Атеист
Дежурен Шаман
А што беше тоа?а кажи ми задоволството од сексот каде спаѓа?![]()

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
А што беше тоа?а кажи ми задоволството од сексот каде спаѓа?![]()
a чуство на глад, жед, чуство за потреба на секс, кафе цигара, благо, ракија..... се се тоа чувства и се поврзани со духовноста.Dumbledore,
чувствата се душевна работа, а верата, надежта и љубовта се расположенија од човековиот дух.
Према томе, душевноста и духовноста не се исти нешта.
Чувствата се дела на нашиот мозок.Dumbledore,
чувствата се душевна работа, а верата, надежта и љубовта се расположенија од човековиот дух.
Према томе, душевноста и духовноста не се исти нешта.
Пак заборави на која тема си и кој треба да одговара на истата.
а кажи ми задоволството од сексот каде спаѓа?![]()
a чуство на глад, жед, чуство за потреба на секс, кафе цигара, благо, ракија..... се се тоа чувства и се поврзани со духовноста.
.
Чувствата се дела на нашиот мозок.
.
А човечкиот дух, и тоа дека секое живо суштество е составено и од душа е застарено мислење кое не држи вода.
.
Према томе, се оди преку нашиот мозок.
...што значи дека толку се одбираш од духовноста...[
Да поставуваат прашања.А што бараат телемити на тема за атеисти?...
Не мислев дека моето мислење е застарено- за потеклото на чувствата туку твоето за постоењето на душата. И сите чуства произлегуваат од нашиот мозок, па дури и сетилата. Па и тие твои потреби.А што бараат телемити на тема за атеисти?...[DOUBLEPOST=1403612196][/DOUBLEPOST]
Во телесност и во душевност.[DOUBLEPOST=1403612256][/DOUBLEPOST]
...што значи дека толку се одбираш од духовноста...[DOUBLEPOST=1403612316][/DOUBLEPOST]
Ова мислење не е застарено, туку е погрешно.[DOUBLEPOST=1403612366][/DOUBLEPOST]
Посочи некое „најново„ мислење, кое ѓоамити „држи вода„.[DOUBLEPOST=1403612396][/DOUBLEPOST]
А кај одат физиолошките потреби?
Да поставуваат прашања.
Не мислев дека моето мислење е застарено- за потеклото на чувствата туку твоето за постоењето на душата..
И сите чуства произлегуваат од нашиот мозок, па дури и сетилата.
А бе ај Мики ко нигогаш да не си се заљубил ниту почуствувал потреба за чорба со луукче и киселинче, или надеж за добра заработка...
Надеж бе Мики, вера надеж и љубов, ко ќе се заљубиш, ко же се надеваш се е то духовност. Надеж во победа во заработка, во добри вести во добивни комбинации, во некоја јака женска....Што врска има заработката со духовноста?
Па секој ден излегуваат и нови научни откритија или барем хипотези. Но по модерно сфаќање е дека човекот нема душа, а ако нема душа (не постои) значи дека не постои ни рајот. Доказите се секаде околу нас т.е. атеистите (па и јас самиот), па и оние кои воопшто не се заинтересирани за религијата.Тогаш, поставувај прашања, не коментирај мои одговори...[DOUBLEPOST=1403614933][/DOUBLEPOST]
Што е застарено во мислењето за постоењето на душата?
Што е „модерно„ по истото тоа прашање?[DOUBLEPOST=1403615018][/DOUBLEPOST]
Растенијата имаат чувства. Каде е нивниот мозок?[DOUBLEPOST=1403615130][/DOUBLEPOST]
Што врска има заработката со духовноста?
Надеж бе Мики, вера надеж и љубов, ко ќе се заљубиш, ко же се надеваш се е то духовност. Надеж во победа во заработка, во добри вести во добивни комбинации, во некоја јака женска....
Па секој ден излегуваат и нови научни откритија или барем хипотези. Но по модерно сфаќање е дека човекот нема душа, а ако нема душа (не постои) значи дека не постои ни рајот. Доказите се секаде околу нас т.е. атеистите (па и јас самиот), па и оние кои воопшто не се заинтересирани за религијата.
Не растенијата немаат чувства. А ако мислиш на она прибирање на добир, тоа е благодарение на една “група клетки“, истото се однесува и кон вртењето кон сонцето.
Дај научен опис на душа, хемиски состав, атомска тежина, агрегатна состојба, маса, густинаO.K.
Слободно уживај во својата...хм, духовност.[DOUBLEPOST=1403616926][/DOUBLEPOST]
Дај научен опис на душа, хемиски состав, атомска тежина, агрегатна состојба, маса, густина
Како дојде до заклучок дека растенијата имаат чувства? И како се движат растенијата, според твојата логика?O.K.
Слободно уживај во својата...хм, духовност.[DOUBLEPOST=1403616926][/DOUBLEPOST]
- Кои научни откритија велат дека душата не постои? Посочи ги.
- Да: модерното сфаќање дека душата не постои е исто како и модерното сфаќање дека Бог не постои па што „нештото“ не постои, тогаш кој ќе ме спречи да правам што сакам?
- Оние кои не се заинтересирани за религијата, си го тераат животот на тоа ниво, на кое самите одбрале.
- Растенијата немаат чувства? Да бе, како до сега не ми текна...
- Аааа, значи некоја си таму „група клетки„ предизвикува движење..Така значи...Па овој став напросто „пуца„ од научност.
Мислата на човек се менува под дејство на алкохол, дрога, хипноза..Важи: ти за возврат, ќе ми ги наброиш сите физички и хемиски особини од човековата мисла.
Договорено?