Најлесно е да се забранат сите ризични работи, но после младите ќе измислат други предизвици...па имаше пред 2-3 години, девојка се качи на ел.локомотива , било тик ток предизвик од горе да слика, па загина од струен удар...одма на фејс тролови ја оптужија Данела зошто локомотивата не била обезбедена, иако тоа е на ЖТП.... Значи треба одговорност за непочитување на прописи при градба на објекти и инсталации, иако и тоа не е 100%гаранција... Има друго што ми смета, зошто се дига галама само кога ќе се случи крупна работа, а на пример пак да повторам, во Гостивар 2х гореа станови поради неисправна инсталација, немаше истрага за тоа, само вториот пат мвр истражуваше зашто дете со посебни потреби било врзано за радијатор и тоа починало...Важно и во двата случаи Таравари прогласи ден на жалост...И по мене горење на станови е полошо и од дискотеки, може на спиење да се случи, а не само станот си неисправна инсталација, гори и станот до него, иако е се по пропис...Ова што ме изненадува е зошто и во технички , понапредните држави се случуваат и денес несреќи во објекти, ај порано не се знаеше, на пример поради изолација изгоре огромна висококатница во УК пред 40-на години, па хотел во Вегас итн...Сега во истрагата за Кочани важно е и да се казнат виновниците, но и да се откријат сите причинители, зошто може и на друго место да се напраи беља ако се нема сознание за ризиците