Прашања до Атеистите II

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
taman rabota golmanot da ide u napad. bashibozuk ke stane ekipata.:P

bashka u napad ides da daes gol.

a ti ostaj sto ne im dae gol tuku primi eden kup goloi.

site se zapisale ko sto gleam u lista na strelci:P
Отприлика така и оди дискусијата помеѓу теист и атеист. Атеистот кога брани, голот е празен, а теистот кога брани, со секој кажан збор прима по еден гол.

мики1, со јазична гимнастика не се постигнува ништо.

Дај подобјасни го пимот „верувам„, за да имаме почетна подлога за муабет, а не за „набадање„.

На кој начин испаѓам теист? Јас колку што знам, за да бидам теист треба да имам фигура на обожување, а немам.

Нема проблем :).

Едноставно е, ти си бистар брзо ќе сФатиш, за разлика од некои овде.
Ти веруваш во задгробен живот, веруваш во реинкарнација како што можав да разберам.
Ако сум грешка , кажи.

Чим веруваш во реинкарнација, мора да си теист, затоа што немаш никакви докази за истата.
Секое верување во задгробен живот Е РЕЛИГИЈА.

Мики, бегај на гол и да не си искочил надвор од шеснаестерецот, остави на Ибра да дава голови...сега ќе изедначиме, ти како Казиљас, само автоголови или шанси за гол им даваш.
Нивни проблем е за што го рачунаат атеизмот, сега ќе им докажам дека се „заспани“ атеисти, или несвесни теисти.

Последно уредено:
@MIKI1 , ko Spancive na mundijalov ste, zimi se :)
Sve jaki igraci, + go imate @Bog na golot.. prav Kasiljas :D

Sega brzinata na svetlinata ne vi cinit a? ah lele od dab svirce bidvit, ama ne svirit.
Море заспан, Бог е Ибра не е Казиљас, нели гледаш?

Одговарајте на прашања ако сте толку мудри.

Николчо,...не се изјасни и не отвори анќета за душата.

Душата постои ли според тебе?

Море заспан, Бог е Ибра не е Казиљас, нели гледаш?

Одговарајте на прашања ако сте толку мудри.

Николчо,...не се изјасни и не отвори анќета за душата.

Душата постои ли според тебе?

gurdji ni treba zasiluvanje. mnogu eftin gol primi nasiov bufon so brzinata na svetlinata.

eve skorpion da go kupime?

@MIKI1 , ko Spancive na mundijalov ste, zimi se :)
Sve jaki igraci, + go imate @Bog na golot.. prav Kasiljas :D

Sega brzinata na svetlinata ne vi cinit a? ah lele od dab svirce bidvit, ama ne svirit.

Николчо, разбираш,

ај биди првио‘ мангуп на форумов, кој можит да е измерит брзината од светлината...
Без „микровални„ и без чоколатца, разбира се.

gurdji ni treba zasiluvanje. mnogu eftin gol primi nasiov bufon so brzinata na svetlinata.

eve skorpion da go kupime?
@Шкорпион е наш. чистокрвен теист.

Него Мики ме загрижува, ако примаме такви ефтини голови, џабе даваме голови.

Сега и Николчо ќе го зачлениме во екипата, или ако се прави судија, , ќе му фрлиме некое евро да свири пенал за нас. Само нека одговори на моето прашање ако смее...автоматски е пенал за нас...хе хе хе

@Шкорпион е наш. чистокрвен теист.

Него Мики ме загрижува, ако примаме такви ефтини голови, џабе даваме голови.

Сега и Николчо ќе го зачлениме во екипата, или ако се прави судија, , ќе му фрлиме некое евро да свири пенал за нас. Само нека одговори на моето прашање ако смее...автоматски е пенал за нас...хе хе хе
Извинете господине, кое е тоа ваше фамозно неодговориво прашање?

Дај подобјасни го пимот „верувам„, за да имаме почетна подлога за муабет, а не за „набадање„.
верување, е глагол со кој се означува нечие дејство. и нема тука што да го подобјаснувам, ........................ :confused:
или
Глаголите означуваат дејство или состојба и се поврзани со лицето кое го врши дејството. Глаголот е најсложената структура во македонскиот јазик
Граматички категории кај глаголите
1. Лице, род и број кај глаголите
а) лице
б) број
в) род

2. Глаголски вид
а) несвршени глаголи
- трајни
- повторливи
б) свршени глаголи

3. Преодност на глаголите
а) Преодни глаголи
б) Непреодни глаголи
в) Повратни глаголи

4. Глаголски начин
а) Исказен начин
б) Заповеден начин
в) Можен начин

5. Глаголски залог
а) Актив
б) Пасив

6. Категорија време
- сегашно
- минато определено (несвршено и свршено)
- минато неопределено ( несвршено и свршено)
- предминато
- идно
- минато-идно
- идно прекажано време

@Шкорпион е наш. чистокрвен теист

Ако сум грешка , кажи.

Грешка си за жал друже. Дефиницијата за теизам/теист тврди дека за да бидеш тоа, мора да имаш барем една фигура на обожување/божество, а јас немам ниедна. Освен себе си ваљда. Се важи тоа? Но ако се важи тогаш би бил ЛаВејски сатанист, не теист :P. Забуни, забуни ...

Чим веруваш во реинкарнација, мора да си теист, затоа што немаш никакви докази за истата.
Секое верување во задгробен живот Е РЕЛИГИЈА.

Како што реков, дур некому не му се случи лично нешто да го убеди во тоа, тогаш постои верување. Кај мене не е работа на верување туку фактичко. Не можам лично искуство да го сведам на верба. Не функционирам на тој начин. За останатите може да биде верба ама тоа би било нивна интерпретација, како што е ова твоја. Реинкарнацијата ја има и во будизмот, па не ме прави тоа будист. Исто како што некој кој тврди за себе дека има душа не го прави верник било каков по автоматизам. Не можеш на единечен елемент некого да бутнеш во некоја група, не функционираат така работите за жал.

А таа грешка ја прават сите лица верници, или еве, нека не се верниците, било кои лица кои следат некаква догма. Од таму јас сум во исто време будист, сатанист, атеист, теист (според тебе), мистик итн. Реалноста е дека сум сосема друго нешто што веројатно не подлежи на дефиниции, но ради тие елементи во дадене ситуација сум дефиниран ко едно, друго или трето.

Не знам за тебе, ама мене не ми се допаѓа да бидам пикан во кутија со налепница на неа :D

Грешка си за жал друже. Дефиницијата за теизам/теист тврди дека за да бидеш тоа, мора да имаш барем една фигура на обожување/божество, а јас немам ниедна. Освен себе си ваљда. Се важи тоа? Но ако се важи тогаш би бил ЛаВејски сатанист, не теист :P. Забуни, забуни ...

Како што реков, дур некому не му се случи лично нешто да го убеди во тоа, тогаш постои верување. Кај мене не е работа на верување туку фактичко. Не можам лично искуство да го сведам на верба. Не функционирам на тој начин. За останатите може да биде верба ама тоа би било нивна интерпретација, како што е ова твоја. Реинкарнацијата ја има и во будизмот, па не ме прави тоа будист. Исто како што некој кој тврди за себе дека има душа не го прави верник било каков по автоматизам. Не можеш на единечен елемент некого да бутнеш во некоја група, не функционираат така работите за жал.

А таа грешка ја прават сите лица верници, или еве, нека не се верниците, било кои лица кои следат некаква догма. Од таму јас сум во исто време будист, сатанист, атеист, теист (според тебе), мистик итн. Реалноста е дека сум сосема друго нешто што веројатно не подлежи на дефиниции, но ради тие елементи во дадене ситуација сум дефиниран ко едно, друго или трето.

Не знам за тебе, ама мене не ми се допаѓа да бидам пикан во кутија со налепница на неа :D

skorpi ne se vadi sea:P

te poznaa od daleku sto si:D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom