Прашања до Атеистите II

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Не, Те излажале тоа попојте и оној светијата позадинецот, Серафимчо.

Серафимчо!
Алал да му е на блажениот Серафим, мојот посебно ценет Богослов од нашево време...(y)
--- надополнето: 20 февруари 2013 во 16:32 ---
Опет криво. Со религиите и со бог.

Каде еволуцијата признава и познава Творец? Или „бенгот„, кој го „пукнал„?...:confused:

Серафимчо!
Алал да му е на блажениот Серафим, мојот посебно ценет Богослов од нашево време...(y)

Каде еволуцијата признава и познава Творец? Или „бенгот„, кој го „пукнал„?...:confused:
Слабо ја владееш религијава, ништо од тебе, дајте друго дете :D
Серафимчо ти е симпатија а? И ти да не си во таа банда?

Призна‘ам, не ме бива...:sneaky:
--- надополнето: 20 февруари 2013 во 16:38 ---

Да, и ја‘ сум од неговата Црква...:D

Auu...ti ja vladesh religijata.....budist nizaeden.
i smeni toa imeto....ne lazi narodot...priznaj deka si budist...i komunjar....

Ај сеа не ми кажуј протестантски финти...
Ајде, листај го Светото Писмо и најди го моето име во него па штом го најдеш, јави ми...
--- надополнето: 20 февруари 2013 во 16:29 ---

Ја батка, се‘уште не‘ам видено некој ангел на власт.
Е дај некоја православна финта, дај ми каде е спомнато во заветот дека не се сите власти дадени од Бога туку од врагот.

ангелите се дел на небесна - невидлива власт, во цитатот се кажува дека од Бога е и видливо и невидливо и земно и небесно. И за видливата власт началници, престоли. Инаку знаеш дека првите христијани живееа во чисто комунистички заедници? А сега бил комунизмот безбожен?? знаеш дека интересна тема би била тоа - Комунистичкото Христијанство.

Let 3 Јас би рекол,од исламски аспект,секоја власт која го почитува Бога,треба да се почитува :)
Мики абер си нема :))

MIKI1 Тврдењето дека власта е од Бога дадена, како Давид и Соломон, е премногу наивно и детски.

Она што го знаеме, е јасно ко бел ден на сите нам, дека Исус проповедал еднаквост на сите луѓе пред Бога, не пред некој си друг овосветовен човечки авторитет. Со денешен речник кажано проповедал еден вид анархокомунизам.
Јас токму заради ова и заради работите кои успеал да ги направи, вклучувајќи го воскресението, сенарекувам себе си Христијанин. Не поради толкувањата на Црквата.

Значи согласно болдот, ниту една власт не може да биде над луѓето, бидејќи се коси со принципот на еднаквост пред Бога.

Тоа не се Христови зборови, туку вметнати отпосле во корист на тогашната власт, да може да има под контрола толкава маса, со релација господар-совршен роб.
Такво било Христијанството со векови, сега е оттргнато од тоа влијание, а таков е Исламот денес, како лоша копија на таквото видоизменето Хриситјанство.

Ова е само мој став, не мора да е точен и да се согласиш со него, но барем пробај да му ставиш доза на сомнеж со некоја здраворазунска и рационална логична конструкција.
--- надополнето: 20 февруари 2013 во 17:48 ---
Auu...ti ja vladesh religijata.....budist nizaeden.
i smeni toa imeto....ne lazi narodot...priznaj deka si budist...i komunjar....

Гурџи каква е поврзаноста помеѓу будист, комуњар и атеист?
--- надополнето: 20 февруари 2013 во 17:51 ---
Let 3 Јас би рекол,од исламски аспект,секоја власт која го почитува Бога,треба да се почитува :)

Ах бе батка, знаеме дека Исламот оправдува секаква власт, која го почитува Бога. Го гледаме јасно ни е тоа. Кај вас е најизразена лоботомијата и колективното едноумие:)
Касните точно 6 века зад Христијаните, и ништо не извлековте поука од средниот век, туку напротив, постапивте и постапувате многу полошо од нив, и тоа во 21 век, век на наука и технологија, и затоа вашето многу потешко се прифаќа.

Ах бе батка, знаеме дека Исламот оправдува секаква власт, која го почитува Бога. Го гледаме јасно ни е тоа. Кај вас е најизразена лоботомијата и колективното едноумие:)
Касните точно 6 века зад Христијаните, и ништо не извлековте поука од средниот век, туку напротив, постапивте и постапувате многу полошо од нив, и тоа во 21 век, век на наука и технологија, и затоа вашето многу потешко се прифаќа.

Доналд и неговите технолошки придобивки во 21 век,а да не беше исламот уште ќе броеше на прсти или со каменчиња и анестезија ќе ти даваа со шамари :D

P.S потешко,ама се повеќе..чудно а? :P

Доналд и неговите технолошки придобивки во 21 век,а да не беше исламот уште ќе броеше на прсти или со каменчиња и анестезија ќе ти даваа со шамари :D

P.S потешко,ама се повеќе..чудно а? :P

Трагично е колку безобразно, без нималку тронка совест, сите достигнување пред се на Арапите пагани, ги припишавте на Исламот:(

Уствари гледајќи како се однесуваа поданиците на религијата на мирот ширум светот, не е воопшто чуднно ваквото фалсификување на фактографијата.

Ама ај отворете си тема налик научните чуда у Куранот, каде би сте дискутирале за придобивките на чивештвото од Исламот како рлеигија:)

Ќе видиме колку се таквите придобивки, и дали воопшто ги имало во историјата.

Е дај некоја православна финта, дај ми каде е спомнато во заветот дека не се сите власти дадени од Бога туку од врагот.
.

Сакаш да користиш протестантски финти, а?

Еве една: :D
„...Потоа ѓаволот Го одведе на многу висока планина и Му ги покажа сите царства на светот и нивната слава...„
„...и Му рече: „Сето ова ќе Ти го дадам, ако паднеш и ми се поклониш....„

Матеј, 4.8 и 4.9.

Ајде сега, најди ми „..библиски цитат...„кој ќе докаже дека власта од Нерон, Хитлер и од Сталин беше од Бога дадена...:D .
--- надополнето: 20 февруари 2013 во 18:38 ---

Да бе, гледам како муслиманите се утепаа почитувајќи ја македонската власт...:icon_lol:
--- надополнето: 20 февруари 2013 во 18:40 ---
MIKI1 Тврдењето дека власта е од Бога дадена, како Давид и Соломон, е премногу наивно и детски.
].

Во ред, ајде ај „по не детски„ коментар, ама да биде по мојот кеиф...

Да бе, гледам како муслиманите се утепаа почитувајќи ја македонската власт...:icon_lol:
Mикица,еднаш ти кажав,муслиманите се луѓе без памет,џабе им го објаснуваш твоето христијанство,нема да те разберат.

MIKI1 еднаквост на сите луѓе пред Бога, не пред некој си друг овосветовен човечки авторитет. .

Во П.С. објаснив во што се состои нашата еднаквост, а надвор од таа еднаквост, ние не сме еднакви и тоа по раѓање, а не по лична желба или избор.

Mикица,еднаш ти кажав,муслиманите се луѓе без памет,џабе им го објаснуваш твоето христијанство,нема да те разберат.

Ne zaebavaj.

Nikoj so troa pamet ne bi prifatil nikakva religija. :notworthy:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom