Прашања до Атеистите II

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Ateist veli: ne veruvam,a? Зошто? Во што?
Агностик не знае и не вели нема да верувам ако дознаам.

Тапиш, џабе.
Грешна претстава имаш, уживај братче. Нема ни зошто ни како, само не верувам. Џабе полемизираме.

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.097
Поени од реакции
9.411
Не верувам бидејки нема ниту еден доказ дека постои.

Исто како што не верувам во вампири или розеви еднорози. Нема доказ.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921

Исто како што не верувам во вампири или розеви еднорози. Нема доказ.
А да имаше докази ќе веруваше?

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.097
Поени од реакции
9.411
А да имаше докази ќе веруваше?
Секако.
Чим видам розев еднорог и нормално ако го гледаат сите и се потврди дека стварно постои такво животно нема зошто да не верувам.

Факт е факт.
Ако паднеш од голема висина ке претрпиш големи повреди или ке умреш.
Тоа што некој верува дека ке сопре и левитира над тлото пред да удри нема да го спаси. Како оној Германецот што верувал дека по посетата на пирамидите му е откриена тајната за бесмртност и лебдење па пробал да им демонстрира на другите туристи со скокање во провалија од 150 метри./

Не им докажал.
Џабе што он верувал.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Секако.
Чим видам розев еднорог и нормално ако го гледаат сите и се потврди дека стварно постои такво животно нема зошто да не верувам.
:)
Нема зошто да веруваш ни во тој случај. Ќе знаеш. (y)

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
:)
Нема зошто да веруваш ни во тој случај. Ќе знаеш. (y)
ЗнЧи вие сте незнајковци кои не веруваат бидејќи не знаат?

Инаку, нема доказ ни дека не постои Бог!

И?

Инаку нема розеви еднорози. Само бели. Розеви се слоновите, мадс има и сивкасти (сивкастите се поќе на број).

А Иван левитира, само он је ко стрина ЏурџА, буден е, не е заспан.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Кај здравите науки, постои една особина: тие можат предвидат одреден процес, настан или материја(л), кој во моментов не го знаат, но насетуваат дека има потреба од такво нешто.

Ко‘а више велиш дека „..нема ниту еден доказ...„, ајде биди шизик и наведи као би требало да изгледа тој доказ, кој ќе Те патосира и од тој удар, Ти лично, у секунда ќе поверуеш дека Бог навистина постои.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Од Планирање дека ќе направат не ме задоволува. Но сепак ќе почекаме до 2015 год, ако сме живи Дај БОЖЕ.
Направено е, еве го поранешниот потпредседател на САД - Дик Чејни после пресадувањето на вештачко срце:

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.097
Поени од реакции
9.411
Кај здравите науки, постои една особина: тие можат предвидат одреден процес, настан или материја(л), кој во моментов не го знаат, но насетуваат дека има потреба од такво нешто.

Ко‘а више велиш дека „..нема ниту еден доказ...„, ајде биди шизик и наведи као би требало да изгледа тој доказ, кој ќе Те патосира и од тој удар, Ти лично, у секунда ќе поверуеш дека Бог навистина постои.
Па не е лоше да дојде еден од ангелите (нели они често се месинџери) и да даде изјава на ТВ.
Да допушти да го прегледаат доктори кои ке установат дека не е човечко суштество, дека нема полни органи, дека крилјата му се дел од тело......................

Или еве мене лично да ми се појави и малку да подискутираме, некое помало чудо да се изведе, можеби пред мене да излечи некој со неизлечива болест онака „пуф“ у секунда.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Па не е лоше да дојде еден од ангелите (нели они често се месинџери) и да даде изјава на ТВ.
Да допушти да го прегледаат доктори кои ке установат дека не е човечко суштество, дека нема полни органи, дека крилјата му се дел од тело......................

Или еве мене лично да ми се појави и малку да подискутираме, некое помало чудо да се изведе, можеби пред мене да излечи некој со неизлечива болест онака „пуф“ у секунда.
...и музичка желба, нормално...

mister blue

Infinity, Eternity, Immortality, Everything...
Член од
4 февруари 2013
Мислења
249
Поени од реакции
96
ЗнЧи вие сте незнајковци кои не веруваат бидејќи не знаат?

Инаку, нема доказ ни дека не постои Бог!

И?

Инаку нема розеви еднорози. Само бели. Розеви се слоновите, мадс има и сивкасти (сивкастите се поќе на број).

А Иван левитира, само он је ко стрина ЏурџА, буден е, не е заспан.

Koga kazuvas deka nema dokaz deka bog ne postoi, koja e tvojata pojdovna tocka.
" toj postoi no nema dokaz za negovo postoenje ili dokaz za negovo nepostoenje" i od ovde izleguva tvojata izreka, nema ni dokaz deka postoi (bidejki toj za tebe postoi)
a ako tvojata pojdovna tocka e
"toj ne postoi no nema dokaz za negovo postoenje ili dokaz za negovo nepostoenje" od ovde ke baras dokaz za negovoto postoenje (bidejki toj za tebe ne postoi)

Prvo zaprasaj se koja e tvojata osnova deka toj postoi, koj ti rekol taka, koi se negovite dokazi deka e taka.

Nema ovde sto da se dokazuva deka nesto ne postoi na osnova na veruvanjeto deka postoi bog, dokolku dades dokazi deka toj postoi ke baras da bide prifateno toa tvrdenje (otkritie), a ako nekoj saka da odbie da go prifati istoto ke pobaras dokazi (deka ne postoi) koi ke gi pobijat tvoite dokazi za postoenje.
toa e osnovata na sekoe otkritie (vo slucajot si otkril deka bog postoi), mora da dades dokazi za toa sto si go otkril.(dokoku ne dades toa ne e odkritie, toa e prikazna, spekulacija, laga)

ovde ke te citiram
Agnostik ne veli: NEMA BOG tuku ne znam dali ima ili nema bidejki ne mozam da doznaam i uznaam.

Kako prvo, koi se lugeto sto doznale deka ima bog i koi se nivnite dokazi za toa. nema dokazi, se e na nivno veruvanje deka bog postoi. Ti go zimas verodostojno nivnoto veruvanje deka doznale i baras dokazi za i ti isto taka da doznaes, i ne mozes da najdes bidejki nema (dokoku ima predstavi gi). I od tuka tvojata izreka ne mozam da doznaam i uznaam.

Ako zastanes na prviot del od tvoeto mislene
ne znam dali ima ili nema

Koi se dokazite koi te upativaat deka ima bog (del od tvoeto prasanje koe si go postavuvas sam na sebe e dali ima), osven toa sto ti im veruvas na veruvanjata na nekoi luge deka postoi bog nema dokazi.

Ova e tret pat veke da go pisuvam istoto

Dokolku nesto (vie ili nekoe drugo lice sto vi se obraka na vas) tvrdite deka postoi treba da se dade dokaz za istoto deka postoi, a potoa na osnova na tie dokazi moze istoto da se prifaka, negira, debatira, da probuvame i nie da doznaeme i uznaeme so isti ili razlicni metodi itn.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Јас оддамна викам, од 4000 богови и уште многу повеќе ѓаволи, демони, ангели, самовили ниту еден не се дрзна да се појави и да се покаже, значи тука нешто не штима.
Едноставно, ликови од бајки - не постојат.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Iiiii
Iznapisa kup! Koj bre ke mi te cita?
Ja sigurno ne.
Samo, citni go Toma Akvinski prvin ti.
Ok.

Dokazi deka ne postoi!!

Nie prvi rekovme deka postoi, na vas e da dokazete nepostoenje.
Taka i cicko Tomce si pisal, pa uste dokazuvate i ne uspevate

Kajgana Shop

На врв Bottom