Прашања до Атеистите II

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
:facepalm:
Кој рече дека го застапувам атеизмот?!
Има некои работи кои не ме интересираат. Дали знам дека МПЦ има свој буџет? Знам. Но дали знам од каде го полни? Можам само да претпоставам, а не сум истражувал затоа што не ме интересирало.

Ти немаш поим што застапуваш, и немаш три чисти како се води или добива дискусија. Читај си, не се мачи да дискутираш. Послушај совет, за арно ти велам.

Што е тоа „атеизам„?
Доволно за почеток, нали...

Јас мислам дека едно милијарда пати ти е одговорено на ова прашање. Има бандери во мојата улица кои го разбраа едноставниот одговор на ова едноставно прашање, само во црпката твоја не влегува.

Неверување во богови. Доволно? Или имаш потпрашање?

Како потпрашање, кога ниту основното прашање не е одговорено на задовилителен начин...

Ти немаш поим што застапуваш, и немаш три чисти како се води или добива дискусија. Читај си, не се мачи да дискутираш. Послушај совет, за арно ти велам.
Јас не го застапувам атеизмот, се застапувам себеси.

Како потпрашање, кога ниту основното прашање не е одговорено на задовилителен начин...
Ептен е задоволително, само тебе не ти се допаѓа одговорот. Тука не можам да ти помогнам.

Јас не го застапувам атеизмот, се застапувам себеси.

Аман со фејспалмот, знаеш колку смешно делува? Сериозно, колку години имаш ти? Јас би рекол некаде помеѓу 17 и 19.

Јас мислам дека едно милијарда пати ти е одговорено на ова прашање. Има бандери во мојата улица кои го разбраа едноставниот одговор на ова едноставно прашање, само во црпката твоја не влегува.

Лепото,

и покрај сета моја неукост, јас не паѓам на одговори составени од неверојатни 2-3 зборови, кои ја ангажираат сета умствена моќ од оној кој одоговара, туку паѓам на одговори кои „држат вода„, небитно дали ми се по мерак или не.

Ајде Ти одговори: што е тоа „атеизам„?

Лепото,

и покрај сета моја неукост, јас не паѓам на одговори составени од неверојатни 2-3 зборови, кои ја ангажираат сета умствена моќ од оној кој одоговара, туку паѓам на одговори кои „држат вода„, небитно дали ми се по мерак или не.

Мики, одговорите се прават за да може соговорникот да ги разбере. Ако добиваш прости и едноставни одговори, соговорниците веројатно процениле дека толку ти е капацитетот на разбирање.

Лепото,

А што? На кондиција ќе одиш? Нема друг одговор тој е. Исто како што ти не веруваш во Зевс, Осин, Ра, ... и 4000 други.
Е, овој одговор веќе ми се бендисува....
Те бендисува дека не можеш да разбереш 3 збора? Ок, нека те бендисуе.

Последно уредено:
Ај оди гледај тенис.

Ти ако имаш повеќе од 19 години, јас православна ќе станам. Начинот на изразување, степенот на образование, сето укажува на детско наивно отварање на свеста. Не е тоа лошо, само повеќе читај, помалку коментирај.

Мики, одговорите се прават за да може соговорникот да ги разбере. Ако добиваш прости и едноставни одговори, соговорниците веројатно процениле дека толку ти е капацитетот на разбирање.

О.К. штом сакаш да идеме на „ти (си ваков, ти си онаков....).

Ајде де, напни го умот и дај одговор на моето прашање, кој ќе содржи 5-6 саглам зборови, а од кои (зборови) ќе можам да увидам дека не само што знаеш бесцелно да маваш тениски топчиња, туку дека зад тија 5-6 премудри зборови стои и саодветно одбразование со саодветен И-КУ...разбираш.[DOUBLEPOST=1402349215][/DOUBLEPOST]
Те бендисува дека не можеш да разбереш 3 збора? Ок, нека те бендисуе.

Ц, ме бендисува ово:

http://forum.kajgana.com/threads/Прашања-до-Атеистите-ii.66359/page-230#post-6664205

О.К. штом сакаш да идеме на „ти (си ваков, ти си онаков....).

Ајде де, напни го умот и дај одговор на моето прашање, кој ќе содржи 5-6 саглам зборови, а од кои (зборови) ќе можам да увидам дека не само што знаеш бесцелно да маваш тениски топчиња, туку дека зад тија 5-6 премудри зборови стои и саодветно одбразование со саодветен И-КУ...разбираш.

Не може бе Мики, нема како да ти се објасни. Со инка не се турва. Ти кажаа сто пати, ти го делееа на слогови како на четврто одделенец со пречки во развојот, ти објаснуваа со примери, со аналогии, чуда. И после се, се појавуваш овде и прашуваш што е атеизам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom