Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
И ја сум од Костурско и Леринско помеѓу може сме роднини, акои села?Поздрави до Беломорците, можеби 60% од денешните Македонци влечат корени од југот (или се некако поврзани)
![]()
Јас сум од Костурско, но ни дедоми незнае од каде, дојдени се во Скопско пред тој да е роден. Само татко му му кажал кој фамилии заедно се дојдени во Скопско. Зошто дошле незнам.
А девојка ми се од Кукуш-Солун (не ми е јасно зошто не ги продолжија контактите, бидејки баба и редовно одеше во Солун на гости секоја година, почина бабата и се остана во заборав, луда работа)
Е тоа е.
Ц ај не збори лошо и ја сум егејка така даа и ја уше да се здружам со женати нема да знаеш кај ти е глава супер сме си ние егејчињата.А бе што да ти раскажувам многу ме растажува темава, да не си ми во кожа.:cry:
И ја сум од Костурско и Леринско, помеѓу, може сме роднини, а кои села?
Ke se potrudam da ti pomognamКако што кажав, ни дедо ми незнае, можеби некои низ фамилијата знае, треба повеќе да барам. Знаат дека ги водел Велко и четири фамилии пристигнале во Скопско.
Би сакал некако да можам да стигнам до Турски архиви и да копам наназад, ама .....
Ако некој знае нека помогне (во процедурите).
Treba da odis prekrasen grad sekoe leto sum tamu i e navistina nesho preskrasno za ochi da se vidi, moze da se sobereme vaka grupa egejcinja i da trkneme da setame organizirano, moze i drugi da se priklucat nemora da se egejcinja.Голееем поздрав до моите Костурчани!!! Може еден ден ќе ви се вратам!!!:wink: Јас имам потекло од Костур. Прапрапрапра дедо ми Јорго е од Костурско и во време турско се преселил во денешна Македонија. Би ми било мило кога би отишол барем еднаш во Костур, да видам од каде потеквунам. Поздрав!!!:smir:
Treba da odis prekrasen grad sekoe leto sum tamu i e navistina nesho preskrasno za ochi da se vidi, moze da se sobereme vaka grupa egejcinja i da trkneme da setame organizirano, moze i drugi da se priklucat nemora da se egejcinja.
Prifakamоф топик: ја би ти се придружил :wink:
он топик: поздрав до беломорците :helou: