Прашања до Атеистите II

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
A moderator na smena ima li da go iscisti hemiskovo dzubre od temava?

1. Не знам прашај ги хиндуистите.
2. Валда постоела потреба да се “унапредат“ постојните.
3. На пример?

1. Не се саде хиндусите многубожци. Мислев на потребата од многу богови низ историјата, кај различни народи.
2. Ако „нештото„ е бог, што ќе му е „унапредување„ кога веќе е бог?
3. На пр: Купидон, Бах(ус), Пан...

Se najde vo postot super...poleka no sigurno i ti sozrevas.
Знае Николчо кој пријавува а кој не, џабе се прчиш.

Запамти, Вистината секогаш излегува на виделина, можеш да ја скриеш извесно време, али таа секогаш победува.

Еве, и денес нешто научи, видиш колку е добар форумов, секој ден нешто ќе те учам

1. Не се саде хиндусите многубожци. Мислев на потребаата од многу богови низ историјата, кај различни народи.
2. Ако „нештото„ е бог, што ќе му е „унапредување„ кога веќе е бог?
3. На пр: Купидон, Бах(ус), Пан...
1. Не се де, но се најбројни многубожци и сега во ова време.
2. Прашај ги следбениците на тие богови. На пр. муслиманите.
3. И што со таа сличност?

Знае Николчо кој пријавува а кој не, џабе се прчиш.

Запамти, Вистината секогаш излегува на виделина, можеш да ја скриеш извесно време, али таа секогаш победува.

Еве, и денес нешто научи, видиш колку е добар форумов, секој ден нешто ќе те учам
Vidi Gjurgo...Jas ne se prcam... Jas prijavuvam za licni navredi...Pravilata se takvi.
PS: Ti nemozes mene da me ucis u nesto sto ne veruvam i go negiram. Taka da ti slobodno polni si go tvojto fake ego.

Vidi Gjurgo...Jas ne se prcam... Jas prijavuvam za licni navredi...Pravilata se takvi.
PS: Ti nemozes mene da me ucis u nesto sto ne veruvam i go negiram. Taka da ti slobodno polni si go tvojto fake ego.
Правилата се да одговориш на прашањето ако знаеш, а ако не знаеш, требе да си траеш, а не да мудруваш.
Капиши?

Последно уредено:
...
Нешто мојата екипа, дали за Бразил отиде, ич не се активни.
...
Нема вистински предизвик за да се впиштиме во дуел. Во меѓувреме обични секојдневни тренинзи и спремање нови тактики, како и нови трикови за следните утакМици!

• Ми се допаѓа
Reactions: Bog
Ustvari, moze i da nema bog koj ke cuva luge ko milenici pa ke gi restartira posle ili e toa ontoloska dadenost ili nisto, posto vaka, Sto pravi sega Bog? Vikaat toj e nad vremeto i ja znae idninata i se, sto znaci ne postoi za nas i ne mu e gajle, taka da...posle stvarno tolku e neverojatno da ima nesto po smrtta, pa zemi akni si cigla u glava ke vidis kolku ustavri nema nisto.

Ајде атеисти, да пукаме малку со тешка артилерија.

Нешто мојата екипа, дали за Бразил отиде, ич не се активни.

Разликата меѓу Его и Душа?

Има храбри да одговорат?

Егото е продукт на емоционалниот центар со главен орган - мозок.
Душата е продукт на емоционалниот центар со главен орган - срце.

:sneaky:

Сеа престани со банани и попари, остај ги луѓето да вечераат што душа им сака.
И фрли навака некое кило Парма шунка, не стегај ги еврата

Последно уредено:
Егото е продукт на емоционалниот центар со главен орган - мозок.
Душата е продукт на емоционалниот центар со главен орган - срце.

:sneaky:

Сеа престани со банани и попари, остај ги луѓето да вечераат што душа им сака.
И фрли навака некое кило Парма шунка, не стегај ги еврата
Статива Николчо, статива погоди, никако да дадете гол мајката...
Не постои емоционален центар со главен орган мозокот кај човекот Тоа се атеистички измислици, кои немајки одговори се базираат на фантазија и измислици.

Епа нели немаат душа атеистите, затоа дробам попара, за да се „нарани“ душата, за атеисти како тебе прасе давам, само под услов да ги заклучиш темите на Ледов.

Мојата тема ја стави под клуч...:facepalm:

Што бидна со анкетата за душата, нели обеќа ти ќе отвориш тема во религија?
Гледаш дека немаш Едно Его, еден ден ќе речеш,вака друг ден онака, во зависност кое Его ти е на „власт“

Последно уредено:
Не постои емоционален центар со главен орган мозокот кај човекот Тоа се атеистички измислици, кои немајки одговори се базираат на фантазија и измислици.
И неуро-наука.Конкретно за емоционалниот центар кај човекот отвори ги линковите подолу.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK11060/

http://www.dartmouth.edu/~rswenson/NeuroSci/chapter_9.html

И неуро-наука.Конкретно за емоционалниот центар кај човекот отвори ги линковите подолу.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK11060/

http://www.dartmouth.edu/~rswenson/NeuroSci/chapter_9.html
Само како да се напише нешто.
Го прочита ли убаво...еве го заклучокот.
„Така, додека некои од структури кои Papez првично опишана (хипокампусот, на пример) сега се чини дека имаат малку врска со емоционално поведение, амигдалата, која беше едвај споменати од страна на Papez, јасно игра голема улога во искуството и изразување на емоционално поведение“

Значи, во “изразувањето на емоционалното поведение“.
Наравоучение, мозокот не команда во емоциите, ова е јасно и на мали деца, помага да се искаже со зборови.

Пред да постирате, прочитајте малку подобро...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom