Прашања до Атеистите II

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Прашањето не е за сопствениот пат, туклу за патот на другите! Значи ти изнесе став дека секој пат води до Бог, тогаш зошто патиштата на другите се дефинирани како ерес, кривоверство, неверство?
Ај 4 пат, затоа што секој верува дека неговиот пат е нај прав.

Ај 4 пат, затоа што секој верува дека неговиот пат е нај прав.
Јас мислам дека изулијата е создадена да се зачува чистотата на совеста. :)
Дали мислиш дека со самите молитви човекот сака да си го ичисти тој направен грев. И како ти чуствуваш дека твојот Бог ти го простил истиот? :)

Или проблематично е твоето разбирање.
Јас те прашувам зошто патот на останатите е дефиниран како ерес ако веќе признаваш дека секој пат е висатински за оној што го одбрал, ти ми повторуваш дека е тоа поради својот сопствен пат.....
Да можеше контрадикторноста да има единица мерка, ти ќе беше кандидат број еден по кој ќе беше наречена.

Јас те прашувам зошто патот на останатите е дефиниран како ерес ако веќе признаваш дека секој пат е висатински за оној што го одбрал, ти ми повторуваш дека е тоа поради својот сопствен пат.....
Да можеше контрадикторноста да има единица мерка, ти ќе беше кандидат број еден по кој ќе беше наречена.
Нема контрадикторност,а неможност за разбирање од твоја страна.Смирисе прочитај уште еднаш,и обидисе да помислиш и разбереш, а не да мислиш како да го оспориш секој одговор.[DOUBLEPOST=1403543129][/DOUBLEPOST]
Јас мислам дека изулијата е создадена да се зачува чистотата на совеста. :)
Дали мислиш дека со самите молитви човекот сака да си го ичисти тој направен грев. И како ти чуствуваш дека твојот Бог ти го простил истиот? :)
Не разбрав, за што прашуваш. Објасни поточно да нема забуни:)

Нема контрадикторност,а неможност за разбирање од твоја страна.Смирисе прочитај уште еднаш,и обидисе да помислиш и разбереш, а не да мислиш како да го оспориш секој одговор.[DOUBLEPOST=1403543129][/DOUBLEPOST]
Не разбрав, за што прашуваш. Објасни поточно да нема забуни:)
ОК.
Ако направиш некој грев, како ќе знаеш дека твојот Бог ти го простил истиот? :)

Нема контрадикторност,а неможност за разбирање од твоја страна.Смирисе прочитај уште еднаш,и обидисе да помислиш и разбереш, а не да мислиш како да го оспориш секој одговор.
:facepalm:

Последно уредено:
Покајание, неповторување,исповед.[DOUBLEPOST=1403544281][/DOUBLEPOST]
(y)
Но што ако се повтори. Нели при молитвата или исповедувањето чуствуваш внатрешно олеснување (моја претпоставка која сперед мене е логична). И технички чуствуваш дека гревот ти е простен.
Но во иднина правиш нов, ист или сличен, не е битно. Дали и тој ќе ти биде простен ако се покаеш, се помолиш и исповедаш? :)
И дали мислиш дека сите чуства потекнуваат од мозокот или од некое друго место? :)

Но што ако се повтори. Нели при молитвата или исповедувањето чуствуваш внатрешно олеснување (моја претпоставка која сперед мене е логична). И технички чуствуваш дека гревот ти е простен.

Но во иднина правиш нов, ист или сличен, не е битно. Дали и тој ќе ти биде простен ако се покаеш, се помолиш и исповедаш? :)

И дали мислиш дека сите чуства потекнуваат од мозокот или од некое друго место? :)
-Да.
-При повторување на ист грев, значи претходно немало искрено покајание.
-Тешко прашање:), но би рекол ДА, со услов верата и љубовта,надежта, да не ги вклучуваме кон чувства.

-Да.
-При повторување на ист грев, значи претходно немало искрено покајание.
-Тешко прашање:), но би рекол ДА, со услов верата и љубовта,надежта, да не ги вклучуваме кон чувства.
А што се тие ако не се чувства?

Dumbledore,

чувствата се душевна работа, а верата, надежта и љубовта се расположенија од човековиот дух.
Према томе, душевноста и духовноста не се исти нешта.

Dumbledore,

чувствата се душевна работа, а верата, надежта и љубовта се расположенија од човековиот дух.
Пак заборави на која тема си и кој треба да одговара на истата.

Dumbledore,

а кажи ми задоволството од сексот каде спаѓа?;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom