Прашања до атеистите

Статус
Затворена за нови мислења.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
И дали ја сметаш Земјата за рамна плоча (ова мислам дека ми го одговори со не)?
1. Земјата не е рамна, не е плоча, тоа го знаеја чак и старите елини.
2. Земјата не е рамна, не е плоча, тоа Црквата никад не го кажала.
3. Дека Земјата е плоча, тоа ни бабите мои покојни, никад не го кажале.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
1. Гледано од Земјата, Сонцето се „врти„ околу Земјата.
2. Гледано од Сонцето, Земјата се „врти„ околу Сонцето.
3. Гледано од Месечината, Сонцето и Земјата се „вртат„ едно околу друго.

Што е точно?
Точно е гледиштето кое е наутрално во однос на сите три.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.435
Поени од реакции
5.128
1. Гледано од Земјата, Сонцето се „врти„ околу Земјата.
2. Гледано од Сонцето, Земјата се „врти„ околу Сонцето.
3. Гледано од Месечината, Сонцето и Земјата се „вртат„ едно околу друго.

Што е точно?
Веројатно друга перспектива, каде нема да стоиш на ниту едно од набројаните тела.
Покрај тоа ти објаснав претходно дека лесно може да се заклучи дека Земјата кружи околу Сонцето.. :)

Ме интересира твој одговор, веруваш или не дека Сонцето се врти околу Земјата?
--- надополнето: Jun 7, 2011 1:28 PM ---
1. Земјата не е рамна, не е плоча, тоа го знаеја чак и старите елини.
2. Земјата не е рамна, не е плоча, тоа Црквата никад не го кажала.
3. Дека Земјата е плоча, тоа ни бабите мои покојни, никад не го кажале.
Ти Мики, ти во што веруваш? Остај ги другите...

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Ај сега Мики биди така добар, прочитај за докажувањето на теоријата за релативност и коментирај...
Теоријата на ралитвноста ќе биде целосно докажана, кога ќе можам да се „возам„ со брзината на светлината и кога од таа позиција, ќе можам да ги гледам „издолежните „светлосни брано зад мене и „збиените„ светлосни бранови пред мене...

Се до тогаш, таа теорија ќе биде саде делумно докажана вистина, а „остатокот„, т.е. недокажаниот дел, ќе биде предмет на ВЕРУВАЊЕ на поклниците на таа теорија.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.435
Поени од реакции
5.128
Теоријата на ралитвноста ќе биде целосно докажана, кога ќе можам да се „возам„ со брзината на светлината и кога од таа позиција, ќе можам да ги гледам „издолежните „светлосни брано зад мене и „збиените„ светлосни бранови пред мене...

Се до тогаш, таа теорија ќе биде саде делумно докажана вистина, а „остатокот„, т.е. недокажаниот дел, ќе биде предмет на ВЕРУВАЊЕ на поклниците на таа теорија.
Во ред, еве нека биди така.
За брзо време технологијата ќе го стори и тоа.
И тогаш кое ќе биде твоето оправдување?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Ти Мики, ти во што веруваш? Остај ги другите...
Јас верувам во Господ Бог.

Патем, промената на еден светооглед значи и промена на „личните„ вистини: во геоцентризмот, луѓето веруваа дека Земјата е сред Вселената: во хелиоцентризмов, луѓето веруваат дека Сонцето е центар на Земјината ротација околу Сонцето. Со наредната промена на тековниов светоглед, сите ќе морате да прифатите некоја „најнова„ вистина...А ја и понатаму ќе верувам во мојот Бог.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921

Ти архитект да не си? Си правел проект за 30-катница некогаш?

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.435
Поени од реакции
5.128

Патем, промената на еден светооглед значи и промена на „личните„ вистини: во геоцентризмот, луѓето веруваа дека Земјата е сред Вселената: во хелиоцентризмов, луѓето веруваат дека Сонцето е центар на Земјината ротација околу Сонцето. Со наредната промена на тековниов светоглед, сите ќе морате да прифатите некоја „најнова„ вистина...А ја и понатаму ќе верувам во мојот Бог.
Не ти го барав тој одговор.
Веруваш дека Сонцето се врти околу Земјата или не?
Веруваш дека Земјата е рамна плоча или не?
Да или не. Просто е и едноставно.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199

Arno im rece. Ostavi gi ovie budalite ateisti, sam najubavo si znaes.

Sakas da se vratime na temata za Isus, cudata i demonite?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
За брзо време технологијата ќе го стори и тоа.
Не, нема да го стори „брзо„ туку „никад„. Токму таа теорија не допушта движење на тело кое има маса, кое би „летало„ со светлосна брзина, оти телото кое има маса а се движи брзо, развива гравитациона сила, која расте пропорционално на забрзувањето на телото кое има маса, и масивно тело би ја „набило„ целата Вселена во „точка„ т.е во себе, ради нарасната гравитација од така брзото тело, кое би ја достигнало светлосната брзина.

Така?

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.435
Поени од реакции
5.128
во геоцентризмот, луѓето веруваа дека Земјата е сред Вселената: во хелиоцентризмов, луѓето веруваат дека Сонцето е центар на Земјината ротација околу Сонцето. Со наредната промена на тековниов светоглед, сите ќе морате да прифатите некоја „најнова„ вистина...А ја и понатаму ќе верувам во мојот Бог.
Сонцето е центар на земјината ротација, да и тоа тврдење не е грешно. Не е грешно ни тврдењето дека Сонцето се врти околу центарот на галаксијата. Не грешно ни тврдењето дека галаксијата се движи во вселената, заедно со нејзиниот центар, со нашата ѕвезда и нашата планета.... Знаењето Мики е само продлабочено.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Веруваш дека Сонцето се врти околу Земјата или не?
Гледано од Земјата, Сонцето се врти околу Земјата.
Гледано од Сонцето, Земјата се врти околу Сонцето.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.435
Поени од реакции
5.128
Не, нема да го стори „брзо„ туку „никад„. Токму таа теорија не допушта движење на тело кое има маса, кое би „летало„ со светлосна брзина, оти телото кое има маса а се движи брзо, развива гравитациона сила, која расте пропорционално на забрзувањето на телото кое има маса, и масивно тело би ја „набило„ целата Вселена во „точка„ т.е во себе, ради нарасната гравитација од така брзото тело, кое би ја достигнало светлосната брзина.

Така?
Види мајката, од каде го знаеш тоа бе Мики?
Каде го прочита ова, кој те лажеше? Или вистината ти ја кажаа???

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.435
Поени од реакции
5.128
Гледано од Земјата, Сонцето се врти околу Земјата.
Гледано од Сонцето, Земјата се врти околу Сонцето.
Абе Мики...
Одговори ми со да или не.
Веруваш или не веруваш дека Сонцето се врти околу Земјата? ДА или НЕ?
--- надополнето: Jun 7, 2011 1:39 PM ---
Земјата не е рамна плоча.
Е ваков одговор бе Мики сакав.
Добро сега.
Ај одговори и на другото прашање, дали Сонцето се врти околу Земјата според тебе? :)

Па конечно да дојдеме до заклучокот. :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom