Познати филозофски изреки од големите мислители

• Креатор на темата Креатор на темата ROZA
  • Време на започнување Време на започнување
Мислам дека не беше спомната до сега....но ако беше..простете.
Ars longa, vita brevis - Hippocrates - Уметноста е долга(вечна),но животот е краток.

Never interrupt your enemy when he is making a mistake.
We must laugh at man to avoid crying for him.
Imagination rules the world.
If you want a thing done well, do it yourself.
If you start to take Vienna - take Vienna.
The word impossible is not in my dictionary.

БОНАПАРТА

[FONT=&quot]Postojano misli na tri raboti: “RESPECT” (pocit) sprema sebe si, “RESPECT” (pocit) Sprema drugite i “RESPONSIBILITY” (odgovornost) sprema delata koi gi pravis
[/FONT][FONT=&quot]Najdobrata bezbednost lezi vo stravot [Sekspir]
[/FONT][FONT=&quot]Dodeka si mlad uzivas, a koga ke stanes svesen za toa, veke si star [Renoar]
[/FONT][FONT=&quot]Hrabar e toj sto moze da ja podnese nesrekata [Marsijal]
[/FONT][FONT=&quot]Najsreken e onoj covek koj ke uspee da usreki sto e mozno pogolem broj luge [Maris]
[/FONT] Tamu kade sto se kleveti nema covecko dostoinstvo [Bedil]
Logikata e dobra vo rasuduvanjeto no losa vo zivotot [de Zhorman]
Ljubovta ne mudruva, a koga mudruva toa ne e ljubov [Zhechenji]

[FONT=&quot]
[/FONT]

Не е важно што е вистина. Важно е само како таа изгледа.

Незнаењето е моќ

Во нашава држава, да.

Психијатарот знае се, но не прави ништо, хирургот не знае ништо, но прави се, дерматологот не прави ништо и не знае ништо. Единствено патологот знае се, само еден ден подоцна...

еве нешто Ничеовско:

Кого го мразат најмногу?
Најмногу го мразат творецот;оној што ги крши плочите и старите вредности, кршачот - кого тие го нарекуваат злосторник.
Имено, добрите - не знаат да творат:тие се секогаш почеток на крајот.
Тие го распнуваат оној што испишува нови вредности на нови плочи, тие си ја жртвуваат себеси иднината - ја распнуваат целата човечка иднина!
Добрите секогаш биле почеток на крајот.

Моја мисла како заклучок!
1.Не ги слушајте секогаш големите филозофи,сепак сите имаат различно мислење,инаку не би можеле да бидат конкуренција!
2.Сите мислења водат во различни насоки во животот,а и секој човек е различен,затоа секој ризик да прифатиме туѓо мислење,може да доведе до погрешна цел!
3.Затоа следете го повеќе срцето затоа што тоа никогаш не лаже за разлика од мозокот!(како што ќе кажеме,се лажи и тој со умот)
:smir: Поздрав од Прилеп,мислам дека бев корисен.:helou:

луѓето простуваат се само искреноста не.

Ignorance is blis.оваа поговорка има спасено живот на некој што го знам

Секоја генерализација е неточна, вклучувајќи ја и оваа. - Марк Твен мислам беше :)

,, Нашата слобода која го одбира совршенството е слободен избор, за кој не се размислува дали ќе ни донесе среќа или болка,,

Имануел Кант

Верувам затоа што е апсурдно (средновековна догма, многу кажува за црквата)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom