Атеист
Дежурен Шаман
Грешна претстава имаш, уживај братче. Нема ни зошто ни како, само не верувам. Џабе полемизираме.Ateist veli: ne veruvam,a? Зошто? Во што?
Агностик не знае и не вели нема да верувам ако дознаам.
Тапиш, џабе.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Грешна претстава имаш, уживај братче. Нема ни зошто ни како, само не верувам. Џабе полемизираме.Ateist veli: ne veruvam,a? Зошто? Во што?
Агностик не знае и не вели нема да верувам ако дознаам.
Тапиш, џабе.
А да имаше докази ќе веруваше?Не верувам бидејки нема ниту еден доказ дека постои.
Исто како што не верувам во вампири или розеви еднорози. Нема доказ.
А да имаше докази ќе веруваше?
Секако.
Чим видам розев еднорог и нормално ако го гледаат сите и се потврди дека стварно постои такво животно нема зошто да не верувам.
ЗнЧи вие сте незнајковци кои не веруваат бидејќи не знаат?
Нема зошто да веруваш ни во тој случај. Ќе знаеш.![]()
Тоа зборам цело време. Шуќур се разбраФне.ЗнЧи вие сте незнајковци кои не веруваат бидејќи не знаат?
Инаку, нема доказ ни дека не постои Бог!
Не верувам бидејки нема ниту еден доказ дека постои.
Направено е, еве го поранешниот потпредседател на САД - Дик Чејни после пресадувањето на вештачко срце:Од Планирање дека ќе направат не ме задоволува. Но сепак ќе почекаме до 2015 год, ако сме живи Дај БОЖЕ.
Кај здравите науки, постои една особина: тие можат предвидат одреден процес, настан или материја(л), кој во моментов не го знаат, но насетуваат дека има потреба од такво нешто.
Ко‘а више велиш дека „..нема ниту еден доказ...„, ајде биди шизик и наведи као би требало да изгледа тој доказ, кој ќе Те патосира и од тој удар, Ти лично, у секунда ќе поверуеш дека Бог навистина постои.
Па не е лоше да дојде еден од ангелите (нели они често се месинџери) и да даде изјава на ТВ.
Да допушти да го прегледаат доктори кои ке установат дека не е човечко суштество, дека нема полни органи, дека крилјата му се дел од тело......................
Или еве мене лично да ми се појави и малку да подискутираме, некое помало чудо да се изведе, можеби пред мене да излечи некој со неизлечива болест онака „пуф“ у секунда.
...и музичка желба, нормално...
ЗнЧи вие сте незнајковци кои не веруваат бидејќи не знаат?
Инаку, нема доказ ни дека не постои Бог!
И?
Инаку нема розеви еднорози. Само бели. Розеви се слоновите, мадс има и сивкасти (сивкастите се поќе на број).
А Иван левитира, само он је ко стрина ЏурџА, буден е, не е заспан.