Прашања до атеистите

Статус
Затворена за нови мислења.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Знам бе: тиа шо са затворени ради нивното социјално „неприфатливо„ понашање, коа стигнале у затвор, веднага поверувале и станале побожни, па затоа од сите затвореници, саде 0,2% останале кои сеуште не станале верници (ха-ха-ха!). Ех, што ти се вели, да бидеш у затвор...Идеално место за обраќање од масовен убиец и силувач у верник!

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Будизмот во својата изворна форма е атеистичка религиозна филозофија.

Шинтоизмот е калакурница од богови, деви, божества и што-ти-ја-знам-све-не! Шинтоизмот, значи, е порелигија и од христијанството. Само што не е толку опресивна...
Како не бил атеизам будизмот....да беше атеизам само неверување у богови добро ке беше.
И да имаше една дефиниција за Бог, ама не е така.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Знам бе: тиа шо са затворени ради нивното социјално „неприфатливо„ понашање, коа стигнале у затвор, веднага поверувале и станале побожни, па затоа од сите затвореници, саде 0,2% останале кои сеуште не станале верници (ха-ха-ха!). Ех, што ти се вели, да бидеш у затвор...Идеално место за обраќање од масовен убиец и силувач у верник!
Можеш како сакаш да си ги извртуваш фактите за да ти биде полесно. Бројките си се бројки. Силувачите, убијците и педофилите по затворите биле и сеуште се верници.

Атеисти практично и нема. Податоците се официјални и доаѓаат од земја која ептен симпатише религија. Чим они не ги корегирале, ти никако нема да успееш, без оглед на тоа колку ти се инфантилни рационализацииве.

--- надополнето ---

Како не бил атеизам будизмот....да беше атеизам само неверување у богови добро ке беше.
И да имаше една дефиниција за Бог, ама не е така.
Будизмот е атеистичка филозофија. Можеше бар на едно место да провериш пред да се посрамиш пак. Толку читање и трагање - и џабе ти е пак!

http://buddhism.about.com/od/basicbuddhistteachings/a/buddhaatheism.htm

As seen in the Basic Points of Buddhism, one doctrine agreed upon by all branches of modern Buddhism is that "this world is not created and ruled by a God." {1}
ИЗВОР

http://en.wikipedia.org/wiki/God_in_Buddhism

Научи да броиш до 10. Помага против јавна бламажа.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.432
Поени од реакции
5.128
Веќе му одговорив на Атеистот: ако будизмот и шинтоизмот ги земеш за религии, тогаш јакузата и кинеските мафии се погрешен пример за посочување на девијации во држави/народи/општества кои имаат јак криминал и покрај нивната јака религиозност .
Да, мафиите во Скандинавските земји, Швајцарија итн. Најсилните мафии. Туку што се префрли наеднаш на Јапонија? И таму бројот на верници нема голем процент...

Еве; изненаден сум...:nesvest:
Не си. Ќе се изненадиш кога ќе излезеш од твојот црно-бел свет.

Сметам на сите облици на демонски и патолошки искривени меѓучовечки релации, а тоа би била листа со поприличен број точки. Педофилијата е саде една од точките од таа листа...
Оооо, па тука водат свештениците, непобедливи се на полето на силување деветгодишни момчиња. Иначе, слободно може да извадиме статистика, па да видиме каде се поискривени чов. релации, во поатеистичките или во порелигиозните земји? А шо викаш Мики?

Да, чак и мафијата има свој бог, не негирам..
Веројатно заеднички со твојот бог...

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Будизмот е атеистичка филозофија. Можеше бар на едно место да провериш пред да се посрамиш пак. Толку читање и трагање - и џабе ти е пак!

http://buddhism.about.com/od/basicbuddhistteachings/a/buddhaatheism.htm

ИЗВОР

http://en.wikipedia.org/wiki/God_in_Buddhism

Научи да броиш до 10. Помага против јавна бламажа.
Абе триста линкови да ми пишеш џабе е, сакате да го компромитирате и Буда у вашево срање.
Нече мочи ове ночи ;)
Покрај сите дефиниции јас ке ви ја кажам правата дефиниција у која учењата на Буда сигурно не спаѓаат.
Вие сте резултат на антагонизмот спрема христијанството, и крај на приказната.
Толку од вашата дефиниција, какви богови какви чудесии.
И за Буда имам бајаги читано, за што сакаш да прајме муабет за дајмонд сутра можеби ? ;)

--- надополнето ---

Бај д веј ај спомни некоја сутра од Сидарта каде што он вика дека е атеист или слично.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Веројатно заеднички со твојот бог...
А зошто веројатно? :salut: Еден е тој. Или можда мислеше дека Мики во некој друг бог верува. Како ми изледа тоа ќе да е.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.432
Поени од реакции
5.128
А зошто веројатно? :salut: Еден е тој. Или можда мислеше дека Мики во некој друг бог верува. Како ми изледа тоа ќе да е.
Не е битно. Сите криминалци се крстат во еден бог. И Коза Ностра, и руска мафија и ограбувачи и силувачи и крадци и владици, свештеници...

--- надополнето ---

Абе триста линкови да ми пишеш џабе е, сакате да го компромитирате и Буда у вашево срање.
Нече мочи ове ночи ;)
Покрај сите дефиниции јас ке ви ја кажам правата дефиниција у која учењата на Буда сигурно не спаѓаат.
И за Буда имам бајаги читано, за што сакаш да прајме муабет за дајмонд сутра можеби ? ;)

--- надополнето ---

Бај д веј ај спомни некоја сутра од Сидарта каде што он вика дека е атеист или слично.
Ти дете, имаш сериозен проблем со сфаќањето на основните поими.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Нече мочи ове ночи ;)

--- надополнето ---

Абе, шупак! Прочитај пред да сереш, да му ебем матер!

Пробај да најдеш едно единствено место каде се спомнува БОГ у будизмот!

Како може да си толку коцкаст на толку трипување и труење со све и свашта?!?!

Во будизмот НЕ ПОСТОИ БОГ!!!!

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Можеш како сакаш да си ги извртуваш фактите за да ти биде полесно. Бројките си се бројки. Силувачите, убијците и педофилите по затворите биле и сеуште се верници.

Атеисти практично и нема. Податоците се официјални и доаѓаат од земја која ептен симпатише религија. Чим они не ги корегирале, ти никако нема да успееш, без оглед на тоа колку ти се инфантилни рационализацииве.

.

Да де, ја од увек сум фрапиран од вистините кои ми ги нуди статистиката...Како беше „онаа„: лага, поголема лаги и статистика, така?

И дај посочи, чија мудрост се тие „преостанати„ 0,2% од неверни осуденици (веројатно сеуште не се покајале..), само да не е од Википедија.

П.С:

Во филмот „Бекство од Алкатраз„, Клинт Иствид седи на скалите и на неговиот соговорник (оној црнецот..), му вели: „Сите што ги гледаш овде (во затворот, нели...), сите се невини„. (Ха-ха-ха!).

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Абе, шупак! Прочитај пред да сереш, да му ебем матер!

Пробај да најдеш едно единствено место каде се спомнува БОГ у будизмот!

Како може да си толку коцкаст на толку трипување и труење со све и свашта?!?!

Во будизмот НЕ ПОСТОИ БОГ!!!!
Aлоооооооооо
Што имаш прочитано од Буда ?
Инаку за твоја лична информација на прашањето за Бог.
Буда никогаш ништо нема одговорено и си кутел цело време.
За се можеше друго да ми кажеш ама немој за нешто што го читам последниве 5 години скоро секој ден.
И немој да мислиш дека таа агресивност твоја пали кај мене ;)
Таквите како тебе се јаки вака на форум и јадат гомна на велико иначе онака си си тешка пичка.
И тоа сигурно го знам ;)
Прочитана книга си !

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Туку што се префрли наеднаш на Јапонија? И таму бројот на верници нема голем процент...
.
Веројатно до преѓеска, сите јапанци ојдеа у атеизам...
Неееее, само така ми се чини. Јапонија немала верници? Ма дај, па таму шинтоизмот „растура„...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom