Сталкерот
Резидентен космонаут
- Член од
- 5 јуни 2012
- Мислења
- 5.762
- Поени од реакции
- 7.594
Тие што се кријат од Вистината, и што не ја прифаќаат се лажат самите себе, за да им биде полесно.
И си измислуваат виши сили и богови.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Тие што се кријат од Вистината, и што не ја прифаќаат се лажат самите себе, за да им биде полесно.
Вистината се крие кај Бога, само кој да ја најде.И си измислуваат виши сили и богови.
За кој бог правиме муабет? Род?Веритас?Маат?Форсети? Бајаги ги има такви што ја "кријат" вистината.Вистината се крие кај Бога, само кој да ја најде.
Атеизам е состојба на човекот, кога сам себе се лажит и мисли дека Се знае, дури и во пепел да се стори.[DOUBLEPOST=1402390293][/DOUBLEPOST]
I da pogodam samo ti si ja nasol i znaes neli ama nekes da ni ja prenes.Вистината се крие кај Бога, само кој да ја најде.
Дали треба?-Да. Но не го прави. Толку шум се дигна за веронауката во училиштата, а камо ли пак за поддржка на храмови. За жал(не на сите)државата е секуларна.[DOUBLEPOST=1402422737][/DOUBLEPOST]Значи надворешна подршка.
Но зарем тоа не треба да го прави државата!?![]()
Каква е врската на ’’тој што има мака’’со поддржка и изградба на нови цркви.[DOUBLEPOST=1402422944][/DOUBLEPOST]Дали атеизмот е :Паметно. Малку имаме цркви и џамии, потребни се нови. Тешко на тој што има мака.
1. а второто е невозможно.Дали атеизмот е :
1.Неверување во Богови?
2.Верување дека нема Бог?
1. а второто е невозможно.
Мики, ќе те ставам да играш во напад, ако продолжиш вакви пенали да шутираш.1. Која е потребата од имање многу богови?
2. Зашто некои богови некогаш постоеле а денес се историја?
3. Зашто еден „бог„ се појавува во различни религии на сличен начин?
Ti pa otece so ovoa prasanje....Diskutirano e mnogu pati ...Samo ke go odovlekuvas odgovort i se ke se svedi na pcuenje na kraj....Bajdawej so ima vrska dusa ego so temava ?Ајде атеисти, да пукаме малку со тешка артилерија.
Нешто мојата екипа, дали за Бразил отиде, ич не се активни.
Разликата меѓу Его и Душа?
Има храбри да одговорат?
Micko temata se vika....1. Која е потребата од имање многу богови?
Ај ако си толку мудар најди каде го има ова прашање.Ti pa otece so ovoa prasanje....Diskutirano e mnogu pati ...Samo ke go odovlekuvas odgovort i se ke se svedi na pcuenje na kraj....Bajdawej so ima vrska dusa ego so temava ?
И полека Мики, шутирај едно по едно прашање, не по три.Вака не можат да се снајдат.
1. Не знам прашај ги хиндуистите.1. Која е потребата од имање многу богови?
Ok ..Vazi koga ti ke objanis vrskata pomegu prasanjeto i temava!Ај ако си толку мудар најди каде го има ова прашање.
Со лажење нигде не стигнуваш, ако не знаеш, попаметен си кога ќутиш, и апни си банана со молк.