Пожар во Кочани, диско Пулс.

• Креатор на темата Креатор на темата Syn
  • Време на започнување Време на започнување
А зошто јас да емигрирам? Не е ова земја туѓа па јас да бегам и да ја оставам на гомнарите. Не, ке дојде ден кога ке емигрираат арамиите и некадарните.
Пошто се нешто не ти чини и ја плукаш земјата во која живееш макар и со некои безвезни примери.

• Не ми се допаѓа
Reactions: Mud
Пошто се нешто не ти чини и ја плукаш земјата во која живееш макар и со некои безвезни примери.
Никаде јас не ја плукам земјата. Јас ги плукам лајнарите што управуваат со земјата и кои од земја со сите нишани, направија дувло на криминалот и ѓубрето. И тие што ги бранат.

Зашто цело време многумина се незадоволни од апсењата, а нигде не слушам кој точно треба да се уапси за да биде правдата задоволена? Кои се кривите за оваа трагедија, кои се одговорните, а што се на слобода, за да има толкав гнев од процесот?

Последно уредено:
Зашто цело време многумина се незадоволни од апсењата, а нигде не слушам кој точно треба да се уапси за да биде правдата задоволена? Кои се кривите за оваа трагедија, кои се одговорните, а што се на слобода, за да има толкав гнев од процесот?

Attachments

• Screenshot_20251115-202635.png
    Screenshot_20251115-202635.png
    537,1 KB · Прегледи: 90
  • Ми се допаѓа
Овој Горан Штраус и во притвор беше, 5 пати го имаше на тв кандидат од сдс за Кисела Вода. Како може да се кандидира кога се води постапка не ми е јасно

се разбирам со протестите за Пулс, ама мислам дека се Минимизира модуларниот крематориум...Во дискотека или бар НЕ МОРА да одиш, а во Ковид Болница и насилно ги носеа луѓето. Друго, Никаква одговорност не е побарана за родители кој пуштале сами деца , наводно и деца под 14г во дискотека и тоа до 03ч ноќе ????

се разбирам со протестите за Пулс, ама мислам дека се Минимизира модуларниот крематориум...Во дискотека или бар НЕ МОРА да одиш, а во Ковид Болница и ги носеа луѓето. Друго, Никаква одговорност не е побарана за родители кој пуштале сами деца , наводно и деца под 14г во дискотека и тоа до 03ч ноќе ????
Па немора и у болница да одиш, можеле дома да бидат. Кој ги терало да бараат помош од лекар? Сами се јавиле.
Седи дома и немој да се буниш за ништо. Најдобро е така.

Па немора и у болница да одиш, можеле дома да бидат. Кој ги терало да бараат помош од лекар? Сами се јавиле.
Не е така, Заразни болести се по сила на закон, хоспитализација, карантин итн....Туку да прашам, има ли по Закон ограничување за дискотеки, барови и слично, минимална старосна граница на посетителите , исто како за коцкарниците ??.
Значи да пофторам, се слагам со строги казни за сите виновници, ама и за родителите. Кажуваа дека во Пулс оделе и 13г малолетници од Куманово ?????.
Патем ќе го наведам случајот, еден 16г тинејџер на времето се удави на Немо Бич, со другари земале педалина, појасите не ги ставале, тој не знаел да плива, рипале од педалината. Мајка му во медиумите ја обвинуваше државата дека пливањето треба да се забрани бидејќи не можело да го запреш детето ако го викаат другари?.
Сведоци сме на дузини сообраќајни несреќи каде дете невозач земало возило од родител и настрадало, а уште полошо ако и некој друг ни крив ни должен настрада....Сакам да укажам на одговорноста на родител, а ич не ми се слуша , кога кажуваа во Кочани, возрасни, ама ние Израснавме во Пулс??...

глупост

Не е така, Заразни болести се по сила на закон, хоспитализација, карантин итн....Туку да прашам, има ли по Закон ограничување за дискотеки, барови и слично, минимална старосна граница на посетителите , исто како за коцкарниците ??.
Значи да пофторам, се слагам со строги казни за сите виновници, ама и за родителите. Кажуваа дека во Пулс оделе и 13г малолетници од Куманово ?????.
Патем ќе го наведам случајот, еден 16г тинејџер на времето се удави на Немо Бич, со другари земале педалина, појасите не ги ставале, тој не знаел да плива, рипале од педалината. Мајка му во медиумите ја обвинуваше државата дека пливањето треба да се забрани бидејќи не можело да го запреш детето ако го викаат другари?.
Сведоци сме на дузини сообраќајни несреќи каде дете невозач земало возило од родител и настрадало, а уште полошо ако и некој друг ни крив ни должен настрада....Сакам да укажам на одговорноста на родител, а ич не ми се слуша , кога кажуваа во Кочани, возрасни, ама ние Израснавме во Пулс??...
А што ако во Пулс оделе 20 или 30годишници, ќе сменело нешто?

• Ми се допаѓа
А што ако во Пулс оделе 20 или 30годишници, ќе сменело нешто?
Фокусот би бил помалку на тоа како родителите ги пуштале своите малолетни деца во дискотека во три саат сабајле. Ама нема да има разлика во емоционалната тежина ако тоа ти беше прашањето, зошто 20-30 годишњаци се пак деца. Возраста го менува наративот, трагедијата е иста.

Фокусот би бил помалку на тоа како родителите ги пуштале своите малолетни деца во дискотека во три саат сабајле. Ама нема да има разлика во емоционалната тежина ако тоа ти беше прашањето, зошто 20-30 годишњаци се пак деца. Возраста го менува наративот, трагедијата е иста.
Да, тоа беше. За оној кој изгубил близок, брат, сестра, родител, сосем е исто. Ден денес ми одекнуваат лелеците на беспомошните болни во модуларната. Виновни биле што се разболеле? А ако веќе толку се инсистира на возраста, повторно системот потклекнува. Од обезбедување, инспекција до полиција.
Едноставно сме една од најкорумпираните и најнефункционални држави во Европа и тоа мора да си го признаеме.

Значи да пофторам, се слагам со строги казни за сите виновници...
Има закон и за дивоградби, инспекции, безбедност на објекти... Зошто не збориш за тие закони? Или не ти одговара тоа, полесно е невини луѓе да обвинуваш?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom