Атеист
Дежурен Шаман
Процентуално 30% од популацијата во УСА се атеисти, додека пак во нивните затвори бројот на атеисти е 0,2%!
You can't explain that!
Прегледај го приврзокот 41605
Очигледно не ќе може... туше’ м’сје пусикет
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Процентуално 30% од популацијата во УСА се атеисти, додека пак во нивните затвори бројот на атеисти е 0,2%!
You can't explain that!
Прегледај го приврзокот 41605
Будизмот во својата изворна форма е атеистичка религиозна филозофија.
Шинтоизмот е калакурница од богови, деви, божества и што-ти-ја-знам-све-не! Шинтоизмот, значи, е порелигија и од христијанството. Само што не е толку опресивна...
Знам бе: тиа шо са затворени ради нивното социјално „неприфатливо„ понашање, коа стигнале у затвор, веднага поверувале и станале побожни, па затоа од сите затвореници, саде 0,2% останале кои сеуште не станале верници (ха-ха-ха!). Ех, што ти се вели, да бидеш у затвор...Идеално место за обраќање од масовен убиец и силувач у верник!
Како не бил атеизам будизмот....да беше атеизам само неверување у богови добро ке беше.
И да имаше една дефиниција за Бог, ама не е така.
As seen in the Basic Points of Buddhism, one doctrine agreed upon by all branches of modern Buddhism is that "this world is not created and ruled by a God." {1}
Да, мафиите во Скандинавските земји, Швајцарија итн. Најсилните мафии. Туку што се префрли наеднаш на Јапонија? И таму бројот на верници нема голем процент...Веќе му одговорив на Атеистот: ако будизмот и шинтоизмот ги земеш за религии, тогаш јакузата и кинеските мафии се погрешен пример за посочување на девијации во држави/народи/општества кои имаат јак криминал и покрај нивната јака религиозност .
Не си. Ќе се изненадиш кога ќе излезеш од твојот црно-бел свет.Еве; изненаден сум...:nesvest:
Сметам на сите облици на демонски и патолошки искривени меѓучовечки релации, а тоа би била листа со поприличен број точки. Педофилијата е саде една од точките од таа листа...
Веројатно заеднички со твојот бог...Да, чак и мафијата има свој бог, не негирам..
Будизмот е атеистичка филозофија. Можеше бар на едно место да провериш пред да се посрамиш пак. Толку читање и трагање - и џабе ти е пак!
http://buddhism.about.com/od/basicbuddhistteachings/a/buddhaatheism.htm
ИЗВОР
http://en.wikipedia.org/wiki/God_in_Buddhism
Научи да броиш до 10. Помага против јавна бламажа.
Веројатно заеднички со твојот бог...
А зошто веројатно? :salut: Еден е тој. Или можда мислеше дека Мики во некој друг бог верува. Како ми изледа тоа ќе да е.
Абе триста линкови да ми пишеш џабе е, сакате да го компромитирате и Буда у вашево срање.
Нече мочи ове ночи
Покрај сите дефиниции јас ке ви ја кажам правата дефиниција у која учењата на Буда сигурно не спаѓаат.
Вие сте резултат на антагонизмот спрема христијанството, и крај на приказната.
Толку од вашата дефиниција, какви богови какви чудесии.
И за Буда имам бајаги читано, за што сакаш да прајме муабет за дајмонд сутра можеби ?
--- надополнето ---
Бај д веј ај спомни некоја сутра од Сидарта каде што он вика дека е атеист или слично.
Абе триста линкови да ми пишеш џабе е, сакате да го компромитирате и Буда у вашево срање.
Нече мочи ове ночи
Покрај сите дефиниции јас ке ви ја кажам правата дефиниција у која учењата на Буда сигурно не спаѓаат.
Вие сте резултат на антагонизмот спрема христијанството, и крај на приказната.
Толку од вашата дефиниција, какви богови какви чудесии.
И за Буда имам бајаги читано, за што сакаш да прајме муабет за дајмонд сутра можеби ?
--- надополнето ---
Бај д веј ај спомни некоја сутра од Сидарта каде што он вика дека е атеист или слично.
Ти дете, имаш сериозен проблем со сфаќањето на основните поими.
Не би се кладел![]()
Можеш како сакаш да си ги извртуваш фактите за да ти биде полесно. Бројките си се бројки. Силувачите, убијците и педофилите по затворите биле и сеуште се верници.
Атеисти практично и нема. Податоците се официјални и доаѓаат од земја која ептен симпатише религија. Чим они не ги корегирале, ти никако нема да успееш, без оглед на тоа колку ти се инфантилни рационализацииве.
.
Не би се кладел![]()
Абе, шупак! Прочитај пред да сереш, да му ебем матер!
Пробај да најдеш едно единствено место каде се спомнува БОГ у будизмот!
Како може да си толку коцкаст на толку трипување и труење со све и свашта?!?!
Во будизмот НЕ ПОСТОИ БОГ!!!!
Туку што се префрли наеднаш на Јапонија? И таму бројот на верници нема голем процент...
.