажале.

1. Гледано од Земјата, Сонцето се „врти„ околу Земјата.
2. Гледано од Сонцето, Земјата се „врти„ околу Сонцето.
3. Гледано од Месечината, Сонцето и Земјата се „вртат„ едно околу друго.

Што е точно?
Точно е гледиштето кое е наутрално во однос на сите три.

1. Гледано од Земјата, Сонцето се „врти„ околу Земјата.
2. Гледано од Сонцето, Земјата се „врти„ околу Сонцето.
3. Гледано од Месечината, Сонцето и Земјата се „вртат„ едно околу друго.

Што е точно?

Веројатно друга перспектива, каде нема да стоиш на ниту едно од набројаните тела.
Покрај тоа ти објаснав претходно дека лесно може да се заклучи дека Земјата кружи околу Сонцето.. :)

Ме интересира твој одговор, веруваш или не дека Сонцето се врти околу Земјата?
--- надополнето: Jun 7, 2011 1:28 PM ---
1. Земјата не е рамна, не е плоча, тоа го знаеја чак и старите елини.
2. Земјата не е рамна, не е плоча, тоа Црквата никад не го кажала.
3. Дека Земјата е плоча, тоа ни бабите мои покојни, никад не го кажале.
Ти Мики, ти во што веруваш? Остај ги другите...

Ај сега Мики биди така добар, прочитај за докажувањето на теоријата за релативност и коментирај...

Теоријата на ралитвноста ќе биде целосно докажана, кога ќе можам да се „возам„ со брзината на светлината и кога од таа позиција, ќе можам да ги гледам „издолежните „светлосни брано зад мене и „збиените„ светлосни бранови пред мене...

Се до тогаш, таа теорија ќе биде саде делумно докажана вистина, а „остатокот„, т.е. недокажаниот дел, ќе биде предмет на ВЕРУВАЊЕ на поклниците на таа теорија.

Теоријата на ралитвноста ќе биде целосно докажана, кога ќе можам да се „возам„ со брзината на светлината и кога од таа позиција, ќе можам да ги гледам „издолежните „светлосни брано зад мене и „збиените„ светлосни бранови пред мене...

Се до тогаш, таа теорија ќе биде саде делумно докажана вистина, а „остатокот„, т.е. недокажаниот дел, ќе биде предмет на ВЕРУВАЊЕ на поклниците на таа теорија.

Во ред, еве нека биди така.
За брзо време технологијата ќе го стори и тоа.
И тогаш кое ќе биде твоето оправдување?

Ти Мики, ти во што веруваш? Остај ги другите...

Јас верувам во Господ Бог.

Патем, промената на еден светооглед значи и промена на „личните„ вистини: во геоцентризмот, луѓето веруваа дека Земјата е сред Вселената: во хелиоцентризмов, луѓето веруваат дека Сонцето е центар на Земјината ротација околу Сонцето. Со наредната промена на тековниов светоглед, сите ќе морате да прифатите некоја „најнова„ вистина...А ја и понатаму ќе верувам во мојот Бог.

Ти архитект да не си? Си правел проект за 30-катница некогаш?

Патем, промената на еден светооглед значи и промена на „личните„ вистини: во геоцентризмот, луѓето веруваа дека Земјата е сред Вселената: во хелиоцентризмов, луѓето веруваат дека Сонцето е центар на Земјината ротација околу Сонцето. Со наредната промена на тековниов светоглед, сите ќе морате да прифатите некоја „најнова„ вистина...А ја и понатаму ќе верувам во мојот Бог.
Не ти го барав тој одговор.
Веруваш дека Сонцето се врти околу Земјата или не?
Веруваш дека Земјата е рамна плоча или не?
Да или не. Просто е и едноставно.

Arno im rece. Ostavi gi ovie budalite ateisti, sam najubavo si znaes.

Sakas da se vratime na temata za Isus, cudata i demonite?

За брзо време технологијата ќе го стори и тоа.

Не, нема да го стори „брзо„ туку „никад„. Токму таа теорија не допушта движење на тело кое има маса, кое би „летало„ со светлосна брзина, оти телото кое има маса а се движи брзо, развива гравитациона сила, која расте пропорционално на забрзувањето на телото кое има маса, и масивно тело би ја „набило„ целата Вселена во „точка„ т.е во себе, ради нарасната гравитација од така брзото тело, кое би ја достигнало светлосната брзина.

Така?

во геоцентризмот, луѓето веруваа дека Земјата е сред Вселената: во хелиоцентризмов, луѓето веруваат дека Сонцето е центар на Земјината ротација околу Сонцето. Со наредната промена на тековниов светоглед, сите ќе морате да прифатите некоја „најнова„ вистина...А ја и понатаму ќе верувам во мојот Бог.

Сонцето е центар на земјината ротација, да и тоа тврдење не е грешно. Не е грешно ни тврдењето дека Сонцето се врти околу центарот на галаксијата. Не грешно ни тврдењето дека галаксијата се движи во вселената, заедно со нејзиниот центар, со нашата ѕвезда и нашата планета.... Знаењето Мики е само продлабочено.

Веруваш дека Сонцето се врти околу Земјата или не?

Гледано од Земјата, Сонцето се врти околу Земјата.
Гледано од Сонцето, Земјата се врти околу Сонцето.

Не, нема да го стори „брзо„ туку „никад„. Токму таа теорија не допушта движење на тело кое има маса, кое би „летало„ со светлосна брзина, оти телото кое има маса а се движи брзо, развива гравитациона сила, која расте пропорционално на забрзувањето на телото кое има маса, и масивно тело би ја „набило„ целата Вселена во „точка„ т.е во себе, ради нарасната гравитација од така брзото тело, кое би ја достигнало светлосната брзина.

Така?
Види мајката, од каде го знаеш тоа бе Мики?
Каде го прочита ова, кој те лажеше? Или вистината ти ја кажаа???

Гледано од Земјата, Сонцето се врти околу Земјата.
Гледано од Сонцето, Земјата се врти околу Сонцето.
Абе Мики...
Одговори ми со да или не.
Веруваш или не веруваш дека Сонцето се врти околу Земјата? ДА или НЕ?
--- надополнето: Jun 7, 2011 1:39 PM ---
Земјата не е рамна плоча.
Е ваков одговор бе Мики сакав.
Добро сега.
Ај одговори и на другото прашање, дали Сонцето се врти околу Земјата според тебе? :)

Па конечно да дојдеме до заклучокот. :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom