Познати кандидатите во Прилеп

Градоначалник на општина Прилеп локални 2009?

• Марјан Ристески

Гласови: 65 66,3%
  • Тони Петрески

Гласови: 33 33,7%

• Вкупно гласачи
    98
незнам што мрчиш ти самоубицо ама ја у прилеп бев еднаш пред 4-5 години и бев сеа пред нова година. ја искрено се зачудив колку е среден градот од тогаш до денес. ја како турист во градот ти зборам! чисто е, центарот е многу убаво направен а и остатокот е многу убаво среден. ја коа ми рекоа дека гостуваме во прилеп си реков кај у село ме носат ама сеа ќе идам пак како гостин кај пријатели! следен пат коа критикуваш кажи и нешто добро а не луѓето што не биле да си помислат дека во село живеете!

ацко,шо такво бараш ти во Прилеп? Ај метла таму во Мокрино.Ти најмалку имаш глас да кажиш кој е кој.А кога мислиш на средување сигурно мислиш на зградите нашлакани со 3-4 бои.Јака работа!Сега најадени и напиени се Прилепчани!

ацко,шо такво бараш ти во Прилеп? Ај метла таму во Мокрино.Ти најмалку имаш глас да кажиш кој е кој.

молам? србин мене ми вика дека ја немам право да зборам? а ти најубаво ќе биде да се утепаш и да не замараш. и следен пат коа ке немаш што да кажеш не јади гомна! на форум сите се јаки знам ја...

Темава стварно има исцрпни постови и не успеав сите да ги прочитам.Без разлика.Јас че кажам за населбата кај шо живем - Точила.

- Кладоја камен темелник,црква че праеле(точно пред мојата зграда).До сега не црква......катедрала требаше да има никнато,а само темелите се турени.Сигурно се чека да почни предизборната кампања па за да се почни со градење.Еееееј,со божји храм си игра играчки :uvo:
- Лани пред изборите ми турија асфалт покрај зграда...Да дојди да види некој че се отепа од смеење,едно патче од неполно едно метро,до продавница по леп да си купам ако заврни треба со гумени чизми да појдам за да не се закопам со кал догуша или ко че фтасам впродавница да си купам хеликоптер за да ме врати назат до предзграда.

- Цела населба има подземни скривници.По пропис треба да бидат запечатени,заклучени,внатре да си има кревети и се шо теба во случај за недајбоже ситуација.Е внатре полни се со лајна.

- Напраја едно забавно паркче со 2 пластични клупи и една нишалка - а бе се испостраја.

Не ми текнува да набројувам уште работи шо и се потребни на населбава ама ако ми притекни че едитирам.

Искрено да ви кажам,прв пат да ми дојди чоек на гости че си помисли дека негде всело живем од шо че се изнацапа во калој па за да ми влези дома.Поубо ни да ми иди ни да го пречекувам :kesa:.

Е сега малце на општо ниво на градоф:

- Центарон шо заличи стварно заличи.И поголеми градој можа да ни завида за централното градско подрачје за то нема муабет,рака на срце.Сега и поплоченоно под сатон убо че излези.Ама дупки од типо на бизнис центарон,пазарон смрден,афтобускана никаква загревотна,коритоно од рекана.........Е то уште 7 мандати никој не го оправа.Уште мнооогу има за да се досреди градоф.

Иначе за кандидативе....со Марјан се иам поздравено 2-3 пати,онака ме познава покрај други лујџе,иам некој замерки во понашајо ама ај не е за овде,нема врска.

А за овега Тони прф пат слушам.Да го видам можда го знам.

Ај доста е.Ајт

Е сега малце на општо ниво на градоф:

- Центарон шо заличи стварно заличи.И поголеми градој можа да ни завида за централното градско подрачје за то нема муабет,рака на срце.Сега и поплоченоно под сатон убо че излези.Ама дупки од типо на бизнис центарон,пазарон смрден,афтобускана никаква загревотна,коритоно од рекана.........Е то уште 7 мандати никој не го оправа.Уште мнооогу има за да се досреди градоф.

Иначе за кандидативе....со Марјан се иам поздравено 2-3 пати,онака ме познава покрај други лујџе,иам некој замерки во понашајо ама ај не е за овде,нема врска.

А за овега Тони прф пат слушам.Да го видам можда го знам.

Ај доста е.Ајт

Ги заборај плочките пред комерцијална шо ги акнал за фасада ко че оди некој по нив да се искрши,сега гледам ја попраел грешката со зелени теписони на умот да му одговараат. Слушнав кај џупците ништо немало асвалтирано се шо е од лајна и мочки кај нив остана.Жабино Маало ископал една улица и ја остаел недокопана за после избори.Не обричија со 90% зголемени давачки од проценките за имотнина,да недајбоже некој да си ја прошири куќата,станот или пак дворот.За коритото се согласувам а за тоа под саатот незнам како че излези ама ако шлакни и таму плочки за фасада наместо за плоштад поубај за одење некој за зимно време на пример тешко само за лепе очи маде голо излегува.Му начука давачки и му залепи инспекции на неговите и на останатите дуќанџии за комуналии еден куп,на живо ги одра.А во врска со Точила го заборај пазарот шо го пикна буквално во зграда,едно газ место колку една кола да помини на таа улица од другата страна нема ни фичо да се паркира а не пак пазар да прај а битно и магацин му напрај одма до пазар за ко че клај некој скапани домати,кромид и праз да смрди да корни муви коњски да собира.Инаку поздрав до тебе шом си ми Точилчанец :helou:

Ги заборај плочките пред комерцијална шо ги акнал за фасада ко че оди некој по нив да се искрши,сега гледам ја попраел грешката со зелени теписони на умот да му одговараат. Слушнав кај џупците ништо немало асвалтирано се шо е од лајна и мочки кај нив остана.Жабино Маало ископал една улица и ја остаел недокопана за после избори.Не обричија со 90% зголемени давачки од проценките за имотнина,да недајбоже некој да си ја прошири куќата,станот или пак дворот.За коритото се согласувам а за тоа под саатот незнам како че излези ама ако шлакни и таму плочки за фасада наместо за плоштад поубај за одење некој за зимно време на пример тешко само за лепе очи маде голо излегува.Му начука давачки и му залепи инспекции на неговите и на останатите дуќанџии за комуналии еден куп,на живо ги одра.А во врска со Точила го заборај пазарот шо го пикна буквално во зграда,едно газ место колку една кола да помини на таа улица од другата страна нема ни фичо да се паркира а не пак пазар да прај а битно и магацин му напрај одма до пазар за ко че клај некој скапани домати,кромид и праз да смрди да корни муви коњски да собира.Инаку поздрав до тебе шом си ми Точилчанец :helou:
А бе ти велам за она под сатон кај бајнана,вејче е поплочено нема да се пајџа тука не се секирај :wink:
За другиве населби не знам колку се урбанизирани ама пак че напоменам дека не е то то.Битно од урбанизацијата на населбава сум КРАЈНО незадоволен.

Битно од урбанизацијата на населбава сум КРАЈНО незадоволен.

Епа еве уште одсега да ти појаснам дека урбанистичкиот план е крајно промашен,километарски и то.:pos2:

Епа еве уште одсега да ти појаснам дека урбанистичкиот план е крајно промашен,километарски и то.:pos2:
A има урбанистички план за населбава??? Кај е да го видам жити се! барем да знам како треба да ми изгледа населбава.

A има урбанистички план за населбава??? Кај е да го видам жити се! барем да знам како треба да ми изгледа населбава.

Бев на една дебата меѓу невладини и локалната па таму го претставија и кажуваа што е предвидено према урбанистичкиот план а што ќе напраеле,значи урбанистичкиот план ама ич не ги интересирал.

Значи краен епилог Мацко не го бива ни за една свинска :tv:

Бев на една дебата меѓу невладини и локалната па таму го претставија и кажуваа што е предвидено према урбанистичкиот план а што ќе напраеле,значи урбанистичкиот план ама ич не ги интересирал.

Прилеп одамна немал,ниту ќе има урбанисти да создадат вистинско решение за градот.Оние што тоа можат квалитетно да го направат се маргинализирани од властите и досега останаа само луѓе кој појма немаат ниту од урбанизам ниту од архитектура а понајмалку од естетика,па го направија градот “прчварница“ како во Пакистан да сме.Се разбира дека за тоа не е крив само градоначалникот туку и неговите советници или “експертите“ кој мислат дека со неколку игралишта и полно платени паркинзи од Прилеп ќе направат најубаво Балканско гратче,ама очигледно се заебале во проценката.:toe:

Prashaj gi Prilepchani za Toni ama prashaj gi isto i povekjeto simpatizeri od DPMNE i povekjeto od zdruzhenieto Dostoinstvo koj i shto e choekot.Vo kratki crti zborot kaj Toni vredi.Toni e daleku podobar od Marjan sakale vie priznaete ili ne.Moe tvrdenje kako i da e :)
Stom ti taka vikas site nie ti veruvame i ke glasame za Toni.

АБЦ, нема урбанисти од кога замина Бошко Бабиќ??
Или од порано?

Aбе кај го најде најголемиот УДБАШ да го прогласиш за урбанист во Прилеп.Впрочем со директорувањето во Институтот за Старословенска Култура тој ги уништи сите артефакти кој беа од непроценлива вредност за докажување на Античкиот континуитет на Македонците низ вековите.
Беше пратен намерно од Белград и секој експонат што барем малку ја покажуваше Античката историја на овие простори,беше сокриван и класифициран а потоа испраќан надвор од Македонија,за да му се забошоти трагата.Затоа денес му “се серат“ на гробот,како што ќе им прават на многумина кој го индоктринираа чувството за Македонскиот идентитет од памтивек па досега.:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom